Lautaro Martinez i Joakim Mele (©Reuters)
Lautaro Martinez i Joakim Mele (©Reuters)

Subota u Seriji A: Gasperini nikad nije pobedio Inter na Đuzepe Meaci

Vreme čitanja: 6min | sub. 25.09.21. | 12:27

Milan se vraća na stadion gde je izgubio korak u trci za skudeto prethodne gdine

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Derbi nerazuro na Đuzepe Meaci večeras. Inter je noćna mora Đan Pjera Gasperinija, ali je trener Atalante gotova ista nesanica kolege Simonea Inzagija u Seriji A (bivši trener Lacija je samo jednom izašao kao pobednik u dvoboju sa Gasperinijem u Seriji A, mada ga je, istini za volju, pobedio u finalu Kupa Italije). Oba tima misle i na Ligu šampiona, koja ih čeka tokom sledeće nedelje, tako da su moguća iznenađenja u startnim postavama. Milan se vraća na stadion gde je izgubio korak u trci za skudeto prethodne godine i Pioli ima nameru da lansira trećeg Maldinija u istoriji Rosonera od prvog minuta, Danijela, sina tehničkog direktora Paola. Na Marasiju debituje “američka” Đenova, odnosno protiv Verone ćemo videti prvi put Grifonea sa američkim vlasnicima u svečanoj loži Marasija. Sva trojica sprskih fudbalera, Nikola Maksimović, Darko Lazović i Ivan Ilić su najavljeni u startnim postavama. 

Izabrane vesti

INTER - ATALANTA  (18.00)

Inter je noćna mora Atalante a posebno Đan Pjera Gasperinija, pogotovo na Đuzepe Meaca. Italijanski stručnjak nije uspeo da pobedi Inter nijednom, bez obzira na kojoj klupi da je sedeo (Đenova, Palermo, Atalanta). Na poslednjih sedam mečeva na Meaci, Inter je pobedio pet puta a dva puta je ishod bio remi. Supremacija  milanskih Nerazura ogleda se i kroz činjenicu da su čak pet puta na poslednjih devet okršaja sačuvali svoju mrežu. 

Oba tima dolaze na današnji meč misleći na Ligu šampiona. I za jedne i za druge je sledeći meč presudan za ambicije u najprestižnijem takmičenju. Inter mora da pobedi Šahtjor u Ukrajini, dok su Atalanti potrebna tri boda protiv Jang Bojsa kako bi sa privilegovane pozicije ušla u dvoboj sa Mančester junajtedom. 

Prema najavama, Inzagi i Gasperini imaju nameru da naprave  minimalne rotacije, između ostalog i zato što oni maksimalno koriste pet zamena na raspolaganju, ali i zato što žele ceo krčag u večerašnjem duelu. Za Inter su bodovi večeras od izuzetnog značaja, ne samo zato što bi pobegli Atalanti na tabeli, već i da bi držali korak sa Napolijem i Milanom. Takođe, pobeda u Firenci bi izgubila na značaju ako ne bi bila potvrđena danas na Đuzepe Meaci. 

Inzagi ne može da računa na Vidala i Sensija, Korea i dalje ima problema, a jedine dileme oko sastava se odnose na bokove srednjeg terena: Damfris ili Darmjan na desnom krilu i Perišić ili Dimarko na levom. Bilo bi neuobičajeno da Simone izabere Damfrisa i Perišić koji su više krila nego bekovi imajući u vidu da je uvek, na startu utakmica, optirao za kombinaciju na jednoj strani bek na drugoj krilo. Drugim rečima ako igra Darmjan igra i Perišić, ako igra Damfris veća je verovatnoća da vidimo Dimarka

Atalanta je samo jednom u istoriji nanizala tri pobede na gostovanjima na startu prvenstva, i ako bi pobedila večeras ponovila bi to dostignuće budući da se vratila kući pevajući iz Torina i Salerna u prethodnih mesec i kusur dana. 

Murijel još uvek nije spreman, Gasperini se nada da će ga imati na raspolaganju za meč sa Milanom sledeće nedelje. Što se tiče startne postave postoji nekoliko rebusa, pre svega za ulogu ofanzivnog pleja pošto bi Pesina mogao da bude pošteđen, barem na startu meča, a zamenio bi ga Pašalić. Malinovski je u prednosti nad Iličićem da pravi društvo Zapati u napadu Dee. Za Duvana će večerašnji duel imati poseban ukus jer je bio blizu prošlog leta da obuče dres Inter. 

INTER 3-5-2: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Darmjan (Damfris), Barela, Brozović, Čalhanoglu, Perišić (Dimarko) - Džeko, Lautaro Martinez

ATALANTA 3-4-2-1: Muso - Toloi, Palomini, Đimsiti - Zapakosta, Frojler, De Ron, Gosens - Pesina - Malinovski, Zapata 

SPECIJA - MILAN (15.00)

Milan dolazi na mesto “pada” u prošloj sezoni. Poraz od Specije u prolećnom delu prethodnog šampionata 2-0 se uzima kao prelomni momenat u kome su Rosoneri izašli iz trke za titulu prvaka sa Interom.

Današnji meč bi mogao da uđe i u istoriju kao utakmica na kojoj je debitovao od prvog minuta u dresu Milana, treći Maldini. Odnosno, posle dede Ćezarea i tate Paola, Daniel Maldini bi bio treći pripadnik iste fudbalske loze sa grbom Rosonera na grudima od prvog sudijskog zvižduka u Seriji A. Maldini je prezime koje ima specifičnu težinu imajući u vidu da su deda i otac, kao kapiteni, podigli pehar sa velikim ušima. 

Specija je protiv Juventusa pre tri dana izgubila meč 3:2, ali je pokazala da može da zagorča život i velikim klubovima. U timu Tijaga Mote ima nekoliko interesantnih mladih fudbalera. Poslednje otkriće je francuski tinejdžer Antist koji ima samo 19 godina. 

U odnosu na sastav viđen u sredu uveče Tijago Mota bi mogao da napravi samo jednu zamenu: umesto Verdea bi trebalo da igra Enzola. Istini za volju moguća su još dva-tri iznenađenja u startnoj formaciji: Kivior u odrani i Manaj u napadu gaje još uvek nadu da bi mogli da se nađu među početnih 11. Podsetimo, Specija ima šestoricu povređenih igrača, Agudelo, Koli, Leo Sena, Reca, Erlić i Kovalenko. 

Stefano Pioli osim prošlogodišnjeg gorkog iskustva u Speciji se suočava sa dve brige pred popodnevni okršaj: povrede i meč sa Atletikom u Ligi šampiona. Na listi povređenih igrača, pored Ibrahimovića, Kjera, Krunića, Bakajokoa, se našao i Florenci. Olakšavajuća okolnost je oporavak Žirua koji će omogućiti Rebiću da predahne u špicu napada, dok će Kalabrija biti na klupi i verovatno će u drugom poluvremenu dobiti šansu da uđe u ritam pred duel sa Atletikom Čola Simeonea

SPECIJA 4-3-3: Zoet - Amian, Hristov, Nikolau, Bastoni - Ferer, Burabia, Mađore - Đazi, Enzola, Antist

MILAN 4-2-3-1: Menjan - Kalulu, Tomori, Romanjoli, Ernandez - Tonali, Kesi - Salemakers, Maldini, Leao - Žiru 

ĐENOVA - VERONA (20.45)

Đenova silazi večeras na teren prvi put sa novim američkim vlasnicima u svečanoj loži Marasija. U prestonici Ligurije se oseća neka vrsta gorkog zadovoljstva: srećni su što Enriko Preciozi nije više na čelu Grifonea, ali su priličnon neprijatno iznenađeni ulogom bivšeg vlasnika koji će i dalje predstavljati klub u Zajednici prvoligaša (Lega Calcio) a biće i zvanično prvi savetnik novih vlasnika. 

Đenova je pre prošlosezonskog remija sa Veronom nanizala šest uzastopnih pobeda nad Venetima na Luiđiju Ferarisu. S druge strane, Đenova je samo jednom u svojoj vekovnoj istoriji izgubila prva tri meča u Seriji A na Marasiju, bilo je to pre 62 godine. Podsetimo, izabranici Davidea Balardinija su izgubili prva dva meča na svom terenu od Fjorentine i Napolija. 

Verona je sa novim trenerom Igorom Tudorom osvojila četiri boda na poslednja dva meča. Hrvatski trener je uspeo, barem na startu, tamo gde je Euzebio Di Frančesko promašio i nada se da će nastaviti pozitivnu seriju. 

Balardini bi trebalo da pošalje ponovo na teren formaciju 4-2-3-1. Za razliku od meča na Dal’Ari protiv Bolonje u najavi su dve izmene, pored Maksimovića u odrani bi mogao da igra Vanhausden umesto Banija dok bi Rovela mogao da zauzme mesto Ernanija iza leđa Destra, dok bi Rovelino mesto u veznom redu preuzeo Ture

Tudor je orjentisan da izvede isti tim koji je remizirao sa Salernitanom u prošlom kolu. Jedina zamena bi mogla da se verifikuje na sredini terena gde Tamaza diše u vrat Ongli. Naši igrači, Ivan Ilić i Darko Lazović, bi trebalo da se nađu u startnoj postavi. 

Na kraju jedan detalj za kladioničare: Đenova i Verona su samo jednom vezali tri remija na međusobnim dvobojima i to pre 37 godina, u prethodnom šampionatu su oba puta igrali nerešeno. 

ĐENOVA 4-2-3-1: Sirigu - Kambijaso, Bani (Vanheusden), Maksimović, Krišito - Badelj, Ture - Kalon, Ernani, Fares - Destro

VERONA 3-4-2-1: Montipo - Davidovič, Ginter, Manjani - Faraoni, Ongla (Tameze), Ilić, Lazović - Barak, Kaprari - Kalinić

Sve mečeve Serije A možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

SERIJA A - 6. KOLO

Subota

15.00: (7.00) Specija (4.20) Milan (1.55)

18.00: (2.05) Inter (3.60) Atalanta (3.80)

20.45: (2.75) Đenova (3.20) Verona (2.85)

Nedelja

12.30: (1.40) Juventus (4.90) Sampdorija (9.00)

15.00: (2.709 Empoli (3.35) Bolonja (2.80)

15.00: (1.45) Sasuolo (4.70) Salernitana (8.00)

15.00: (2.95) Udineze (3.20) Fjorentina (2.65)

18.00: (2.70) Lacio (3.35) Roma (2.80)

20.45: (1.27) Napoli (6.75) Kaljari (11.0)

Ponedeljak

20.45: (3.60) Venecija (3.35) Torino (2.20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AKalčoInterMilanAtalantaĐenovaVeronaSpecijaItalija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara