Aleksandar Stanojević (©Starsport)
Aleksandar Stanojević (©Starsport)

Stanojević: Dovodimo klasičnu devetku i bočnog napadača, fali nam štoper, Suma da se izbori za minute

Vreme čitanja: 5min | uto. 22.06.21. | 11:53

Interesovanje postoji za Sašu Zdjelara i Lazara Markovića

Cilj je titula i Liga konferencije. A tim još nije sklopljen. Aleksandar Stanojević se nada da će uskoro znati na koga računa, a već zna na koga – ne računa. Recimo, na Žan Kristofa Bajbeka zbog kojeg Partizan uostalom i traži pojačanja na poziciji napadača. To su ta dva stranca o kojima je pričao generalni direktor Miloš Vazura. S tim da je Stanojević konkretniji. I ne krije odgovore ni na pitanja o statusu Bibarsa Natha i Sejdube Sume.

Izabrane vesti

Dovodimo dva napadača, jednog klasičnog, drugog koji igra po boku i u sredini. Jasno vam je u kom pravcu idemo. Bajbek je imao najviše problema, stalno u povredama, psihički i fizički nije odgovorio na najbolji način, pritom je zakasnio na pripreme. Verovatno ćemo rešiti na najbolji način... Nadam se za ta dva igrača da će doći sutra, prekosutra. Ne smemo da pogrešimo sa napadačem. Biće neko ko je proveren. Da bar jedan napadač nam da sigurnost, da se ne kockamo“, rekao je Stanojević na zvaničnom okupljanju ekipe, mada su pripreme počele još pre osam dana.

U međuvremenu su se neke iskristalisale. Pa kad pričamo o Natjhu i Sumi šef struke crno-belog tima jasno kaže.

Natho nije sporan. Što se tiče Sume, nijednog trenutka neću da ga se odričem, odličan je igrač, a da li će imati minutažu kojom bi on bio zadovoljan – ne znam. Možda će se izboriti“.

A o Bajbeku...

Imaju neki propisi, pravila, prvo mora to mora da se reši. Ako dođe, neće imati minutažu, jer je nije zaslužio“.

Nije samo Bajbek u pitanju, pa Stanojević na pitanje o broju višak igrača u timu barata prilično velikom cifrom.

Od šest do osam koji neće biti sa ekipom, da li na pripremama ili u budućnosti. Svima sam jasno stavio do znanja, svako zna status. Direktan sam, pričam sa svakim igračem. Oni što su tražili razgovor već sam im rekao, oni što nisu – biće im rečeno“.

Da li je u toj grupi i Maki Banjak koji je odbio izmenu u finalu Kupa Srbije?

Došao je juče, nismo stigli da pričamo. Nema razloga da ne pričamo. Što se tiče discipline, radikalan sam i sečem, ali za njega imam opravdanje. Igrao se derbi, stranac je, očekivao je da će igrati, a nije. Na poluvremenu sam umesto njega uveo Ostojića, što se pokazalo ispravnim, jer niti smo primili gol, niti nam je Zvezda šansu stvorila. Želeo sam da ga ubacim u poslednjim minutima. Kao profesionlac je trebalo da uđe, ali ljudski je, imate emociju, nije lako, pretpostavlja da će otići i totalno ga razumem. Bio je profesionalan i kad je igrao i kad nije. Ima nekih ponuda, ide ka odlasku. Poštujem ga što je veliki profesionalac. I juče i danas je sjajan na treningu. Ako ostane možemo da igramo sa trojicom pozadi, ako ode nema problema... Ako Suma i Banjak ostanu, nemam problem da ih imam u rotacijama“.

IMA PONUDA ZA SAŠU ZDJELARA I LAZARA MARKOVIĆA

Ako dakle Banjak ode moraće crno-beli da dovode još jednog igrača.

Od drugih pozicija, nedostaje nam štoper ako ode Banjak. Pozvali smo mlade, Subotića i Đorđevića. Ako možemo nekog mladog našeg, pre nego da dovedemo. Ali, ako imate naznake da igrači poput Zdjelara ili Lazara Markovića imaju ponude... Voleo bih da ostanu, ali ako odu, onda ćemo tražiti novajlije na mestima zadnjeg veznog i bočnog napadača, videćemo da li strance ili domaće“.

O dosadašnjim pojačanjima, Danilu Pantiću i Siniši Saničaninu...

Saničanin je standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine, redovno je igrao i kod prethodnog i kod novog selektora. Poznaje ligu, ima dobru levu nogu, što nam omogućava da pozadi igramo sa trojicom. S njim ćemo dobiti i dobar skok... Pantića je doveo njegov kvalitet. Može da igra na više pozicija, kako na boku, tako i zadnjeg veznog. On zna šta znači nositi dres Partizana. Godinama se traži, stalno je bio pozajmljen igrač, sad prvi put ima stabilnost, nema obavezu prema Čelsiju. Mirnije glave će ući. Ne želim da ga opteretim velikim očekivanjima. Sigurno je kvalitetan igrač. Očekujem da postigne pet do sedam golova, rekao sam mu da mu zameram što je prošle sezone dao samo jedan. Da bude ono što od njega očekujemo“.

Od dolazaka i odlazaka zavisiće i kako će Partizan igrati, ali je sigurno da će Stanojević imati nekoliko uigranih varijanti.

Formaciju ćemo menjati. To je raspored igrača, ali moramo da imamo dve, tri varijante. Zavisi ko će ostati, ko otići, da bismo znali u kom pravcu možemo da igramo. Sigurno ćemo još jednu formaciju probati“.

Zavisi dakle i od toga ko će doći, imena tih napadača još čekamo, ali zna se da to neće biti Sava Arambašić, Periša Pešukić, Bojan Matić i Petar Gigić, koji su prošle sezone bili po pozajmicama.

Da ne kažem vama, a da nisam još nisam rekao. Teško će se ovde izboriti za status. Bolje da njih da idu negde. Sami znate kako su igrali, koliko su golova dali. Nemamo realnu osnovu da se vrate“.

BONUSI ZARADA NA SILU, PROTIV SAM OGRANIČAVANJA

Izneo je Aleksandar Stanojević i svoje viđenje pravila o bonus igračima. Naredne sezone, jedan igrač star do 21 godine moraće da odigra svih 90 minuta. Stanojević nije oduševljen tom idejom.

Nikad ne bih ograničavao. Razumem da neki klubovi na silu prave zaradu, ali za mene ona nije realna. Stavljaš nekog koji ne zaslužuje. Šta hoćeš? Da prevariš stranog poslodavca!? Finale kupa smo igrali sa dvojicom bonusa, a nije bio potreban nijedan. Jedan od njih (Nemanja Jović, prim.aut) postao je A reprezentativac. Pokazali smo da nismo radili na silu. Bonus je za mene neprihvatljiv. To nam je najmanje potrebno“.

SVE DOBRO, A I LOŠE U SRPSKOM FUDBALU IDE OD ZVEZDE I PARTIZANA

Prokomentarisao je Stanojević i zajedničko saopštenje večitih rivala i digao ruku za bolju saradnju komšija sa Topčiderskog brda.

Večiti moraju da budu glavni inicijatori svega dobrog da ne bi bilo loše. Sve što ide dobro ide od Partizana i Zvezde, a isto tako i sve loše u našem fudbalu. Ako se pojavi VAR, želim da razmišljam u pozitivnom smeru, jer mi (večiti) dižemo najveći pritisak na suđenje, regularnost. Ovo oko broja stranaca i bonusa, što je vezano usko za struku, moramo i mi da se konsultujemo“.


tagovi

Aleksandar StanojevićŽan Kristof BajbekSejduba SumaBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara