Stankovićev usud: Tim koji dobija mora da se menja

Vreme čitanja: 3min | uto. 03.11.20. | 17:38

Male šanse za Rodića, utakmica se „crta“ za Kangu

Kao retko kada Crvena zvezda je prethodnog četvrtka, u sudaru sa Slovanom, izgledala moćno na evropskoj sceni. Tim sa jasno podeljenim ulogama, naplatio je kvalitet više u odnosu na češkog predstavnika u Ligi šampiona, i za samo 90 minuta popravio utisak u dosadašnjem učinku tima Dejana Stankovića. Mučenje u Tirani, ispadanja u Nikoziji, osciliranje protiv Ararata... Sve to više nije tema, jer je poslednji utisak o dometi srpskog šampiona – vrlo dobar. Takva su, uostalom, pravila ponašanja u Crvenoj zvezdi. Moraće da se stegnu crveno-beli i novim trijumfom protiv na sceni Starog kontinenta potvrde da je Marakana njihovo carstvo, gde objektivno jači mogu lako da padnu.

Izabrane vesti

Pomenuti duel sa Slovanom predstavlja krunu dosadašnjeg rada Dejana Stankovića, najvišu tačku dostignuća mladog stručnjaka, ali i njegov najveći usud. Jer tim koji je samleo Liberec može da se menja zbog širokog rostera u veznom redu, ali i mora da se menja, jer je simptome ozbiljne povrede ponovo osetio standardni levi bek Milan Rodić. I dalje postoji minimalna šansa da potencijalni reprezentativac Srbije ponovo stisne zube i pomogne saigračima, ali ruptura od 14 milimetara ne daje pravo na optimizam. Imaće Milan Rodić sutra ujutru još jedan test i snimanje, ali Dejan Stanković već nekoliko dana razmišlja o alternativnim rešenjima.

 Biće to ozbiljan udarac za defanzivni red srpskog šampiona, jer je Rodić pokazao moć na nivou Lige Evrope i prfethodnog četvrtka. Iako je i taj meč igrao rovit, bivši član Zenita je pored dobre defanzivne igre uspeo da podseti na najbolje dane karijere. Čak je prevazišao i najbolja izdanja iz ere Vladana Milojevića, pošto je pored funkcije levog beka bio i pomoćni plejmejker tima. Preciznim dubinskim loptama Rodić je isekao odbranu Libereca, i značajno pomogao Kataiju, Benu i Mirku Ivaniću u kreaciji vrlo opasnih napada.

POTREBAN JE GOBELJIĆ SA EMIREJTSA

Ukoliko ostane dosledan formaciji sa četvoricom defanzivaca, Dejan Stanković će poverenje na levom boku pružiti Marku Gobeljiću. Prirorodni levi bek Stefan Hajdin je daleko od ozbiljnih planova Zvezdinog šefa stručnog štaba. Nije odigrao ni minut takmičarskog fudbala. Sa druge strane Marko Gobeljić je navikao da predstavlja spasonosni most tokom rešavanja gorućih problema. Rođeni Kraljevčanin je najbolja izdanja u Crvenoj zvezdi pružao tokom perioda kada ga je Vladan Milojević „šetao“ sa pozicije na poziciju. Kao Rodićeva alternativa Marko Gobeljić je delovao u Kelnu, zatim uspešno čuvao Tia Volkota na londonskom Emirejtsu.

Bila je to najbolja partija Marka Gobeljića u Zvezdinom dresu, uz onu od prošlog leta kada je u džep sakrio Fišera iz Kopenhagena (govorimo o međunarodnoj sceni, ne računamo gol u Kruševcu i tri asistencije protiv Čukaričkog). Slično dostignuće potrebno je Gobeljiću, jer se u poslednje vreme dosta polemiše o tome da li je bivšii član Napretka dostigao zenit u crveno-belom dresu.

KANGINO GAZDINSTVO

Druga, intrigantnija tema vezana za potencijalne promene u veznom redu. Povratak Gelora Kange u trenažni proces napravio je višak kvaliteta u maneveru, od koga trenera Crvene zvezde može da zaboli glava. Tačno je da reprezentativac Gabona, gledajući iskustvo i minuli rad, trenutno ispred Veljka Nikolića, projektovanog da donese ozbiljan novac klubu. Međutim, tim Dejana Stankovića je delovao superiorno u trenucima kada su ključevi gazdinstva bili povereni Aleksandru Kataiju i Mirku Ivaniću. Jasno je da Katai čini Ivanića boljim , i obrnuto.

Oni su od početka sezone iskreirali brdo gol akcija, samo je meč protiv Slovana upao u oči zbog svega što se desilo. Povratak Kange značio bi raspodelu uloga, odnosno pojavljivanje trećeg gazde u veznom redu... Prosto Gelor Kanga je takav igrač, a to nekada može da bude pogubno. Nije Kanga doneo prevagu u duelu sa Omonijom bio je nešto bolji u sudaru sa Araratom, ali meč protiv Genta kao da se crta za njega. Pod uslovom da na gol liniji stoji 17- godišnji Oven Johmans, Kanga će imati zicer da serijom dalekometnih hitaca pokuša dda ponovi duel protiv Sparte iz Praga i Krasnoddara. Njegov učinak u drugom mandatu na Marakani definisaće mečevi poput ovog u četvrtak.


tagovi

Milan RodićGelor KangaMarko Gobeljić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara