Stankovićeve emocije na San Siru: Nije važno kolika je sila koja te napada, nego koliku svetinju braniš

Vreme čitanja: 3min | sre. 24.02.21. | 19:23

„Svi znaju kvalitete Milana, ali budite uvereni da će i njima biti teško“, poručio je trener crveno-belih

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Milana)

Ovde na ovom kultnom stadionu davao je možda i najvažnije golove u igračkoj karijeri. Ovde u ovom gradu Dejan Stanković je postao persona prvog reda, čovek sa statusom velike zvezde zbog ogromne zaostavštine i gomile trofeja. Ovde i na ovom mestu, za koje će vam službenik UEFA reći da zatvorite oči, ako ga vidite prvi put, bivši kapiten Crvene zvezde može da postane i zvanično veliki trener.

Izabrane vesti

Jeste da je zbog prepoznatljivosti na Apeninskom poluostrvu bio glavna meta radnika na aerodromu Malpensa, pa i italijanskih novinara, trener Crvene zvezde je uporno ponavljao da je važna samo Crvena zvezda. I da se nada da će njegov tim sutra na San Siru (21.00) biti nagrađen za sve dobro što je uradio tokom ove takmičarke godine. Mada bi bilo suludo očekivati da mu je svejedno.

„Vidite kako je život čudan, kako zatvara krugove sa mnogo emocija. Stanujem 300 metara odavde, ali nisam bitan ja. Jednom kada sednemo mogu da vam prepričam kako sam se ove večeri osećao. Stalno ponavljam igračima da je utakmica sa Milanom nagrada za sve dobro što su uradili tokom ove sezone. Ovo je čista premija za sve što smo uradili“, kazao je Dejan Stanković.

Crvena zvezda je u Beogradu pogotkom Pavkova stigla do pozitivnog rezultata, ali ne i do prednosti. Milanu igra remi bez golova, na šta upozorava i Stanković.

„Da se ne lažemo, oni su favoriti. I mi nemamo tako dobar rezultat. Oni ne moraju da pobede. Hoću da igramo hrabro, ali pametno hrabro. Ne želim da se zalećemo na slepo, da zatvorimo oči i da se onda olupamo. Znamo da igramo na rezultat, to smo pokazali u Evropi. Ako treba, branićemo se povremeno svi iza lopte. Isto tako smo pokazali da znamo da završavamo akcije sa velikim brojem igrača. Biće ovo teška utakmica za obe ekipe“.

Milan je izgubio prvo mesto u Seriji A, nalazi se u seriji loših rezultata, ali… Odsečno je poručio Dejan Stanković da ne može da prepiše taktiku Specije ili strategiju Antonija Kontea iz derbija Milana.

„Ti mečevi su nam dobro došli da vidimo da su ranjivi. Specija i moja ekipa nemaju nikakve sličnosti. Isto tako nemoguće je da se ponove slični mečevi. Mi moramo da igramo na naš način. Biće mnogo emocija, zvalo me je mnogo prijatelja. Nisam verovao pre deset godina da ću doći u situaciju da vodim Crvenu zvezdu na ovom stadionu“.

Poslednja rečenica bila je samo uvod u temu Zvezdine motivacije.

„Kod nas u Srbiji kažu: „Nije važno kolika te sila napada, nego kakvu svetinju braniš. Budite uvereni da se nećemo predati. Ali isto tako svi moraju da znaju da je Milan mnogo jaka ekipa. Videli ste u Beogradu da imaju ozbiljnu tranziciju. Potrebno im je svega nekoliko sekundi da stignu do gola“.

Dobro je poznato kakve sve muke muče Stankovića. Pre svega kadrovske prirode. Doputovao je Mirko Ivanić u Milano, ali krajnje je neizvesno hoće li dobiti minutažu.

„Imamo još 24 sata do meča. Još nismo odlučili. Neću ništa da reskiram. Imamo mi adekvatne zamene“, zaključio je mladi stručnjak.



tagovi

Dejan Stanković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara