Stiven Žang (©AFP)
Stiven Žang (©AFP)

Stivenu Žangu preti zatvor zbog neisplaćenih 300.000.000 evra, poverioci traže akcije Intera!

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.02.23. | 09:56

Protiv prvog čoveka Nerazura pokrenuta četiri postupka, dva u Hong Kongu, te po jedan u Milanu i SAD

Juventusov sunovrat zbog finansijskih malverzacija digao je celu Italiju i Evropu na noge, Posle oduzetih 15 bodova, nedavno je objavljeno da bi Stara dama mogla da ostane bez još 20 bodova što bi je odvelo na začelje tabele Serije A. Dok u Torinu sa velikom brigom gledaju na sudbinu Juventusa, u problemima bi mogao da se nađe i Inter, ali zbog svog predsednika Stivena Žanga!

Italijanski portal Calcio e Finanza specijalizovanim za ekonomsku stranu fudbalskog biznisa, javlja da se Đindongov sin nalazi u ozbiljnim problemima i da su protiv njega pokrenuta čak četiri sudska postupka! Kako se ističe, Žangovi poverioci terete ga da nije isplatio dug koji premašuje 300.000.000 evra! U pitanju je spor koji Žang ima sa China Construction Bank Corporation (CCBA) o kojem se u Evropi malo toga zna.

Izabrane vesti

O tome se, istina, pisalo za vreme korone tokom 2021. godine kada je kompanija Suning, inače vlasnik Intera, žestoko pogođen pandemijom. Tada se pisalo o finansijskoj krizi kluba i Suninga, da je Interu potrebno preko 200.000.000 evra da bi preživeo, zbog čega su kasnije prodati Ašraf Hakimi u PSŽ i Romelu Lukaku Čelsiju, a takođe je bilo pomena da Suning duguje preko 1.000.000.000 evra...

Nedelja, 20.45: (2,05) Inter (3,50) Milan (3,90)

Zbog nagomilanih dugova protiv prvog čoveka Intera pokrenut je uveliko sudski postupak u SAD, plus još dva u Hong Kongu i jedan u Milanu. Žang bi pred sudijom u SAD trebalo da se nađe 13. marta, kako bi se izjasnio po tri pitanja – da li ima i kolike dugove prema kreditorima, kao i da li ima kako da potkrepi iste u slučaju da se proglasi krivim. U slučaju da bude osuđen, preti mu zatvorska kazna do tri meseca.

Žang se po slovu druge tužbe tereti da je “lagao pod zakletvom“ tokom prvog suđenja u Hong Kongu. On je navodno lagao pred sudom u Hong Kongu da nije znao ništa o refinansiranju kredita koje je već uzimao, da nije potpisivao nikakve dogovore niti davao lične garancije, kao i da su potpisi na dokumentima lažirani. Ako mu se i u tom slučaju potvrdi krivica, opet mu sledi zatvorska ili novčana kazna.

Tu nije kraj Žangovim brigama. Najsvežija tužba je ona pokrenuta u Milanu, opet zbog neisplaćenih dugova prema poveriocima. Naime, tužilac traži da se otkrije kako je i zašto Inter pristao da Žangu ne isplaćuje nikakvu platu, jer on u zvaničnim dokumentima nije prijavio nikakvu nekretninu na svoje ime, niti bilo kakve prihode. A, prema fotografijama koje postavlja na društvenim mrežama jasno se vidi da živi raskalašnim životom. Zbog toga CCBA želi da zna šta se u Italiji zapravo vodi na Žanga. Ekonomski stručnjaci već su dali procenu da bi njegova predsednička plata u Interu trebalo da bude oko 914.000 evra godišnje.

Inter taj novac ne isplaćuje Žangu, pa po tome on nema kako da nadoknadi dug koji ima prema CCBA. Isti izvor pominje da je Žang u međuvremenu sve nekretnine koje su se vodile na njegovo ime obrisao, čime je uticao i na prikazivanje realne slike njegovog bogatstva, sve kako bi prevario poverioce.

Zbog svega toga kineska banka traži da pravda bude zadovoljena, a da bi se to desilo cilja na preuzimanje deonica Intera u visini duga! Pre saslušanja u Hong Kongu, Žang će se 8. marta pojaviti pred sudijom u Milanu.

Kakvi dani za porodicu Žang...


tagovi

InterStiven ŽangZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara