Markus Tiram (©AFP)
Markus Tiram (©AFP)

Subota u Seriji A: Interov juriš na prvo mesto u Torinu, Napoli se diže protiv Verone, Berardi čeka Lacio

Vreme čitanja: 6min | sub. 21.10.23. | 09:33

Počinje deveta runda najboljeg fudbala na Čizmi

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Inter želi, makar na kratko, barem na 24 sata da se vrati na čelo tabele Serije A i da opušteno čeka dvoboj direktnih rivala za skudeto Milan - Juventus. Napoli bez Osimena i sa Aurelijom De Laurentisom u pratnji je u obavezi da uknjiži sva tri boda protiv Verone koja prolazi kroz prvu ozbiljnu krizu.

Izabrane vesti

Lacio u Ređo Emliji igra protiv “najluđeg” tima u Seriji A budući da se nikad ne zna kako će igrači Sasuola odigrati. Najavljeno je da će Imobile biti na klupi iako se oporavio od povrede jer Sari želi da ga sačuva za Ligu šampiona u Roterdamu u protiv Fejnorda.

TORINO - INTER (18.00)

Inter ima imperativ pobede nad Torinom, ali trener Inzagi mora i da dozira snage svojih igrača jer ih čeka veoma naporna nedelja. Posle Torina ih čeka dvoboj sa Salcburgom i zatim meč sa Romom.

Inzagi ima sve igrače na raspolaganju osim Arnautovića i Kvadrada tako da će moći bez problema da rasporedi snage. Bilo je nekih najava da bi Fratezi mogao da počne meč umesto Barele, ali su ti glasovi utihnuli i Nikolo bi trebalo da bude u veznoj liniji dok će Fratezi čekati šansu na klupi.

Torino ima dva stuba igra van stroja, Bonđorna u odbrani i Zapate u napadu, a nisu na raspolaganju ni pouzdani Žiži i Sopi, obojica će se vratiti tek početkom 2024. godine. Jurić je prilično sakrio karte pred okršaj sa Interom. Od srpskih reprezentativaca samo je Vanja Milinković-Savić siguran starter dok su Ilić i Radonjić u baražu za mesto startera.

Torino je jedna od redovnih mušterija Intera u poslednje četiri sezone: sedam pobeda Nerazura i jedan remi uz 16 postignutih golova, odnosno dva po meču. Posledično tim Ivana Jurića je na svom terenu pretrpeo tri poraza uz jedan remi. Takođe, Inter je zabeležio sve tri pobede na gostovanjima na startu sezone bez primljenog gola. Sve bodove u dosadašnjem delu sezone, Nerazuri su izgubili na San Siru.

Problem Torina su golovi. U tri prethodna kola igrači Granata nisu zatresli mrežu. Da bi smo našli četiri vezana meća Torina bez postignutog gola moramo da se vratimo u 2014. godinu. U tom kontekstu za Jurića je vrlo loša vest da neće moći da računa na povređenog Duvana Zapatu.

Pažnja na Markusa Tirama. Sin Lilijana je dosad ubeležio čak pet asistencija i kada na to dodamo dva gola, dolazimo do činjenica da Francuz u proseku potpisuje jedan gol po meču, bilo kao asistmen bilo kao strelac. Lautaro Martinez ima još bolji učinak, 10 golova na osam mečeva, najbolji njegov start u karijeri. Dvojac Lautaro-Tiram je udario pečat na čak 18 od 21-og gola Intera u prvih osam kola, pošto je i Martinez ubeležio jednu asistenciju pored deset golova.

SASUOLO - LACIO (20.45)

Mauricio Sari će najverovatnije poslati Kasteljanos na teren od prvog minuta na Mapeiju a Imobile će biti na klupi pošto je planirano da kapiten Nebeskoplavih bude u početnoj formaciji protiv Fejnorda u Roterdamu.

Čini se da je Sari pronašao svoju, zasada, najbolju moguću trojku u veznom redu, to su: Genduzi, Rovela i Luis Alberto. Praktično Kataldi je i definitivno izgubio mesto startera. Moraće da bude oprezan i Kazale pošto mu je Patrik sve ozbiljnija konkurencija.

Nebeskoplavi dolaze silno motivisanni u Ređo Emiliju jer je pobeda nad Atalantom na Olimpiku udahnula novi vetar samopouzdanja Sarijevim izabranicima. S druge strane Sasuolo je najnepredivdiviji tim: kako drugo opisati klub koji izgubio od Frozinonena, pobedi Juventus i Inter a onda izgubi od Monce i remiziraju sa Lećeom.

-------------

Sve utakmice Serije A možete da gledate i da se kladite na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je da budete registrovani, a registracija je besplatna.

-------------

Ključni igrač domaćina je Berardi koji je u odličnoj fomri i savršeno mu odgovara postavka 4-2-3-1. Timu “crno-zelenih” nedostaje par igrača Viti, Alavarez, Obijang i Enrike mada bio on mogao da se oporavi.

U Formelu su strepeli par sati da bi mogli da ostanu bez prvog golmana jer Provedel oseća bol u kuku , ali je Inva stisnuo zube i trebalo bi da bude na terenu. U međuvremenu se Imobile oporavio, trenirao je juče u grupi i biće na klupi spreman da uđe ako zatreba.

Lacio je pobedio Sasuolo na tri prethodna susreta u Seriji A. Generalno Lacio je uz Juventus tim koji je najviše poraza naneo domaćinu u Seriji A, 12 uz tri remija i tri pobede Sasuola.

Sasuolo ima vrlo poroznu odbranu. Već 16 utakmica na prelazu iz prethodnog u aktuelni šampionat redovno prima golove. Ni Lacio nema čeličnu odbranu kao prošle godine, Provedel je samo jednom uspeo da sačuva mrežu u ovoj sezoni a primio je čak sedam golova više nego u prošlom prvenstvu.

Takođe, u ovom šampionatu Nebeskoplavi su izgubili na tri od četiri gostovanja.

VERONA - NAPOLI (15.00)

Aurelio De Laurentis je stavio pod strogi nadzor Napoli. Ništa se više ne dešava što nije pod budnim okom patrona kluba, bilo da govorimo o Kastel Volturnu, čarter letu, hotelskom smeštaju i prisustvu na utakmici čak i na gostojućem terenu

Rudi Garsija počinje ciklus od dve nedelje u kojima mora da dokaže da ima štofa i hrabrosti da vodi Napoli, u suprotnom će biti ispraćen na izlazna vrata. Neće mu biti lako jer neće moći da računa mesec dana na Osimena, 20 dana na Angisu i Huan Žesus je i dalje rovit. Priča se da bi u odsustvu Osimena, Garsija mogao i da promeni model u 4-2-3-1. Veliki plus za francuskog stručnjaka je povratak Rahmanija.

Verona je samo jednom pobedila Napoli u poslednjih 12 mečeva, uz tri remijai osam poraza, ali tim iz grada Romea i Julije je tri puta izvukao remi na poslednjih pet okršaja među kojima je i onaj kada je pod palicom Ivana Jurića Verona izbacila Napoli iz Lige šampiona. Kuriozitet je da su sva tri pomenuta nerešena ishoda bila na Maradoni dok se na Bentegodiju ne beleži remi između dva tima o 1988. godine, od tada do danas, četiri pobede domaćina i devet gostiju.

Verona je posle odličnog starta sa dve pobede u prvenstvu, osvojila samo dva boda na prethodnih šest utakmica, a čak na četiri nije uspela da zatrese mrežu. S druge strane Napoli nije samo izgubio poslednjih meč od Fjorentine u prvenstvu nego je i samo dva puta pobedio kao gost na prethodnih sedam gostovanja u Seriji A, između prethodnog i tekućeg prvenstva.

Napoli nije osvojio tri boda nakon poslednje tri pauze u prvenstvu zbog obaveza reprezentacije, ostvarivši jedan remi i dva poraza. Nade da se prekine ta negativan mini serija leže u Čolitu Simeoneu. Argentinac se vraća u grad gde je odigrao svoju najbolju sezonu u Seriji A: 17 golova na 35 mečeva u sezoni 2021/2022. Takođe i Rahmani je svoju nazapaženiju sezonu u Seriji A odigrao u dresu Verone što ga je i preporučilo za Napoli.

SERIJA A - 9. KOLO

Subota

15.00: (6,00) Verona (4,00) Napoli (1,65)

18.00: (5,90) Torino (3,70) Inter (1,70)

20.45: (2,70) Sasuolo (3,35) Lacio (2,60)

Nedelja

12.30: (1,75) Roma (3,70) Monca (5,40)

15.00: (1,80) Bolonja (3,70) Frozinone (5,00)

15.00: (2,35) Salernitana (3,35) Kaljari (3,30)

18.00: (1,58) Atalanta (4,00) Đenova (7,00)

20.45: (2,35) Milan (3,35) Juventus (3,30)

Ponedeljak

18.30: (2,25) Udineze (3,30) Leče (3,30)

20.45: (1,45) Fjorentina (4,40) Empoli (7,25)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInterNapoliTorinosasuoloLacioVerona

Obaveštavaj me

Inter
Lacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara