Radost Kamerona Puertasa i Loika Lapusana (©Reuters)
Radost Kamerona Puertasa i Loika Lapusana (©Reuters)

Štrumpfovi ne poštuju vicešampiona, nema panike u Serklu pred dolazak nepogrešivog Antverpena

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.09.22. | 11:55

Belgija 1: Union Sen Žiloaz ima posla sa opasnim Genkom, a lidera očekuje gostovanje fenjerašu

Kada se Union Sen Žiloaz prošle sezone vratio u Župiler ligu posle gotovo četiri decenije, retko ko je mogao da pretpostavi da će gotovo do samog kraja biti glavni konkurent neprikosnovenom Klub Brižu. Međutim, skroman izbor vrhunskih fudbalera i neiskustvo igranja u eliti koštali su ga titule, ali je i vicešampionsko zvanje bilo ogroman uspeh.

Sličnu ulogu sada ima Genk, prosečno najmlađa ekipa u belgijskom prvenstvu, ali po mnogima i najperspektivnija, pa nije iznenađenje što se posle sedam kola nalazi na trećem mestu, sa tri boda i duelom manje u odnosu na branioca titule.

Izabrane vesti

Ne treba omalovažavati jedanaestostrukog šampiona, ali Unionov osnovni problem je igranje na dva fronta. Minulog četvrtka je u Ligi Evrope imao teško gostovanje imenjaku iz Berlina, i rešio ga je u svoju korist minimalnim rezultatom. Već danas ima posla sa Genkom, a kroz četiri dana očekuje ga duel sa Malmeom.

18.30: (2,15) Union Sen Žiloaz (3,45) Genk (3,35)

Pitanje je koliko su izabranici novog trenera Karela Gerertsa spremni za tako zgusnute izazove. Ne toliko fizički, koliko mentalno jer među standardnim prvotimcima nema mnogo njih koji su navikli na takvu vrstu pritiska. I sam Gererts, kojem je ovo prvi samostalni posao u karijeri, nalazi se u identičnoj situaciji.

S druge strane, Štrumpfovi su potpuno fokusirani na prvenstvo, imali su čitavih nedelju dana da se pripreme za meč u prestonici, puni su samopouzdanja i žele treću uzastopnu pobedu na strani. Naravno, žuto-plavi im je neće pokloniti, ali Genk je u seriji od šest susreta bez neuspeha, mada je proteklog vikenda kiksirao kod kuće posle remija sa Sint Trojdenom.

16.00: (3,05) Serkl Briž (3,35) Antverpen (2,35)

Uzbuljivo će, iako to tabela ne pokazuje, da bude i u sudaru Serkl Briža sa liderom Antverpenom. Domaćin je iznenađujuće poslednji na tabeli, dok je Antverpen bez izgubljenog boda na vrhu Župiler lige.

Manje poznati Briž je prošle sezone sakupio 45 bodova i završio na desetom mestu. Ipak, trenutno je fenjeraš sa osvojenih pet bodova u sedam mečeva (gol-razlika 5:11). Ipak, od 13. Kortrajka zaostaje samo dva boda, tako da je još rano za bilo kakvu paniku. U prošlom kolu je Serkl poražen u gradskom derbiju od Klub Briža (4:0). Uprkos veoma lošem početku sezone, Serkl Briž nije izgubio na svom terenu u poslednjih sedam utakmica.

Na drugoj strani, Antverpen u prethodnih sedam mečeva nije izgubio nijedan bod (gol-razlika 17:5). Antverpen ne igra najatraktivniji fudbal u ligi, ali igra pragmatično i sveukupno kvalitetno, zasnovano na sigurnoj odbrani. Ove sezone u gostima je tim trenera Marka van Bomela primio samo jedan gol u tri meča, a u poslednjem susretu na strani pobedio je ofanzivno raspoloženi Gent (1:2). S druge strane, razočaranje su Crveni doživeli u Ligi konferencije, gde nisu prošli u grupnu fazu preko Bašakšehira.

---------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

BELGIJA 1 - 8. KOLO

Petak

Sint Trojden - Standard 1:2 (0:2)

/Brils 63pen - Draguš 26, Leistner 43ag/

Subota

Kortrajk - Mehelen 1:4 (0:2)

/Lamkel Ze 63pen - Volš 37pen, Šrufs 41, 90, Hajremans 53/

Ostende - Epen 1:0 (0:0)

/Larin 52, Vanaken 69/

Seren - Klub Briž 0:2 (0:0)

/Becner 51/

Leven - Šarlroa 3:2 (1:1)

/Mertens 22, Gonzales 62, 85 - Ilaimaharitra 76pen/

Nedelja

13.30: (3,50) Vesterlo (3,45) Anderleht (2,10)

16.00: (3,05) Serkl Briž (3,35) Antverpen (2,35)

18.30: (2,15) Union Sen Žiloaz (3,45) Genk (3,35)

21.00: (1,35) Gent (5,00) Varegem (9,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Belgija 1Župiler Pro ligaUnion Sen ŽiloazGenkAntverpenSerkl Briž

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara