Dejan Stanković (©Starsport)
Dejan Stanković (©Starsport)

Stanković: To što poznajem italijanski fudbal može da mi zasmeta, jer znam kakav je kvalitet, kafa sa Ibrom tek u Milanu

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.02.21. | 14:45

Strateg crveno-belih u dobrom raspoloženju dočekuje okršaj sa slavnim Rosonerima

Dejan Stanković veruje u istinski fudbalski spektakl na stadionu „Rajko Mitić“ u čevrtak od 18.55, kada će spski šampion ugostiti slavni Milan. Šef struke crveno-belih je imao velikog iskustva kao igrač u okršajima sa Rosonerima, a sada će to pokušati da primeni i kao trener.

Utakmica će biti od ogormne važnosti za srpskog šampiona.

Izabrane vesti

„Fenomenalan meč za Crvenu zvezdu, nemamo šta da izgubilmo, ući ćemo hrabro i bez straha u utakmicu da pokažemo šta znamo. Očekujem pravu evropsku utakmicu, mnogo mi je žao što Marakana ne može da bude puna“, počeo je Stanković.

O Milanu samo velikim rečima…

Ekipi Milana ne bi trebalo da se preti. Ja je izuzetno poštujem, ono što je Pioli uradio u dosadašnjem toku sezone. Trebalo je da bude smenjen, ali ih je ubedio u svoje ideje. Pioli je uradio veliki posao sa Milanom. Bio je na izlaznim vratima, upoznao sam ga, video sam kako radi, imam visoko mišljenje o njemu. Nije bitno ko igra, na svakoj poziciji imaju odličnog igrača. Takve su okolnosti, posle prve utakmica imaju Inter, pa posle druge Romu, oni treba da razmišljaju o tome“.

U taboru svojih Nerazura nije tražio savet za ovu utakmicu.

Ne, nisam pričao ni sa kim iz Intera“.

Filipo Falko se fizički podigao i mogao bi da zaigra na sutrašnjoj utakmici. Jedino je Eraković van stroja.

Falko se dosta podigao što se tiče fizičke spreme, videćemo... Dosta je napredovao i mogu da računam na njega. Erakovića je koštao loš teren u Nišu, niko ga nije udario. Nehumano je igrati na takvim terenima. Veljko Nikolić se vratio da trenira sa nama“.

Stanković se potom našalio na pitanje da li bi potpisao nerešen rezultat.

Krećemo od nerešenog, već ga imamo, zadovoljan sam kako kreće utakmica“.

Trener Specije Vinćenco Italijano razotkrio je brojne mane u igri Milana, Crvena zvezda bi to mogla da iskoristi.

„Od prvog do 90 minuta je bilo dosta ritima, bilo je dosta rizika, da je bila jedna loša procena moglo je sve da se preokrene. Dosta su me iznenadili, bili su dosta hrabri i odigrali dobru utakmicu. Ali mi ne možemo da igramo kao Specija, jer imamo drugačiji tim i igrače“.

(3,70) Crvena zvezda (3,40) Milan (2,05)

Dosta se priča o tome da Crvena zvezda ima najbolji tim u poslednjih 15-20 godina

„Ne znam kada je Crvena zvezda nije pravila tim, a da nije najbolji. Meni je velika čast što treniram najbolji tim, šalili smo se u stručnom štabu nedavno, ako ispadnemo od Milana nismo znali da vodimo najbolji tim. Zvezda je i prošlih godina imala najbolji tim, zadovoljan sam svojom ekipom. Imam fenomenalne igrače pored sebe, svako od njih mi je drag, pravi profesionalac. Pokušavamo da damo maksimum i olakšamo im svaki trening i svaku utakmicu“.

Poznavanje italijasnkog fudbala može da bude i prednost i mana.

„Poznajem italijanski fudbal. O njihovoj snazi ne treba da se govori, do prošlog vikenda su bili prvi na tabeli. To može da mi zasmeta, jer znam kakav je kvalitet. Ne smemo da ih potcenimo, moramo da budemo maksimalno koncentrisani i iz ovog meča izvučemo najviše što možemo“.

Na kraju, hoće li se videti sa starim prijeteljom Zlatanom Ibrahimovićem?

Ne, zato što nemam kad. Videću ga na utakmici, izgrliti i izljubiti, a kafu ćemo u Milanu kada bude bila pauza“.


 


tagovi

Dejan Stanković

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara