Aleksandar Pešić i Danijel Aleksić (©Reuters)
Aleksandar Pešić i Danijel Aleksić (©Reuters)

Srpski obračun na Bosforu: Pešić VS Aleksić

Vreme čitanja: 2min | pet. 01.10.21. | 14:52

Mali gradski derbi Istanbula, duel Karagumruka i Bašakšehira večeras (19.00) u prvom meču osmog kola elitne lige Turske. Domaćin ima većih kadrovskih problema. Neće igrati Lukas Bilja i Fabio Borini

Ne možemo da kažemo da je bitka za Istanbul. Duel Karagumruka i Bašakšehira samo je mali gradski derbi najvećeg grada u Turskoj, timova koji su u zapećku mnogo poznatijih Fenerbahačea, Bešiktaša i Galatasaraja.

Karagumruk je bolje počeo, ima 11 bodova, pet više od današnjeg rivala. Najzaslužniji za dobre igre tima iz Istanbula je nekadašnji napadač Crvene zvezde Aleksandar Pešić. Popularni Šilja je sa pet golova i dalje na prvom mestu liste strelca. Karagumruk je prošle nedelje razabjen u Sivasu (0:4), pa danas na svom stadiona Vefa protiv Bašakšherira (19.00) u prvom meču osmog kola turskog prvenstva, ima šansu za popravni.

Izabrane vesti

19.00: (3,10) Karagumruk (3,35) Bašakšehir (2,30)

Čini se da je medeni mesec Bašakšehira završen. Nekada je ovaj klub bio čedo turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, ali to očigledno više nije. Posle krune, prve u istoriji, 2020. godine, prošle sezone umalo je ispao iz elite. I u novom prvenstvu Turske je imao očajan start, četiri vezana poraza, ali je dobio poslednje dve od tri utakmice i izašao iz opasne zone.

-------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-------------------------

I dalje u timu ima dosta poznatih igrača, ali veterana kojima je davno istekao zenit karijere, kao što su Edin Višća ili Belgijanac Naser Šadli. U klubu je već treću sezonu nekadašnji igrač Vojvodine Danijel Aleksić, ali je u drugom planu. Odigrao je pet utakmica, nije se upisao u listu strelaca, a ima jednu asistenciju. Prošle nedelje je presedeo ceo meč na klupi u pobedi protiv Rizea. Najveća opasnost po gol domaćina preti od Italijana Stefana Okake. Iskusni napadač je ovog leta stigao iz Udinezea. Prošle nedelje je postigao sva tri gola za Bašakšehir, a na kontu imao četiri pogotka, jedan manje od Pešića.

Domaćin ima mnogo više problema oko sastava. Nedostajeće Lukas Bilja, Fabio Borini, Alparslan Erdem, Vegan Eger Hedenstad, Derik Lukasen i Tunaj Torun. Za goste ne mogu da igraju Sener Ozbajrakli, Ahmed Kutudžu i Omar Sahiner. Protekle sezone je Karagumruk oba puta dobio gradskog rivala. Na svom terenu je bio bolji sa 2:0, a na stadionu Fatih Terim je bilo 1:0.

---------------------------------

Sve utakmice šampionata Turske možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

BašakšehirKaragumrukAleksandar PešićTurskaTurska 1Turska Super ligDanijel Aleksić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara