Migel Anhel Borha, Hulijan Alvarez i Luis Suarez (©Reuters, ©AFP)
Migel Anhel Borha, Hulijan Alvarez i Luis Suarez (©Reuters, ©AFP)

Sprema se transfer bomba: River noćas igra za Luisa Suareza, Borha stiže na Monumental

Vreme čitanja: 4min | sre. 29.06.22. | 23:03

Kopa Libertadores: Milioneri gostuju Velez Sarsfildu u prvom meču osmine finala, Hulijan Alvarez ima ogroman motiv u pretposlednjem meču za klub, a dva gola mu nedostaju da postane najbolji strelac kluba iz Buenos Ajresa tokom mandata Marsela Galjarda

Prva violina odlazi, zamena je na vidiku, a potencijalno se sprema "bomba". Skorašnji odlazak Hulijana Alvareza u Mančester Siti napravio je toliki problem River Plejtu da u taboru Milionera rade na tome da za supertalentovanog špica angažuju dve zamene. Slavni tim iz Buenos Ajresa je na pragu postizanja dogovora sa Migelom Anhelom Borhom i sanja da potpiše dokazanog strelca Luisa Suareza.

Brojni argentinski mediji, uključujući i ugledni Ole, izvestili su tokom dana da je River konačno uspeo da finalizuje posao oko Borhe. Bio je kratak s vremenom, jer Alvarez odlazi među Građane kada se završi osmina finala Kopa Libertadores protiv Veleza. Iako su predsednici Rivera i Juniora iz Barankilje pre nekoliko dana postigli usmeni dogovor, glavna prepreka u pregovorima bio je Palmeiras, vlasnik druge polovine ugovora 29-godišnjeg kolumbijskog napadača.

Izabrane vesti

Dve strane su se rukovale pošto su se složile da transfer iznosi blizu 7.000.000 dolara, a po polovina te sume otići će u kasu Juniora Barankilje i Palmeirasa. Na taj način, Borha će se vratiti u argentinski fudbal posle kratkog boravka u Olimpu 2014. Potpisaće ugovor do decembra 2025.

Borha neće moći da igra revanš meč osmine finala Kopa Libertadores, ali ukoliko Milioneri eliminišu Velez može da bude registrovan za učešće u četvrtfinalu. Kolumbijac je ove sezone do sada postigao 16 golova u 27 utakmica u dresu Juniora.

Još jedna bitna činjenica je da će bivši adut italijanskog Livorna, Palmeirasa i Gremija iz Brazila, odnosno član kolumbijskih Kukute Deportiva, Kortulue, La Ekidada, Santa Fea i Atletiko Nasionala biti peti stranac u timu kojim komanduje

Marselo Galjardo, tako da ostaje još jedno slobodno mesto za registraciju u šampionatu Argentine. Ostali stranci su Čileanac Paulo Dijaz, Paragvajac Robert Rohas, Huan Fernando Kintero i Nikolas De La Kruz.

02.30: (3,80) Velez (3,10) River Plejt (2,15)

Taj prostor za stranca je sačuvan za Luisa Suareza, veliko ime i rasnog golgetera, trećeg strelca u istoriji Barselone i reprezentativca Urugvaja. Iako su u početku pregovori počeli kao opipavanje pulsa, vremenom su postali stvarnost i optimizam se povećao u hodnicima Monumentala. Popularni Pistolero je slobodan posle dve sezone u Atletiko Madridu i sada mu je prioritet da odigra još jednu sezonu u Evropi kako bi na dobrom nivou stigao do Svetskog prvenstva u Kataru 2022. Ipak, do sada nije uspeo da pronađe opciju koja bi ga zavela.

Luis traži tim sa visokim aspiracijama i koji se takmiči u međunarodnom takmičenju. Upravo tu je šansa River Plejta, koji želi da ga zavede jednogodišnjim ugovorom za južnoameričku arenu i šansom da podigne Kopa Libertadores, i baš zbog toga je Milionerima od krucijalne važnosti da budu bolji od Velez Sarsfilda, sa kojim noćas odmeravaju snage u okviru prvog duela osmine finala (02.30).

Velezu će ovo biti četvrto uzastopno učešće u nokaut fazi. I u svakom od prethodna tri navrata, 2012/2013, 2013/2014 i prošle godine, završavao je takmičenje baš u osmini finala. U ovoj kampanji pokušaće da ode koji korak dalje.

Istina, River je favorit u ovom dvomeču, a slovi i za jednog od glavnih kandidata za osvajanje trofeja Oslobodioca Amerike, ali je Velez u pauzi između završetka grupne i početka nokaut faze podigao kvalitet tima. Za kormilo je postavio talentovanog stručnjaka Aleksandera Medinu, a igrački kadar ojačao dovođenjem iskusnog Dijega Godina i odličnog napadača Defense i Hustisije Valtera Boua, čime je indirektno poručio Riveru da se pripazi.

Ekipa Marsela Galjarda je, s druge strane, preskočila prvi stepenik nokaut faze u Kopa Libertadoresu u svakoj od prethodnih pet godina i iskustvo, ali i kvalitet sigurno su na njegovoj strani. River je početkom juna zapao u blagu krizu, nije dobio tri uzastopna meča, ali je potom "petardirao" Union i bez većih problema dobio Lanus, te u dobrom raspoloženju dočekuje meč.

Poseban motiv imaće Hulijan Alvarez, jer će posle dvomeča sa Velezom da se oprosti od Milionera, a kako mu dva gola nedostaju da postane najbolji strelac Rivera u Galjardovoj eri, nema sumnje da će kidisati više nego uobičajeno kako bi se na pravi način oprostio od navijača.

River ima bolji međusobni skor, međutim, tradicionalno mu ne leže gostovanja na stadionu Hoze Amalfitani gde je dobio samo dva od poslednjih osam okršaja. Pride, Velez je na svom terenu dobio četiri od poslednjih pet utakmica u svim takmičenjima, a River je slavio na samo jednom od četiri gostovanja.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA, PRVI MEČEVI

Sreda

Emelek - Atletiko Mineiro 1:1 (0:1)

/Rodrigez 58 - Ademir 16/

Atletiko PR - Libertad 2:1 (2:1)

/Vitor Roke 6, Ernandez 32 - Viljalaba 20/

Korintijans - Boka Juniors 0:0

Četvrtak

00.15: (5,60) Sero Portenjo (3,50) Palmeiras (1,70)

00.15: (2,25) Taljeres (3,10) Kolon (3,50)

02.30: (3,30) Tolima (3,15) Flamengo (2,30)

02.30: (3,80) Velez (3,10) River Plejt (2,15)

Petak

02.30: (2,10) Fortaleza (3,10) Estudijantes (3,90)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Kopa LibertadoresVelezVelez SarsfildRiver PlejtHulijan AlvarezMigel Anhel BorhaLuis Suarez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara