©Reuters
©Reuters

Subota u Seriji A: Milan i Pipo Inzagi, ljubavna priča bez srećnog kraja; Inter prišiva 19. Skudeto u Krotoneu

Vreme čitanja: 5min | sub. 01.05.21. | 12:39

Neroazuri bi već sutra da se domognu titule, Verona prebacila u ler

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Sudbina se poigrala sa Milanom i Filipom Inzagijem. Večerašnji duel je vododelnica za Đavole i Veštice, za prve u borbi za Ligu šampiona za druge u borbi za opstanak. Razlika je samo u tome što Beneventu odgovara i remi. Interu se žuri da prišije novi skudeto, već sutra po mogućstvu. Da bi se to dogodilo moraju da pobede Krotone i da Atalanta ne pobedi Sasuolo u Ređo Emiliji. Na Bentegodiju opuštena Verona dočekuje Speciju u grčevitoj borbi za opstanak.

Izabrane vesti

MILAN - BENEVENTO (20.45)

Milan je ostao kratkih rukava u prethodna dva kola Serije A. Za navijače milanskog kluba smirujuće deluje podatak da Stefano Pioli nije nijednom vezao tri poraza otkako je na klupi Rosonera. Međutim, Milanu nije dovoljno da ne izgubi, Milan mora da pobedi protiv Beneventa ako želi da ostane u trci za mesto u Ligi šampiona. Podsetimo, Đavoli imaju izuzetno težak raspored jer će do kraja igrati utakmice protiv timova koji se bore za Ligu šampiona ili za opstanak.

Učinak Rosonera na San Siru u 2021. godini je poražavajući: osvojili su samo 11 bodova na deset utakmica, tri pobede, dva remija i pet poraza. 2021. godina nije donela mnogo dobrog ni Beneventu. Tim Pipa Inzagija je zabeležio samo jednu pobedu u poslednja četiri meseca, onu protiv Juventusa.

Osim što je u gostima osvojio 19 od 31 boda, Benevento je prvi bod u Seriji A osvojio upravo protiv Milana a i prva pobeda tima iz Kampanje u gostima je stigla protiv Rosonera na San Siru pre tri godine.

Dobra vest za Milan je što trener Pioli konačno ima sve igrače na raspolaganju, jedina mala neduoumica je vezana za Kalabriju. Osim Zlatana Ibrahimovića koji će predvoditi napad u tim se vraćaju Romanjoli i Benaser, a Leao bi trebalo da igra pored Čalhanoglua i Salemakersa iza leđa Ibre. Zlatan bi mogao večeras da uđe u istoriju i kao prvi igrač koji je postigao barem jedan gol protiv 80 različitih timova u novom milenijumu.

Na drugoj strani Benevento ima nekoliko fudbalera van stroja: Sau, Fulon, Tuja, Leticija i Mončini. Kao što je Milan veliki deo šampionata proveo na prvom i drugom mestu, tako je i Benevento od početka prvenstva bio u zoni spasa, sve do prošle nedelje kada je završio u vrtlogu gole borbe za opstanak. Imajući u vidu kalendar i snagu protivnika, Benevento će voditi bitku sa Specijom za opstanak u Seriji A.

MILAN 4-2-3-1: Donaruma - Kalabrija, Kjaer, Romanjoli, Ernandez - Benaser, Kesi - Salemakers, Čalhanoglu, Leao - Ibrahimović

BENEVENTO 4-3-2-1: Montipo - Deapoli, Glik, Kaldirola, Barba - Hetemaj, Viola, Jonita - Jago Falke, Kaprari - Lapadula

KROTONE - INTER (18.00)

Inter dolazi po nova tri boda u Krotone jer želi da proslavi titulu prvaka Italije već sutra uveče po završetku meča Sasuolo-Atalanta. Da bi se to dogodilo Nerazuri moraju da pobede večeras Kalabreze i da sutra Sasuolo pobedi ili remizira sa Atalantom.

Antonio Konte, kao i ceo ambijent Nerazura, je nestrpljiv i ne žele da čekaju još sedam dana da prišiju 19. Skudeto o kome se sanja već 11 dugih godina. Inter ne zna za poraz od 6. januara kada su napustili pognute glave Marasi protiv Sampdorije. Da bismo pronašli tako dugačku pozitivnu seriju Intera moramo da se vratimo u 2008. godinu.

Kormilar milanskog kluba očekuje da protiv Krotonea proradi njegova teška artiljerija: Lukaku-Lautaro Martinez. Belgijanac i Argentinac nisu zatresli mrežu na poslendnje četiri utakmice i još uvek se nije desilo da se na pet vezanih mečeva ne upišu u listu strelaca.

Za razliku od dvojca Lu-La koji se začepio centarfor Krotonea Simi nastavlja da obara klupske rekorde. Afrikanac je postigao 19 golova u ovoj sezoni, čak 12 od dolaska na klupu Sersea Kozmiija.

U timu Intera ćemo videti dve novine. Umesto Eriksena će od prvog minuta igrati Sensi, a Darmjan je u prednosti nad Perišićem da zauzme mesto spoljnog veznog na levom boku.

Krotone će izaći sa najjačim sastavom na teren stadiona Šida. U defanzivnoj liniji ćemo gledati Vladimira Golemića dok će Miloš Vulić čekati šansu na klupi.

KROTONE 3-5-2: Kordaz - Điđi, Magaljan, Golemić - Molina, Mesijas, Čigarini, Benali, Reca - Unas, Simi

INTER 3-5-2: Handanović - Škrinjar, De Fraj, Bastoni - Hakimi, Barela, Brozović, Sensi, Darmjan - Lukaku, Lautaro Martinez

VERONA - SPECIJA (15.00)

Verona je po obezbeđivanju opstanka u februaru mesecu prebacila na ler. Bez mogućnosti da stigne do Evrope ali ni da završi u Seriji B, Jurićevi izabranici su nanizali sedam poraza u zadnjih osam kola. Na Bentegodiju ne znaju za pobedu gotovo tri meseca, poslednji put su se radovali protiv Parme u februaru. Jurića još više brine činjenica da su unjegovi fudbaleri na prethodna četiri meča u Veroni postigli samo jedan gol.

Specija je doživela totalnu transformaciju. U prvom delu sezone dok su igrali kao domaćin u Čezeni osvajali su mnogo više bodova u gostima. Od prelaska na svoj stadion u Speciji, igrači Vinčenca Italijana su počeli redovno da gube na gostujućim terenima. Na Bentegodi stižu sa teretom od šest uzastopnih poraza na gostovanjima uz gol razliku 3-17.

Jurić nema na raspolaganju samo Čekerinija (kartoni) i Vijeru (povreda). Na terenu bi trebalo da vidimo od prvog minuta Darka Lazovića i Ivana Ilića. Kao i Jurić i Italijano ima dvojicu igrača van stroja (Farijasa i Matijela). Za Speciju je današnji meč od presudnog značaja jer bi sa eventualnom pobedom praktično stigla na korak od luke spasa. Jedine dileme oko sastava Italijano ima u napadu: Đazi ili Saponara odnosno Enzola ili Pikoli.

VERONA 3-4-2-1: Silvestri - Davidovič, Manjani, Dimarko - Faraoni, Stuararo, Ilić, Lazović - Barak, Zakanji - Kalinić

SPECIJA 4-3-3: Provedel - Ferer, Ismajli, Erlić, Bastoni - Estevez, Sena, Mađore - Agudelo, Enzola, Đazi.

ITALIJA, SERIJA A - 34. KOLO

Subota

15.00: (2,20) Verona (3,35) Specija (3,35)

18.00: (10,0) Krotone (6,50) Inter (1,25)

20.45: (1,40) Milan (4,80) Benevento (7,75)

Nedelja

12.30: (1,40) Lacio (4,50) Đenova (8,50)

15.00: (2,70) Bolonja (3,30) Fiorentina (2,60)

15.00: (1,45) Napoli (4,50) Kaljari (7,00)

15.00: (5,80) Sasuolo (4,30) Atalanta (1,55)

18.00: (7,00) Udineze (4,30) Juventus (1,48)

20.45: (2,70) Sampdorija (3,25) Roma (2,65)

Ponedeljak

20.45: (1,57) Torino (4,10) Parma (5,90)

*** Kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AInter MilanMilanBeneventoKrotoneVeronaSpecija

Obaveštavaj me

Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara