Luis Suarez (©Reuters)
Luis Suarez (©Reuters)

Suarez nosi Atletiko ka kruni

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.02.21. | 08:37

Lider Primere gostuje Levanteu u odloženom meču drugog kola. Urugvajac je prvi strelac šampionata Španije. Četa Dijega Čola Simeonea dobila je pet od poslednjih šest mečeva protiv tima iz Valensije. Promo kvota u Mozzartu na pobedu Madriđana - 1,95

Mogu li Simeonovi ratnici da izdrže do kraja, da osvoje Primeru? Real i Barselona nikada nisu bili slabiji, kiksiraju iz kola u kolo, pa je ovo šansa za Atletiko da posle sedam godina opet bude na španskom tronu. Pred obaveze u osmini finala Lige šampiona i dvomeč protiv Čelsija, Atletika danas (19.00) očekuje teško gostovanje u Valensiji protiv Levantea u odloženom meču drugog kola Primere.

Jorgandžije imaju pet bodova više od gradskog rivala Reala, u konkurenciji za krunu su i Barselona i Sevilja. Atletiko ima dva meča manje od Kraljevića, pa bi sa eventualnih šest bodova iz tih duela prednost bila dvocifrena u odnosu na izabranike trenera Zinedina Zidana. Taj kapital tima sa stadiona Vanda Metropolitano čini se da bi bio nenadoknadiv za šampiona Real.

Izabrane vesti

Četa Dijega Čola Simeonea ove sezone dobija utakmice protiv "malih", kako kod kuće, tako i na gostovanjima. Posle osam vezanih pobeda u šampionatu usledio je mali kiks protiv Selte (2:2) u Madridu, da bi prošle nedelje pobeđena Granada u gostima sa 2:1.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ATLETIKO DA BUDE OSVAJAČ LIGE ŠAMPIONA JE 13,0.

Pojačanje iz Barselone proteklog leta Luis Suarez pokazao se kao pun pogodak. Urugvajac je sa 16 golova prvi strelac tima lige, jedan više od dugododišnjeg saigrača Lionela Mesija. Levanteu je glavni cilj opstanak, a trenutno je bezbrižan u sredini tabele. Jorgandžije su odlične na gostovanjima u ovom šampionatu. Imaju čak osam pobeda i samo po jedan poraz i remi. Tim iz Valensija je dvaput poklekao na svom terenu u ovogodišnjem prvenstvu.

Trener gostiju Dijego Simeone i dalje ne može da računa na trojicu igrača koji su u karantinu zbog virusa korone, a to su Ektor Erera, Toma Lemar i pojačanje iz Liona Musa Dembele. Englez Kirijan Tripije je pod suspenzijom, dok se u tim posle meča pauze vraća stameni štoper, Urugvajac Hose Marija Himenez. U konkurenciji za tim je i oporavljeni Portugalac Žoao Feliks, najskuplje pojačanje u istoriji Madriđana, plaćen pre dve godine Benfiki 126.000.000 evra. On će meč početi s klupe za rezerve.

Argentinski stručnjak u špicu ništa neće menjati. Partner Suarezu biće Anhel Korea. Kod Levantea van tima su Melero, Kampanja i Crnogorac Vukčević. Levante je imao sjajnu seriju od 10 mečeva bez poraza u Primeri i Kupu kralja, ali je proteklog vikenda neočekivano poklekao na svom stadionu od Osasune (0:1).

Prošle sezone oba puta je slavio Aletiko. Na svom terenu je bilo 2:1, a u Valensiji 1:0. Na poslednjih šest utakmica ova dva tima, Madriđani su pobedili pet puta, dok je jedan meč završen remijem.

Meč Levante - Atletiko Madrid (19.00) možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

PRIMERA – ODLOŽENI MEČ 2. KOLA

Sreda

19.00: (4,20) Levante (3,40) Atletiko Madrid (1,95)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraAtletiko MadridLevanteDijego SimeoneŠpanija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara