Kristijan Stuani (desno), napadač Đirone (©Reuters)
Kristijan Stuani (desno), napadač Đirone (©Reuters)

Stuani brine Đironu, Sadik adut Andalužana za Primeru

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.06.21. | 13:46

Španska Segunda: Urugavajski napadač verovatno ne igra večeras u prvom meču polufinalu baraža za plasman u Primeru. Tandem Srba i Nigerijac predvode Almeriju

Ligaški deo Segunde je završen. U Primeri su se vratili Espanjol i Majorka, a za preostalo mesto u najboljoj ligi Španije kandidati su Almerija, Leganes, Đirona i Rajo Valjekano.

U Kataloniji večeras (21.00) na stadionu Montilivi Đirona dočekuje Almeriju u prvom meču polufnala. Domaćin je imao odličnu seriju u finišu sezone. Vezao je sedam pobeda, a u poslednjem kolu Segunde je odigrao nerešeno (1:1) protiv Kartagene. Almerija je u većem delu sezone bila i kandidat za direktan ulazak u Primeru, ali sedam, osam kola pre kraja izgubila je priključak za Espanjolom i Majorkom i morala da se zadovolji plasmanom u plej-ofu. Ovi timovi su i prošle sezone igrali u doigravanju za špansku elitu. Đirona je dogurala do finala, ali je poražena u dvomeču od Elčea.

Izabrane vesti

21.00: (2,75) Đirona (2,90) Almerija (2,90)

Problem za Đironu je povreda najboljeg strelca tim, iskusnog Urugvajca Kristijana Stuanija. On se pre desetak dana povredio u meču sa Malagom. Propustio je poslednje dve utakmice Segunde. Najverovatnije njega neće biti u sastavu, iako se Katalonci do poslednjeg trenutka nadaju da bi vremešni napadač mogao da se nađe u timu. Njega neće biti ovog meseca u Brazilu na Kopa Amerike. Stuani je prošle sezone postigao čak 29 golova u Segundi, bio najbolji strelac lige, ali ove sezone nije tako ubojit. Samo 10 golova, ali dovoljno za najboljeg strelca tima. Ukoliko ne bude bio spreman u napadu igraće Sila i Joel Barsenas.

Najveći adut Almerije na putu do elite biće nekadašnji napadač Partizana Umar Sadik. On je sa 20 pogodaka treći najubojitiji golgeter lige iza Raula de Tomasa (23) iz Espanjola i Uroša Đurđevića (22) iz Sportinga iz Hihona.

Za Almeriju standardan u prvoj postavi je nekadašnji šrtoper Rada Nikola Maraš, dok je za bivšeg fudbalera Partizana Radosava Petrovića rezervisana kluba za rezerve.

Za domaćina neće igrati Luna, dok za goste van stroja su Horhe Kuenka koji je s mladom reprezentacijom Španije na Evropskom prvenstvu, dok je Brajan Rodrigez sa Urugvajcima na pripremama za Kopa Amerika koje kreće 13. juna u Brazilu. Đirona je protekle decenije uvek na klackalici između Primere i Segunde. Čak pet puta je igrala plej-of u poslednjih sedam sezone što je rekord u Španiji.

Ove sezone ovi timovi su odigrali ove sezone dve utakmice u Segundi, a za 180 minuta pao je samo jedan gol. U prvom meču u Almeriji nije bilo golova, dok su Andalužani u Đironu slavili sa 1:0 golom Umara Sadika u 72. minutu.

Kada igraju ove dve ekipe ne pada veliki broj pogodaka. Na četiri od pet utakmica bio je tip 0-1.

SEGUNDA - POLUFINALE PLEJ-OFA (PRVE UTAKMICE)

Sreda

21.00: (2,75) Đirona (2,90) Almerija (2,90)

Četvrtak

21.00: (2,60) Rajo Valjekano (2,75) Leganes (3,25)

***kvote su podložne promenama


tagovi

segundaŠpanija 2AlmerijaĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara