Nemanja Stevanović (© MN Press)
Nemanja Stevanović (© MN Press)

Stevanović brani u Lazarevcu, vraća se Jović: Rikardo, Natho i Suma mogu da spreče da Partizan prima golove

Vreme čitanja: 4min | sub. 21.08.21. | 17:21

„Optimista sam pred revanš sa Santa Klarom, ne moraju klubovi da budu veliki da bi tim bio sjajan“, kaže trener crno-belih Aleksandar Stanojević

Promene. Publika naklonjena Partizanu ih priželjkuje posle bledunjavog izdanja crno-belih u Portugaliji, struka uzvraća da je reč o prirodnom procesu, tokom kojeg se igrači samo rotiraju, pa će tako najmanje tri nova fudbalera biti među starterima crno-belih na nedeljnom gostovanju Kolubari.

Verovatno i više, ali sigurno novi golman, novi levi bek i novi krilni vezista. Poimence: Nemanja Stevanović će odmeniti Aleksandra Popovića među stativama, Ivan Obradović se očekuje umesto Slobodana Uroševića kako bi uhvatio zalet za revanš sa Santa Klarom, a posle tri sedmice odustva bonus će biti Nemanja Jović.

Izabrane vesti

Osvežićemo ekipu, daćemo šansu nekim igračima, jer stalno rotiramo. Stevanović bće početi, jer je to zalsužio odbranama. Jović će biti u konurenciji za meč u Lazarevcu, Saša Zdjelar pokušava da se oporavi ubrzanim tempom, izvesno neće igrati, ne znamo da le će biti spreman za revanš sa Portugalcima, a sigurno neće moći Danilo Pantić“, u kratkim crtama predstavio je Aleksandar Stanojević kadrovsku situaciju pred nastavak Superlige. „Mi ne odmaramo, nego rotiramo, kako bi svi igrači bili u fokusu. Dobiće šansu i mlađi fudbaleri, svaka utakmica nam je značajna u borbi za prvo mesto, nema prostora za kalkulacije, na teren će najboji tim u ovom trenutku“.

Jedna od rokada je i prinuda. Slobodan Urošević je u završnici duela u Ponte Delgadi zaradio treći žuti karton ovog leta u Evropi, suspendovan je za revanš plej-ofa za plasman u Ligu konferencija, zbog čega će protiv superligaškog novajlije igrati Ivan Obradović.

"Ima stvari koje su logične. Što se tiče Uroševićevog kartona, presekao je kontru, možda bi nam Santa Klara dala treći gol. U fantastičnoj je formi, ali tu je Obradović, hvata ritam, igrao je prijateljski meč protiv Al Kacije, ušao u produžetku protiv Sočija“.

Upravo od meča sa Rusima počela je da popušta crno-bela defanziva. Jedan gol primila je na obali Crnog mora, dva u revanšu sa Sočijem, jedan u Novom Pazaru, još dva na Azorskim ostrvima. U suprotnosti sa uverljivim početkom sezone.

„Odbrana počinje od napada. Ako udaljite protivnika od gola, znači da prva linija odbrane igra dobro, a kad primate golove naravno da su u kadru golman i fudbaleri poslednje linje. Ne mogu biti Rikardo, Natho i Suma, međutim mogu uticati da rival ima manje udaraca. U suprotnom, ne znači da četvorka ispred čuvara mreže ima dosta posla, nego da nam je protivnik lako probio prvu liniju. Ne vidim da suštinski imamo tih problema, ali ih je bilo protiv Santa Klare, s obzirom da Portugalci poseduju izuzetan individualni kvalitet. Prirodno je da vam stvaraju šanse. Nekad se odbranite, nekad ne. Nije sporno da smo odigrali jednu lošiju utakmicu. Ne pitamo se samo mi na terenu. Naravno da je bilo grešaka u odbrani, napadu, organizaciji... Tu smo da ih ispravljamo. Biće uspona i padova“.

Baš kakva su i izdanja Aleksandra Šćekića. U ofanzivi oduševi (opet dao gol, treći ove sezone), ali je u defanzivi, između ostalih, i on zakazao protiv Santa Klare. Iako je igrao pod bolovima.

Izuzetan karakter. Odustaće samo ako lekari kažu da ne može. Igra dobro, tresao je mreže Voždovca, Sočija, Santa Klare. Verujem da će biti spreman i za revanš sa Portugalcima“.

Možda neće Karlos Žunior, strelac prvog gola za portugalskog predstavnika u četvrtak veče već je potpisao za Al Šabab iz Saudijske Arabije i možda neće igrati revanš u Beogradu.

„Ima Santa Klara još opasnih špiceva. Primera radi, jedan Brazilac izađe, drugi uđe. Prirodno je da, ako je Žunior već otišao, propusti drugi meč, ali pretpostavljamo da će se posle korone vratiti prvi špic Križan. Opasna je i Mohamed Buldini. Obojica su sjajni. Verovatno nećete ni primetiti da je Karlos otišao ako ne dođe u Beograd“.

Uprkos svemu:

„Naravno dam sam optimista. Igramo pred našim navijačima, verujem i u igrače, da se na našem stadionu izdignemo iznad problema protiv snažne portugalske ekipe. Ne moraju klubovi da budu veliki da bi tim bio sjajan. Pogledajte kako su portugalski predstavnici prošle seozne izgledali u evropskim kvalifikacijama“, dodao je Aleksandar Stanojević.

BEZ TEORIJA ZAVERE

Pet i po sati trajao je let od Ponta Delgade do Beograda, a po dolasku na aerodrom „Nikola Tesla“ morali su Partizanovi fudbaleri da čekaju još sat vremena na prtljag, što je pojedince članove ekspedicije podsetilo na dešavanja od pre dve godine kad se odužio povratak iz Kazahstana, jer se čekala dozvola kontrolnog tornja.

Neverovatno... Čekali smo dugo, ne znam iz kog razloga, ali da ne pravimo teorije zavere. Već treći put se desilo da posle povratka sa gostovanja igrači ne spavaju naredni dan, ali smo se u međuvremenu osvežili, momci se dobro osećaju i spremni su za gostovanje Kolubari“.

SAŠI ILIĆU ŽELIM DA BUDE TRENER PARTIZANA

Odjeknula je početkom sedmice srpskim fudbalom vest da je Partizanov legendarni kapiten Saša Ilić dobio posao u Čukaričkom.

Drago mi je, svi smo mu čestitali, poželeli sreću. Već neki period je u trenerskim voidama, samostalno je vodio selekciju dečaka rođenih 2004. godine, bio na raznim edukacijama i nije početnik. Bori se za sebe i svoj klubi, prtiv nas i svih ostalih će igrati maksimalnio. Želim mu da jednog dana bude na mestu koji zaslužuje. Ovde. A da mu put bude prirodan“, kaže Stanojević.


tagovi

FK PartizanNemanja StevanovićNemanja JovićAleksandar Stanojević

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara