Bruno Petković (©Reuters)
Bruno Petković (©Reuters)

Strašni Onuaču plaši Zagrepčane, Rapid oslabljen u Londonu

Vreme čitanja: 3min | čet. 30.09.21. | 13:06

Grupa H Lige Evrope: Nigerijac postigao devet golova na osam mečeva u belgijskom šampionatu. Damir Krznar bez Jurića i Zagorca u Genku. Austrijski vicešampion bez četvorice igrača dolazi na noge raspoloženom Vest Hemu

Vest Hem i Genk su pobedama u gostima protiv zagrebačkog Dinama, odnosno bečkog Rapida, potvrdili da su favoriti za prva dva mesta u Grupi H koja vode u nokaut fazu drugorangiranog takmičenja na tlu Starog kontinenta.

Modri danas gostuju vicešampionu Belgije, Genku (21.00). Nisu popularni Štrumfovi uspeli preko kvalifikacija da se probiju do Lige šampiona. Zaustavljeni su od Šahtjora iz Donjecka. Dinamo ništa nije mogao protiv Vest Hema na Maksimiru. Glatko je poražen (0:2), ali Genk nije sigurno na nivou Čekićara. Posle tog poraza, Zagrepčani su ostvarili dva trijumfa u HNL-u. Modri su u Koprivnici vratili u život Brunu Petkovića koji je imao krizu na startu sezone.

Izabrane vesti

21.00: (2,20) Genk (3,40) Dinamo Z. (3,60)

Trener Damir Krznar ne može da računa na najjači tim u Genku. U Zagrebu su ostali Deni Jurić i Danijel Zagorac.

"Zaista je hendikep što je Jurić morao da preskoči ovu utakmicu, krenuo je veoma dobro, sa dve odlične partije koje je krunisao golovima i asistencijama. Ali imamo još dovoljno napadača koji mogu jednako dobro da odgovore izazovima. Nažalost, ni Zagorac nije s nama, iskrenuo je zglob. Svi ostali su zdravi i orni“, rekao je Krznar, prenosi portal Germanijak.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

-----------------------------

Genk je posle devet kola na deobi drugog mesta u Župiler ligi sa samo bodom manje od lidera i šampiona, Klub Briža. Vicešampion je najefikasniji tim lige sa 19 golova, a čak devet je delo najboljeg strelca Pola Onuačua. Nigerijac u domaćem prvenstvu daje više od gola na meču (devet pogodaka na osam utakmica). U poslednja dva duela postigao je svih pet pogodaka za Genk. On je bio strelac i pre dve nedelje, kada je belgijski tim pobedio Rapid u Beču sa 1:0.

21.00: (1,25) Vest Hem (6,75) Rapid Beč (13,0)

Vest Hem dobro igra ove sezone u Premijer ligi. Dejvid Mojes je uspeo da napravi tim koji je poslednjih godina konkurentan i najboljim timovima na Ostrvu. Čekićari su veliki favoriti večeras (21.00) na Olimpijskom stadionu protiv Rapida. Rajan Frederiks neće biti spreman za meč zbog povrede koju je zadobio pre desetak dana u meču Liga kupa protiv Junajteda na Old Trafordu. Pod znakom pitanja je Vladimir Kufal. I austrijski vicešampion, za koji igra nekadašnji desni bek Crvene zvezde Filip Stojković, neće biti kompletan u engleskoj prestonici. Van stroja su Kristofer Dibon, Rikard Strebinger, Oliver Štrunc i Lion Šuster. Biće ovo prvi meč Vest Hema sa nekim austrijskim timom u međunarodnim takmičenjima.


tagovi

Liga EvropeDinamo ZagrebVest HemRapid BečGenkPol Onuaču

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara