Aleksandar Stanojević (©Star Sport)
Aleksandar Stanojević (©Star Sport)

Stanojević: Osećaj je kao da smo ušli u Ligu šampiona, treba nam ovakav Lazar Marković

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.08.21. | 00:59

“Pričam kao da smo nešto uradili, ali je takva utakmica bila da nam je donela posebno zadovoljstvo”, napominje strateg crno-belih

Karakter. Šta drugo? Tri puta je Partizan jurio zaostatak protiv Sočija, a da nijednom to nije zaslužio. Nije to ipak pokolebalo crno-bele, svaki put su se izdigli poput feniksa i na kraju slavili posle penal lutrije. Drugačije i lepše, posle svega aviđenog nije moglo.

Upravo karakter svojih igrača je na konferenciji za medije posle utakmice u prvi plan istakao i trener crno-belih Stanojević.

Izabrane vesti

“Hteo bih da čestitam svojim igračima na karakteru, sve vreme su verovali, igrali do maksimuma. Hvala navijačima, verovali su u nas, pomogli kada je bilo najpotrebnije. Karakter ovih igrača, timski duh mi daju veliko zadovoljstvo i dozu samopouzdanja za naredni period”, naglasio je Stanojević.

Međutim, iako je njegov tim ostvario veliki trijumf protiv ruskog kluba i došao nadomak grupne faze Lige konferencije, Stanojević napominje da Partizan još uvek praktično ništa nije uradio.

“Zamišljen sam jer imamo dosta rovitih igrača, dosta problema. Već razmišljam o sutrašnjem danu, šta ćemo da radimo za Metalac. Ne znam, imam osećaj kao da smo ušli u Ligu šampiona. Bila je specifična utakmica, gde smo gubili, vraćali, gde nas je publika nosila. Ovakva atmosfera, cela ta energija, odbranjen penal. Iz tog razloga je utakmica drugačija. Pričam kao da smo nešto uradili, ali je takva utakmica bila da nam je donela posebno zadovoljstvo”.

Jednu od najboljih utakmica u dresu Partizana, makar u povratničkom mandatu, odigrao je Lazar Marković. Kapitenski, kad je bilo najpotrebnije.

“Lazar je definitivno nosio nas je sve. Ovo mu je bila najbolja utakmica od prvog perioda kada smo bili zajedno. Bio je konkretan, I tamo protiv Strede. On je naš kapiten, neka nastavi ovako. Mnogo nam znači ovakav Lazar Marković”.

Značio bi verovanto i Danilo Pantić, ali se ofanzivni vezista crno-belih povredio pred sam početak utakmice, zbog čega ga je zamenio Filip Holender.

“U poslednjem minute zagrevanja, priliko šuta se povredio. Videćemo, ne znam kada će nazad na teren. Imali smo i Lutovca koji je trebalo da počne danas, Šćekić je bio rovit”.

Na kraju je sve odlučeno penali. Po uvođenju Nemanje Stevanovića u produžetku, jasno se vidi da su ih crno-beli uvežbavali pre meča. Ali, da li su prerani izlasci, primera radi Bibarsa Natha, makar delimično pokvarili planove?

“Nisu, verujte mi. Dobro, neke su bile prirodne. Marković I Holender su tražili ismene, a Holender je trebalo da izvede penal. Trebalo je i Terzić da šutne peti penal, javio se sam, za to mu svaka čast".


tagovi

Aleksandar StanojevićFK PartizanKvalifikacije za Ligu konferencije

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara