Stanković: Kanga počinje, videćemo za Boaćija

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.10.20. | 12:28

„Ne sme ponovo da nam se desi greška“, poručio mladi stručnjak uoči gostovanja u Surdulici

Navijači i dalje mogu da prepričavaju lepe poteze iz meča protiv Libereca, uživaju u golovima u mreži Slovana, ali igrači i stručni štab Crvene zvezde moraju da se prestroje na drugi kolosek. Srpskog šampiona već sutra (15 časova) čeka duel 13. kola Superlige i gostovanje probuđenom Radniku iz Surdulice.

Trener crveno-belih ponovo će morati da rotira i traži najsvežiju postavu, obzirom da crveno-beli već u četvrtak igraju protiv Genta. Izvesno je da će se u startnu postavu vratiti Gabonac Gelor Kanga, posle negativnog nalaza na virus korona.

Izabrane vesti

„Kanga će igrati sigurno. On je važan šraf u našoj ekipi, fenomenalan igrač. Međutim, kao što je bilo u slučaju Mirka Ivanića, ne treba se igrati sa zdravljem igrača. Morao je da uđe u trenažni proces, zatim da kroz minutažu dobije na kondiciji. Tako će biti i sa Gelorom Kangom. On će sigurno početi meč“, otkrio je Dejan Stanković.

Mogla bi Crvena zvezda u kritičnom delu jeseni da dobije još jednog aduta. Od povrede se oporavio Ričmond Boaći, koji troši poslednje dane ugovora sa srpskim šampionom.

„Videćemo za Boaćija, da li će da odigra 90 ili 45 minuta. Svaki igrač nam je bitan“.

Crvena zvezda je petardom protiv Slovana prekinula niz od tri meča bez trijumfa. Pre sedam dana crveno-beli su napravili kiks u sudaru sa Javorom, što im je dovoljna opomena pred put na jug Srbije.

„Spremamo utakmicu po utakmicu. Crvena zvezda je takav klub da je meč sa Liberecom istorija. Prvenstvo je nešto što je velika obaveza, desio nam se kiks protiv Javora tako da ne želim da to ponovimo. Bićemo spremni“.

Otežavajuća okolnost za Crvenu zvezdu biće i prisustvo Slavoljuba Đorđevića na klupi tima iz Surdulice. Nekadašnji trener omladinaca kluba sa Marakane sigurno do tančina poznaje mane i vrline Stankovićevog tima.

„On želi da se takmiči i napreduje. Pokazao je šta je i ko je. Igrama u Ligi šampiona za mlade pokazao je veliki talenat. Biće teže zbog njega. On nas dobro poznaje, družili smo se često, dolazio je na treninge. Mnogo smo pričali, ali ne verujem da će biti velikih iznenađenja“.

Meč u Surdulici biće nova šansa za pojedince sa manjom minutažom.

„Kada se igra u ovako paklenom ritmu četvrtak-nedelja, nema igrača sa malom minutažom. Svi igraju dovoljno. Svi su uključeni u roster. U ovom trenutku su važni za Crvenu zvezdu“.

Pobedom nad Bačkom Vojvodina se približila šampionu Srbije na samo tri boda zaostatka. Čak je i Nenad Lalatović bio nezadovoljan činjenicom da se kao jedini Zvezdin konkurent pominje Partizan.

„Poštujemo sve, ali gledamo naše dvorište. Od nas sve zavisi kako će prvenstvo izgledati. Siguran sam da će i dalje svi imati veliki respekt prema Crvenoj zvezdi, posebno sada posle ovog trijumfa nad Liberecom.“

Morao je još malo da Dejan Stanković priča o dešavanjima pre i za vreme meča protiv Libereca. Bila je to njegova velika pobeda, koja je proistekla iz toga što je promenio pozicije Kataiju i Ivaniću.

„Nije to bila prevelika rokada, možda se tako činilo na terenu. Želeli smo da imamo širinu. To smo dobili sa Gajićem i Ivanićem, želeli smo da ih opteretimo u zadnjoj liniji sa Falčinelijem, Benom i Kataijem. Uspelo je. Sve smo sproveli u delo“.


tagovi

Superliga

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara