Markus Tiram (©Reuters)
Markus Tiram (©Reuters)

Subota u Seriji A: Fatalna Bolonja ovog puta ne može da škodi Interu

Vreme čitanja: 6min | sub. 09.03.24. | 12:43

Duel trenutno dva najbolja tima na Apeninima (18.00). Tim Tijaga Mota zna kako se ruše Nerozuri. Lautaro Martinez bi mogao da počne meč s klupe za rezerve. Traži se karta više na Dal’Ari

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Bolonja dočekuje Inter na Dal‘Ari voljna da i treći put u ovoj sezoni zagorča život Nerazurima. Tim Tijaga Mote je jedini koji može da se pohvali da je igrao dva puta sa Interom, a da nije izgubio (remi u Seriji A i pobeda u Kupu Italije). Ipak, večerašnji duel je mnogo važniji za Bolonju, ali Inter je toliko jak u ovoj sezoni da mu nije potrebna dodatna motivacija da bi nastavio seriju pobeda.

Izabrane vesti

Na Marasiju igraju Đenova i Monca gotovo prijateljski meč budući da nemaju šta više da traže od ovog prvenstva, daleko od zone ispadanja, daleko od Evrope. U Ređo Emiliji će se igrati na nož između Sasuola sa novim trenerom Davidom Balardinijem i Frozinoneom Euzebija Di Frančeska koji rizikuje da dobije otkaz već ovog vikenda.

BOLONJA – INTER (18.00)

Na stadionu Dal‘Ara ćemo videti okršaj dva najbolja italijanska tima u ovom momentu. Bolonja je nanizala šest uzastopnih pobeda, Inter 10. Tim iz Emilije bi posle 60 godina mogao da se plasira u Ligu (Kup) šampiona. Slučaj je hteo da se ove godine navršava tačno šest decenija od majstorice za skudeto između Bolonje i Intera koju su dobili Bulagareli i drugovi.

Bolonja je prilično zadužila Inter i u poslednjih par godina. Prvo je Siniša Mihajlović sa Bolonjezima potopio snove Intera Antonija Kontea da može da osvoji skudeto u prvoj sezoni na klupi Nerazura. Zatim je pre dve godine Tijago Mota zaustavio Simonea Inzagija na putu ka šampionskoj tituli, da bi, pre par meseci, Bolonja izbacila Inter iz Kupa Italije na San Siru, nanevši mu jedan od dva poraza u ovoj sezoni.

Inter dolazi u Bolonju rasterećen. Ruku na srce večerašnja tri boda mnogo više znač domaćinu budući da je u jeku trka za mesto u Ligi šampiona dok Nerazuri već imaju na grudima, gotovo prišiven, trobojni štit.

Inzagiju večerašnji meč služi kao lansirna rampa za kljuni meč odvog dela sezone koji će se igrati za četiri dana u Madridu protiv Atletika. Šef stručnog štaba lidera na tabeli će nastaviti da raspoređuje minutažu svojih startera. Već mesec dana, malo zbog povreda, a još više zbog velike prednosti u odnosu na rivale u Seriji A, Simone je počeo sa praksom da na svakommeču odmori 2-3, a nekad i više startera. Večars bi trebalo da imaju smanjenu minutažu Lautaro Martinez, Dimarko i Pavar, odnosno njih trojica će ući u igru u drugom poluvremenu, čisto zbog tonusa.

Veliko ohrabrenje za Inter je povratak na raspolaganje svih ključnih igrača. Posle Ačerbija i Tirama u pogon se vraća i Čalhanoglu. Odsustvo pomenute trojke je u prethodnih par nedelja revalorizovalo je Arnautovića u napadu, mladog Aslanija na sredini terena i De Fraja koji je pokazao da je mnogo više od alternative za Ačerbija.

U timu Nerazura postoji samo jedna nepoznanica: Arnautović ili Aleksis Sančez. Austrijski Srbin bi mogao da dobije priliku računajući na staro pravilo da fudbaleri proitv bivših klubova pružaju najbolje partije. Međutim, Marko je važan element i za revanš meč protiv Atletika tako da Aleksis Sančez nije bez šansi da bude u startnoj postavi.

Bolonja ima sve igrače na raspolaganju ne računajući Sumaora za koga je ova sezona kompletno kompromitovana. Tijago Mota zahvaljujući toj činjenici krije karte do poslednjeg momenta: od formacijske postavke 4-2-3-1 ili 4-1-4-1 do personalnih rešenja. Ako se bude opredelio za model 4-1-4-1, šansu bi mogao da dobije Salemekers kao i Ebišer.

U Bolonji se od vremena kada je Roberto Bađo nosi crveno-plavi dres nije živela tako uzavrela fudbalska klima, a ulaznica za stadion nije imala tako specifičnu vrednost. Da Dal‘Ara ima duplo veći kapacitet sve bi bilo popunjeno do poslednjeg mesta a kamoli postojećih 30.000.

Inače, Bolonja je pobedila Inter oba puta na svom terenu u poslednje dve sezone, da bi pronašli tri vezana trijumfa moramo da se vratimo u sredinu sedamdesetih godina, od 1973. do 1975. godine.

Kuriozitet: Lautaro Martinez nije uspeo da postigne gol na Dal‘Ari. Odigrao je 341 minut u Bolonji do sada i nije mu pošlo za nogom da zatrese mrežu tima iz Emilije.

BOLONJA 4-2-3-1: Skorupski – Poš, Beukema, Kalafjori, Kristijansen – Frojler, Fabijan – Orsolini, Ferguson, Endoje – Zirkze

INTER 3-5-2: Zomer – Bišek, Ačerbi, Bastoni – Darmjan, Barela, Čalhanoglu, Mhitarjan, Karlos Augusto – Tiram, Sančez (Arnautović)

ĐENOVA – MONCA (20.45)

Na Marasiju će se igrati revijalni meč. Đenova i Monca se nalaze u zlatnoj sredini, opstanak su već obezbedili a daleko su od zone koja vodi u Evropu. Praktično, treneri Alberto Đilardino i Rafaele Paladino mogu mrino da privedu kraju sezonu i da lansiraju par mladih i obećavajućih igrača.

Oba tima su izgubila u prethodnom kolu, ali to ne može da pokvari utisak koji su ostavili na startu 2024. godine. Grifone je izgubio samo dve utakmice na poslednjih 12 u Seriji A, dok su Briancoli poraženi od Rome nakon pet mečeva u kojima su ostvarili tri pobede i dva remija.

Večerašnji duel će biti još jedan derbi učenika Đan Pjera Gasperinija. Đilardino i Paladino su bili Gasperinijevi fudbaleri u Đenovi, a zatim su igrai zajedno i u Speciji, odigrali su čak i dva meča zajedno u dresu Italije. U svakom slučaju radi se o dva trenera kojima se proriče velika budućnost.

Đenova ima gotovo sve igrače na rapsolaganju, nedostaje samo Vaskez (kartoni) i Haps (povreda). Gosti su stigli u Liguriju prilično oslabljeni budući da Paladino ne može da se osloni na iskusne bivše igrače Intera, Galjardinija i D‘Ambrozija, plus Vinjata i Kaprarija.

ĐENOVA 3-5-2: Martinez – Voljako, Bani, De Vinter – Zabeli, Mesijas, Badelj, Strotman, Frendrup – Retegi, Gudmudson

MONCA 4-2-3-1: Di Gregorio – Birindeli, Mari, Ico, Karboni – Pesina, Bondo – Kolpani, Karboni, Mota Karvaljo – Đurić

SASUOLO – FROZINONE (15.00)

Na klupi Sasuolo debituje ovog popodneva Davide Balardini. Iskusni fudbalski vuk je doveden u Emiliju da bi spasao Sasuolo ispadanja i prvi korak je direktan duel sa Frozinoneom koji čini grupu od sedam timova koji će se boriti da ne siđu u Seriju B sa već prežaljenom Salernitanom. Drugim rečima, u Ređo Emiliji je prva od mnogobrojnih majstorica koje će se igrati za očuvanje prvoligaškog statusa do polovine maja.

U Sasuolu su još uvek pod šokom zbog izueztno teške povrede Domenika Berardija, moraće da odsustvuje najmanje deset meseci sa terena, i pokušavaju da zbiju redove kako bi izbegli ispadanje iz Serije A posle 11 godina provedenih u elitnom italijanskom fudbalskom društvu. Ironija sudbine je da bi to moglo da se dogodi u sezoni kada je pobedio Inter i Juventus, dva prvoplasirana tima u Seriji A.

Frozinone, posle odličnog starta, je ušao u rezultatsku kriz. Tim Euzebija Di Frančeska ne igra toliko loše koliko na to upućuju rezultati. Frozinone je u poslednja tri i po meseca pobedio samo jednom (Kaljari) i iz mirne pozicije ušao u uzburkane vode borbe za opstanak. U poslednjih šest kola Čočari su osvojili samo dva boda.

Sasuolo ima još gori učinak u 2024. godini, osvojili su samo četiri boda na prethodnih devet mečeva.

Osim Berardija, Balardini na svom prvom meču na klupi domaćina neće moći da računa na Vitija, Pedersena i Toljana. Lista povređenih igrača gostiju je još duža budući da su na njoj Kalaj, Markica, Ojono, Bonifaci, Harui, Lusardi.

SASUOLO 4-3-3: Konsilji – Misori, Erlić, Ferari, Doig – Enrike, Boloka, Torstved – Kastiljeho, Pinamonti, Lauriente

FROZINONE 4- 3-3: Turati – Zortea, Okoli, Monterizi, Valeri – Maciteli, Barenečea. Brešanini – Sule, Kedira, Đeli.

-------------------------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

--------------------------------

SERIJA A – 28. KOLO

Petak

Napoli - Torino 1:1 (0:0)

/Kvarachelija 61 - Sanabrija 64/

Subota

15.00: (1.90) Kaljari (3.60) Salernitana (4.50)

15.00: (2.35) Sasuolo (3.50) Frozinone (3.15)

18.00: (3.60) Bolonja (3.45) Inter (2.20)

20.45: (2.20) Đenova (3.20) Monca (3.80)

Nedelja

12.30: (2.35) Leče (3.30) Verona (3.40)

15.00: (1.45) Milan (4.40) Empoli (7.25)

18.00: (2.30) Juventus (3.35) Atalanta (3.40)

20.45: (2.65) Fjorentina (3.35) Roma (2.85)

Ponedeljak

20.45: (1.95) Lacio (3.50) Udineze (4.40)

***kvote su podložne promenama





tagovi

BolonjaInterSerija ALautaro Martinez

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara