Gustavo Skarpa (©Reuters)
Gustavo Skarpa (©Reuters)

Strašni Palmeiras u seriji pobeda, Velez desetkovan protiv Barselone

Vreme čitanja: 3min | sre. 14.07.21. | 22:27

Osmina finala Kopa Libertadores: Šampion Južne Amerike nije stigao u Santijego de Čile u najjačem sastavu. Nedostajaće Luiz Adrijano, Ron, Gabrijel Veron i Gabrijel Menino, dok je Luan rovit. Doskorašnji golman šampiona Čilea pojačao Seltu iz Viga. Tim iz Buenos Ajresa ostao bez nekoliko važnih fudbalera

Šampion Južne Amerike, Palmeiras, na papiru ima najlakšeg rivala u osmini finala Kopa Libertadores, prvaka Čilea Universidad Katolika. Prvi meč igra se u Santijago de Čileu noćas (00.15).

Tim iz Sao Paula ima je krizu na startu sezone, izgubio je primat u lokalnom Paulista prvenstvu od Sao Paula, ispao je i iz Kup Brazila, ali Veliki zeleni su se stabilizovali i poslednjih mesec dana igraju fantastično. Četa portugalskog stručnjaka Abela Fereire vezala je pet pobeda u domaćem šampionatu, preuzela prvo mesto od Bragantina i istakla kandidaturu za titulu u Brazileirau posle tri pehara prošle sezone.

Izabrane vesti

Na kormilu tima iz Santijago de Čilea sedi Urugvajac Gustavo Pojet, nekadašnji trener Bordoa. Katolika je napravila lošu uvertitu pred duel sa prvakom kontinenta. Prošle nedelje je ispao u osmini finala Kopa Čilea od Evertona. U domaćem prvenstvu je trenutno na drugom mestu. Universidad je izgubio jednog od ključnih irgača, golmana Matijasa Dituroa koji se preselio u Seltu iz Viga. Njegova zamnena među stativama biće Sebastijan Perez.

00.15: (4,60) Universidad Katolika (3,40) Palmeiras (1,85)

Zbog povreda za domaćina neće igrati Fuentes, Ampuero i Leskano, dok je Marselino Nunez suspendovan zbog kartona. U napadu se najviše očekuje od Argentinca Fernanda Zampedrija, prošle sezone prvog strelca šampionata Čilea.

Trener Palmeirasa Abel Fereira moći će da računa na Vevertona, trećeg golmana Selesaa. On se vratio u tim posle obaveza na Kopa Amerika. Branio je samo jedan meč na šampionatu Južne Ameike. Prednost su imali Ederson iz Mančester Sitija i Alison Beker iz Liverpula. Neće Palmeiras biti kompletan. Nedostaju povređeni Ron i iskusni napadač Luiz Adrijano. Luan bi mogao da se vrati u tim posle povrede i da čini tandem štopera sa Gustavom Gomezom.

-------------------------------

Sve mečeve Kopa Libertadores i Kopa Sudamerikane možete da pogledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------

Van tima je i Gabrijel Veron, dok je Gabrijel Menino na pripremama olimpijskog tima za Tokio. U napadu se očekuje Dejverson, a po krilima će da prete Breno Lopes i Rafael Vejga. Ove sezone najbolji igrač velikana iz Sao Paula je Gustavo Skarpa.

U istom terminu (00.15) na stadionu Hose Amalfitani u Buenos Ajresu Velez Sarsfild dočekuje Barselonu iz Gvajakila. Četa Maurisija Pelegrinija je bez takmičarske utakmice mesec i po, još od remije bez golova u Riju protiv Flamenga u poslednjem meču grupne faze Kopa Libertadores. Tim iz Gvajakila je pre tri dana odigrao nerešeno 1:1 protiv Emeleka u derbiju prvenstva Ekvadora. Trenutno, zaostaje tri boda za liderom Emelekom u domaćem šampionatu.

00.15: (2,15) Velez (3,05) Barselona Gvajakil (3,90)

U odnosu na grupnu fazu, Velez je desetkovan. Klub su napustili Luis Abram, Aleksander Domingez, Ernan de la Fuente, Pablo Galdames i Ramiro Kaseres. Oni su napustili tim jer im je istekao ugovor sa ekipom iz Buenos Ajresa. Pored njih, nedavno se od korona virusa oporavio Augustin Mulet i njegovo igranje je pod znakom pitanja. Sa olimpijskim timom Argentine na pripremama su Fransisko Ortega i Tijago Almada. Tešku povredu kolena doživeo je Hoakin Garsija i njega uskoro očekuje operacija i oporavak od minumum šest meseci. Pre nekoliko dana, trener Maurisio Pelegrini je obnovio ugovot sa Velezom do 30. juna naredne godine.

Za Barselonu neće igrati Dario Aimar, Pedro Pablo Velasko i Mihael Oijos.

Finalni meč za titulu šampiona Južne Amerike na programu je 20. novembra na stadionu Sentenario u Montevideu. Titulu brani Palmeiras koji je prošle sezone u finalu na Marakani u Riju dobio gradskog rivala Santos sa 1:0.

KOPA LIBERTADORES - OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Boka Juniors - Atletiko Mineiro 0:0

Sero Portenjo - Fluminense 0:2 (0:0)

/Nene 49, Egidio 61/

Sao Paulo - Rasing 1:1 (1:1)

/Vitor 36 - Kopeti 45+1/

Četvrtak

00.15: (4,60) Universidad Katolika (3,40) Palmeiras (1,85)

00.15: (2,15) Velez (3,05) Barselona Gvajakil (3,90)

02.30: (4,20) Defensa i Hustisija (3,40) Flamengo (1,93)

02.30: (1,60) River Plejt (3,80) Argentinos Juniors (6,50)

Petak

02.30: (3,05) Olimpija Asunsion (3,25) Internasional (2,40)

***kvote su podložne promenama


tagovi

PalmeirasJužna AmerikaVelez SarsfildUniversidad KatolikaBarselona Gvajakil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara