Lautaro Martinez (©Reuters)
Lautaro Martinez (©Reuters)

Sreda u Seriji A: Inter juri rekord, Napoli i Lacio sa vodom do nosa

Vreme čitanja: 8min | sre. 27.09.23. | 14:04

Nerazuri sjajni na startu šampionata, ali stiže na Meaci Sasuolo koji je ostao neporažen na šest od osam poslednjih mečeva u Milanu (20.45). Osimen i pored sukoba sa trenerom Garsijom od prvog minuta protiv Udinezea u Napulju. Alarm na Olimpiku

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Inter želi da nastavi svoj pobednički marš u Seriji A protiv tima koji je najviše problema napravio Nerazurima u poslednjih osam godina, Sasuola predvođenog Domenikom Berardije. Napoli sa nalazi u vrtlogu krize rezultata i afera sa Osimenom koji su pokvarili u potpunosti atmosferu iz prethodne sezone. Lacio protiv Torina hvata poslednji voz za spas sezone i pored toga što još nismo stigli od oktobra.

Izabrane vesti

Stefano Pioli priprema veliku rotaciju u timu Milana protiv Kaljarija, malo zbog povreda, malo zbog kalendara, šansa za Adlija od prvog minuta, Žiru i Leao odmaraju. Atalanta će u Veroni ponovo igrati sa lažnom devetkom, pitanje je samo da li će to biti Pašalić ili De Ketalar.

INTER – SASUOLO (20.45)

Simone Inzagi je naučio lekciju: protiv Sasuola nema šale, pogotovo na San Siru. Inter je samo dva puta pobedio tim iz Emilije na svom terenu u posledjih osam godina. Štaviše, izgubili su četiri puta, svaku drugu utakmicu. Zbog prethodno navedenog Nerazuri će istrčati na teren u prvoj postavi.

Jedina eventualna izmena bi mogao da bude Pavar umesto Damfrisa. U tom slučaju bi Darmjan bio peti spoljni vezni, a Francuz bi sa Ačerbijem i Bastonijem kompletirao defanzivni trio. Posebnu pažnju će Inter morati da obrati na Domenika Berardija. Italijanski krilni napadač je čak sedam puta zatresao mrežu i uknjižio tri asistencije na utakmicama protiv vicešampiona Evrope.

Bepe Marota je ponovio posle pobede nad Empolijema da je cilj Intera da prišije drugu zvezdicu iznad grba (osvajanje 20. skudeta) i kako sada stvari stoje Nerazuri su na dobrom putu da to urade.

Inzagi je ušao u privilegovanu grupu trenera Intera (Erera, Mančini, Konte) koji su počeli prvenstva sa pet pobeda. Rekord Nezazura je sedam pobeda na startu šampionata, imajući u vidu raspored Intera do pauze u oktobru (Sasuolo, Salernitana, Bolonja) nije teško zamisliti milanski klub sa 24 boda za deset dana.

-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate uživo na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

Inter večeras neće moći da računa na Arnautovića, Kvadrada i Sensija, dok je Sasuolo doputovo u Milano bez golmana Konsiljija i Alvereza.

Pažnja na Federika Dimarka. Interovo dete je postiglo deset golova u plavo-crnom dresu u Seriji A. Kuriozitet je da je u čak sedam od deset slučajeva njegov gol odlučio meč pošto su završeni rezultatom 1:0.

20.45: (1,30) Inter (5,90) Sasuolo (9,00)

Relativno dobre vesti za Inter su stigle i sa skupštine akcionara kluba pošto je bilans za prethodu godinu zaključen sa minusom od 85 miliona evra, 55 miliona evra manje u odnosu na prethodnu godinu. Inter je i dalje u teškoj finansijskoj situaciji, ali manje dramatičnoj nego pre godinu dana.

U tom kontekstu treba tumačiti i najavu da će klub potpisati novi ugovor sa Lautarom Martinezom do kraja godine. Argentinac je predooddređen da postane Interov barjak imajući u vidu da mu je ovo šest sezona i produžiće ugovor do 2028.

INTER 3-5-2: Zomer – Darmjan, Ačerbi, Bastoni – Dumfris, Barela, Čalhanoglu, Mhhitarjan, Dimarko – Tiram, Lautaro

SASUOLO 4-2-3-1: Kranjo – Toljan, Erlić, Tresoldi, Vinja – Boloca, Enrike – Berardi, Bajrami, Lauriente - Pinamonti

NAPOLI – UDINEZE (20.45)

Prošlo je samo par meseci od meča Napolija i Udinezea u Udinama kada su Azuri i matematički osvojili skudeto, a čini se kao da su prošli vekovi. Od atmosfere, zajedništva, samouverenosti i ukomponovanosti Napolija je ostalo malo ili ništa.

Loši rezultati, neubedljiva igra, napeti odnosi između Garsije i Kvarachelije, nesuglasice Garsije i De Laurentisa oko (ne)upotrebe Lindsroma, dvostruka afera sa Osimenom, prva zbog autoironiče objave na društvenim mrežama Napolija, a druga zbog optužbi da je transfer iz Lila u Napoli bio „naduvan“ za više od 20 miliona evra, odnosno da je realno plaćen malo više od 50 miliona, a u poslovnim knjigama je predstavljen 71 milion.

Može da se raspravlja da li je autoironična šala Napolija zbog promašenog penala Osimena bila oportuna ili ne, ali je jasno da su je Nigerijac i njegov menadžer iskoristili da dodatno zahledne odnose sa upravPm kluba. U ovakvoj konstelaciji nije isključeno da Nigerijac bude prodat u januaru.

Rudi Garsija nema pravo na još jedan pogrešan korak. Napoli je u poslednja tri kola osvojio samo dva boda akumulirajući zasostatak od sedam za Interom. Francuski trener je primoran da pošalje na teren par Ostigard Natan nadajući se da Udineze neće imati buđenje na „Maradoni“. Podsetimo, Friulanci su postigli samo jedan gol u prvih pet kola (Lazar Samardžić protiv Salernitane). Međutim to ne bi trebalo da zavara nikoga jer je Udineze protiv Fjorentine kreiralo deve šansi za gol i pravo je čudo šta su promašili igraći trenera Sotilea, pogotovo centarfor Luka.

20.45: (1,40) Napoli (4,60) Udineze (8,00)

Uprkos nategnutim odnosima sa Osimenom, Nigerijac će biti u timu od prvog minuta i biće interesantno videti kakvu će reakciju imati publika na stadionu, odnosno na čiju stranu će stati. Lindstrom će, po svoj prilici, ponovo završiti na klupi.

------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

Naš Lazar Samardžić će biti regularno na terenu od prvog minuta. Srpski reprezentativac se izborio sa mesto sigurnog startera i pored toga što u klubu nisu prihvatili najbolje činjenicu daje ostao u Udinama i onemogućio klubu da inkasira već dogovorenih 25 miliona evra sa Interom.

NAPOLI 4-3-3: Meret – Di Lorenco, Ostigard, Natan, Olivera (Mario Rui) – Angisa, Lobotka, Žjelinski – Politano, Osimen, Kvarachelija

UDINEZE 3-5-1-1: Silvestri – Perez, Bijol, Kristensen – Ebosel, Samardžić, Volas, Lovrić, Zemura – Sakses – Luka

LACIO – TORINO (20.45)

Od Napolja i Rudija Garsije su u još nepovoljnijoj poziciji Lacio i Mauricio Sari. Od kada se za pobedu daju tri boda ovo je najgori početak sezone Lacija. Zato se meč sa Torinom živi kao odsudna bitka, tim pre što Nebeskoplave čeka duel sa Milanom u subotu na San Siru. Izostanak pobede nad Torinom bi otvorio velika vrata krize koja ne bi bilo lako zatvoriti gledajući raspored rimskog kluba.

Lacio ozbiljno rizikuje da se nađe sa četiri-pet bododva posle osam kola, saldo koji vodi u Seriju B. Naravno, neće Lacio završiti u drugoj italijanskoj ligi, ali bi sezona za Nebeskoplave mogla da se završi već u oktobru. Naime, sa dvocifrenim zaostatkom za timovima koji se bore za mesto u Ligi šampiona, rimski klub bi sveo na teoriju svoje šanse da se nađe i sledeće godine u društvu evropskih velikana.

Iz Formela su procurele informacije da će Sari napraviti nekoliko promena u startnoj postavi. Na klupi bi trebalo da završe Romanjoli, Kataldi i Zakanji. Njihovo izostavljanje treba tumačiti i kroz želju Sarija da rasporedi snage svoj igrača imajući u vidu da ih čekaju četiri meča u deset dana (Torino, Milan, Seltik, Atalanta). Na mestu trojice fudbalera bi trebalo da igraju Kazale (Patrik je postao fiksni starter u odbrani), Vesino i Pedro.

Istini za volju postoji i šansa da Rovela zaigra na mestu centralnog veznog. Ali imajući u vidu karakteristike Luisa Alberta i Kamade, logičniji je izbor Vesina, kako zbog iskustva tako i zbog fizičkih i taktičkih karatkeristika.

Čiro Imobile je potvrđen u napadu od prvog sudijskog zvižduka, ostaje da se vidi da li će Sari uslišiti zahteva predsednika Lotita da pruži šansu Argentincu.

20.45: (2,25) Lacio (3,35) Torino (3,50)

Ivan Jurić je neka vrsta „noćne more“ za Mauricija Sarija, ali i za Lacio. Torino je na poslednjih šest gostovanja pored Tibra protiv Lacija izgubio samo jednom. U timu Granata ćemo videti svu trojicu Srba od prvog minuta. Ivan Ilić se vratio u velikom stilu protiv Rome, Vanja Milinković-Savić je solidan na startu sezone, dok Nemanja Radonjić, po starom običaju, ima oscilacije u igri.

LACIO 4-3-3: Provedel – Marušić, Kazale, Patrik, Hisaj – Kamada, Vesino, Luis Alberto – F. Anderson, Imobile, Pedro

TORINO 3-4-2-1: Vanja Milinković-Savić – Šurs, Bonđorno, Rodrigez – Belanova, Riči, Ilić, Lazaro – Vlašić, Radonjilć – Zapata

KALJARI – MILAN (18.30)

Milan ne zna za poraz od Kaljarija već šesti godina, čak u ovom veku Rosoneri su samo jednom izgubili od Sarda a na poslednjih deset mečeva su zabeležili osam pobeda i dva remija. Tome treba dodati i da je Milan na poslednja tri gostovanja na Sardiniji odneo sve bodove bez primljenog gola. Imajući u vidu probleme tima Klaudija Ranijerija sa efiksnošću, postigli su samo jedan gol, nije podatak koji treba potceniti.

18.30: (4,80) Kaljari (3,50) Milan (1,78)

Rosoneri su došli na Sardiniju bez par fudbalera, pre svih Krunić, golmana Menjana, Kalulua i Jovića. Takođe, Pioli ima nameru da večeras poštedi svih 90 minuta par svojih ključnih igrača. Protiv Verone su dobili predah Kalabrija, Ernandez i Loftus-Čik, a protiv Kaljarija će biti na klupi Žiru i Leao.

Novina u timu Milana će biti Jasin Adli. Bivši igrač Bordoa će prvi put istrčati na teren u ovoj sezoni. Nije se naigrao ni u prethdonoj, tek šest nastupa i samo jednom u startnoj postavi. U prethodnih par nedelja Pioli je radio posebno sa Adlijem kao alternativom za Krunića na sredini terana i večeras će dobiti šansu jer se nekadašnji vezista Donjeg Srema povredio i moraće da odsustvuje mesec dana sa terena.

KALJARI 4-4-2: Radunović – Zapa, Viteska, Dosena, Auđelo – Nandez, Sulemana, Makumbo, Aci – Petanja, Luvumbo

MILAN 4-3-3: Sportijelo – Florenci, Tšau, Tomori, T. Ernandez – Loftus-Čik, Adli, Rejnders – Čukvueze , Okafor, Pulišić

VERONA - ATALANTA (18.30)

Od kada je Đan Pjero Gasperini na klupi Atalante, Boginja po pravilu izlazi kao pobednik u duelima sa Veronom, pogotovo na Bentegodiju. Na poslednjih pet susreta Atalanta je četiri put otišla kući pevajući a jednom je remizirala.

Trenera Atalante je u odsustvu povređenih Skamake i Turea pronašao dobitnu kombinaciju: Pašalić u ulozi „lažne devetke“ ili De Ketelar po potrebi, sa Murijelom i Lukmanom na bokovima i spremnim da se ubace u prazan prostor na centru kad se otkrije.

Imajući u vidu da Boginja u nedelju igra sa Juventusom a zatim u Ligi Evrope i onda sa Lacijom očekuje sa da Gasperini poštedi par startera, Zapakostu, Skalvinija, De Ketelara. Belgianac je odlično počeo sezonu, već je upisao dva gola i dve asistencije, ali je Pašalić protiv Kaljarija pokazao da je odlično rešenje za „lažnu devetku“.

Na drugoj strani Verona nije uspela da postigne gol na poslednje dve utakmice i to je prva briga trenera Baronija. U napadu bi trebalo da dobije šansu Bonacoli. Darko Lazović će biti u startnoj postavi i delovaće po levom boku.

VERONA 3-4-2-1: Montipo – Manjani, Hijen, Davidovič – Faraoni, Ongla, Duda, Lazović – Ngonge, Folorunšo – Bonacoli

ATALANTA 3-4-3: Muso – Toloi, Đimšiti (Skalvini) , Kolašinac – Holm (Zapakosta) , Kopmejners, Ederson, Ruđeri – Murijel, Pašalić (De Ketelar), Lukman

SERIJA A - 6. KOLO

Utorak

Juventus - Leče 1:0 (0:0)

/Milik 57/

Sreda

18.30: (4,80) Kaljari (3,50) Milan (1,78)

18.30: (2,50) Empoli (3,30) Salernitana (3,10)

18.30: (4,30) Verona (3,60) Atalanta (1,95)

20.45: (1,30) Inter (5,90) Sasuolo (9,00)

20.45: (2,25) Lacio (3,35) Torino (3,50)

20.45: (1,40) Napoli (4,60) Udineze (8,00)

Četvrtak

18.30: (3,90) Frozinone (3,60) Fjorentina (2,05)

18.30: (2,50) Monca (3,40) Bolonja (3,00)

20.45: (3,70) Đenova (3,30) Roma (2,20)

***kvote su podložne promenama




tagovi

Serija AItalijaLacioNapoliMilanInterAtalantaVeronasasuoloMauricio SariRudi GarsijaViktor Osimen

Obaveštavaj me

Milan
Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara