Srđan Mijailović (©Starsport)
Srđan Mijailović (©Starsport)

Srđan Mijailović: Trijumf protiv Voše vredi duplo, sa njima su utakmice uvek spektakularne

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 17:08

“Bićemo hendikepirani, igraćemo bez najboljeg strelca ove sezone – Đorđa Jovanovića”

Pre reprezentativne pauze derbi, a posle – opet derbi za Čukarički. Brđani su se iz Bačke Topole vratili sa tri boda (2:1), a tom pobedom su preskočili TSC na tabeli i izbili na treće mesto. Prvi rival koji posle reprezentativne pauze stiže na Banovo brdo je Vojvodina.

Obilovali su prethodni dueli Čukaričkog i Vojvodine uzbuđenjima minule sezone. Čukarički je u oba meča imao po dva gola prednosti, ali nijednom nije uspeo da trijumfuje. Na stadionu „Karađorđe“ krajnji rezultat je glasio 2:2, na Banovom brdu je bilo još uzbudljivije – 3:3.

Izabrane vesti

Bio sam akter tog susreta na domaćem terenu, doduše odigrao sam samo prvo poluvreme, na startu drugog sam isključen. Bila je to jedna od najuzbudljivijih utakmica koje je Čukarički odigrao u novijoj istoriji, prokockali smo prednost od dva gola, potom su gosti preokrenuli na 3:2, a mi smo do boda došli pogotkom Stefana Čolovića u 98. minutu”, podsetio je Srđan Mijailović.

Mnogo toga se promenilo u Vojvodini od poslednjeg meča sa Brđanima. Ostale su Lale bez nekoliko iskusnih igrača, a prmenio se i stručni štab.

Vojvodina je uvek Vojvodina, klub čije samo ime poziva na oprez. Možda su nešto lošije startovali, ali su i dalje u vrhu. I naravno da su uvek opasni. Novosađani su zadržali nekoliko iskusnih igrača, onih koji uvek mogu i na individualni kvalitet da reše utakmicu. Pre svega tu mislim na Simića, Vukadinovića, Čovića, Bastajića, Mrkaića...”, rekao je Mijailović, koji je potom dodao:

Napravila je Vojvodina i ozbiljan zaokret sa mladim igračima, nekoliko njih su reprezentativci Srbije u svojim godištima. I od njih preti opasnost, pokazali su kvalitet u prethodnim mečevima. Ali, mnogo toga zavisi pre svega od naše igre”.

Imao je Čukarički velikih zdravstvenih problema, ali sada stvari dolaze na svoje. Ekipa se polako kompletira, a Mijailović je ubeđen da će Čukarički niti bolji kako sezona odmiče. Ipak, za derbi kola sa Novosađanima Saša Ilić neće moći da računa na najboljeg strelca – Đorđa Jovanovića.

Bilo je mnogo utakmica od početka sezone u kojima smo se „krpili“, u pojedinim momentima i sa šest-sedam startera van stroja. U takvim uslovima uspevali smo da slavimo važne pobede u Kruševcu i Bačkoj Topoli. To pokazuje snagu kompletne ekipe, Čukarički ima na svakoj poziciji dva ili tri rešenja. I sa Vojvodinom ćemo biti hendikepirani, bez najboljeg strelca ove sezone Đorđa Jovanovića. Naravno, moraćemo kao i u nekim prethodnim susretima da nalazimo neka druga rešenja”.

Trijumf protiv Voše vredeo bi “duplo”.

Svaki trijumf protiv direktnog konkurenta za plasman u Evropu, a Vojvodina to svakako jeste, vredi mnogo više od tri boda. Trijumfom protiv TSC-a smo došli na treće mesto, na nama je da sada uspostavimo kontinuitet i da osvajamo bodove u serijama. Sjajna prilika su naredna dva susreta koje igramo na domaćem terenu, protiv Vojvodine i Proletera. Ali, moram da naglasim, oba ta meča biće izuzetno teška, oba novosadska superligaša su u daleko boljoj formi nego što je to bio slučaj na početku sezone”, zaključio je Srđan Mijailović.


tagovi

ČukaričkiSuperliga SrbijeFK VojvodinaSrđan Mijailović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara