Mumi Ngamaleu i Rafael Toloi (©Reuters)
Mumi Ngamaleu i Rafael Toloi (©Reuters)

Stranputica ili uzbrdica: Jang Bojs i Atalanta u boju za evropsko proleće

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 12:30

Grupa F: Meč u Bernu može da reši neke dileme

Neizvesnost je drugo ime Grupe F Lige šampiona. Švajcarski prvak Jang Bojs otvorio je grupnu fazu evropske elite apsolutno senzacionalnom pobedom protiv velikog Mančester Junajteda (2:1), ali nije postigao gol u naredna tri duela i sada juri uspeh protiv Atalante, jer u slučaju poraza sigurno gubi nadu u kontinentalne kupove za prolećni deo. Tim iz Bergama se, s druge strane, bori da prođe u osminu finala i takođe mu je neophodna pobeda.

21.00: (4,90) Jang Bojs (4,00) Atalanta (1,75)

Izabrane vesti

Četa iz Berna je u veoma nezavidnoj formi, čemu umnogome kumuje veoma duga lista povređenih igrača. Trenutno su van stroja napadač Nsame, potom Fon Balmos, Kamara i Fasnaht, dok su Monteiro, Ceziger, Petinjo, Lustenberger i Lajdani pod znakom pitanja za večerašnji nastup. Zbog toga je vladar Švajcarske prestao da se dobro snalazi i na domaćoj sceni, jer je posle ispadanja u osmini finala nacionalnog Kupa sa Luganom (1:2) naknadno izgubio od Sankt Galena (1:3) i prošli put samo remizirao sa Grashopersom u Cirihu (1:1). Ukupno, Jang Bojs je bez slavlja na četiri minula duela u svim takmičenjima.

Momci Davida Vagnera zauzimaju četvrto mesto u Superligi sa 22 boda, zaostaju šest od lidera Ciriha, i nikako nisu navikli na takvu ulogu. Posle skalpa Crvenih đavola, Jang Bojs je tesno izgubio na terenu Atalante (0:1) i posle toga nije imao mnogo šansi u duplom meču sa španskim Viljarealom (1:4 i 0:2). Poslednjeplasiran je na tabeli Grupe F sa tri boda.

Gosti iz Bergama su malo bolji, ali osim pobede nad momcima iz Berna nikog drugog nisu pobedili. Prvo su izborili remi na otvaranju u Viljarealu 2:2, a onda su u dvomeču sa Mančester Junajtedom prvo izgubili 3:2, da bi sa njim odigrali nerešeno 2:2 kod kuće. Dovoljno za pet bodova i treće mesto, pa je sastavu Đan Pjera Gasperinija takođe potrebna pobeda, inače će nade za plasman u nokaut fazu znatno da se smanje.

-----------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Atalanta je dva puta zaredom pobedila u italijanskoj Seriji A, ovog vikenda je lako savladala Speciju sa 5:2 i četvrta je na tabeli sa 25 bodova.

"Idemo u Bern po tri boda, mada ne možemo da potcenimo Jang Bojs. Domaćin ima probleme sa povredama i rezultati mu nisu idealni, ali sada će igrati na sve ili ništa i sigurno će ostaviti dušu na travnjaku", oprezan je Gasperini.

Njegov kolega Vagner veruje da će njegovi izabranici morati da daju maksimum za šansu za uspeh u najkvalitetnijem takmičenju.

"S obzirom na to da idemo na Old Traford u poslednjem meču grupe, eventualni remi verovatno ništa ne bi rešio. Nećemo moći svakog dana da pobeđujemo ovako jaku ekipu, ali u suštini nemamo izbora. Ako to ne uspemo, želimo bar da uživamo u odličnoj atmosferi", ocenio je Vagner.


tagovi

AtalantaLiga šampionaJang Bojs

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara