Fudbaleri Južne Afrike (©Reuters)
Fudbaleri Južne Afrike (©Reuters)

Sudan i Južna Afrika u klinču za mesto na Afričkom kupu nacija

Vreme čitanja: 3min | ned. 28.03.21. | 12:03

Dvoboj u Kartumu odlučujuć u sklopu poslednjeg kola Grupe C, Bafani Bafani odgovara i remi

Drama u Grupi C kvalifikacija za šampionat Afrike dostiže vrhunac. Krucijalna bitka vodiće se danas u Kartumu, gde će Sudan da dočeka Južnu Afriku. Drugi meč grupe igra se u Kumasiju između Gane i selekcije Sao Tome i Prinsipe, ali sem prestiža ne nudi rezultatski naboj, jer Crne zvezde su se već kvalifikovale na završnu smotru Afričkog kupa nacija.

Gana je prva u Grupi C sa 10 bodova, koliko ima drugoplasirana Južna Afrika, dok Sudan ima devet, a Sao Tome i Prinsipe nijedan na svom kontu. Teško će i da se pomeri sa mrtve tačke...

Izabrane vesti

18.00: (3,35) Sudan (2,95) Južna Afrika (2,25)

Sudan je na svom vrhuncu u kvalifikacijama za Afrički kup nacija, a za ogroman podvig mu je neophodna samo pobeda u poslednjem meču kod kuće nad Bafanom Bafanom. Domaćini su samo bod daleko od rivala, i imaju šansu da iskoriste nedavni remi Gane i Južne Afrike.

Sa dve uzastopne pobede u kvalifikacijama i činjenicom da igra kod kuće, Sudan će na ovu utakmicu ići vrlo uveren u pobedu kako bi osigurao svoje mesto. Ipak, ova reprezentacija nikada nije pobedila Južnu Afriku, i to je takođe razlog zašto je ovo presudna utakmica za domaćine. Na tri ranija sastanka, Bafana Bafana je izašla kao pobednik, ali Sudan je ovde stigao pobedivši na poslednja dva domaćinstva, i to bez primljenog gola, i tu spada duel sa Ganom. U poslednjih pet mečeva kvalifikacija za Afrički kup nacija Sudan ima tri pobede.

-----------

Nikad jače! Čak do 200% bonusa za SVE Mozzart igrače.

Sve što treba da uradiš je da depozit uplatiš i bonus ostvariš.

Saznaj više OVDE.

-----------

S druge strane, Južnoj Africi je potreban samo remi da bi obezbedila plasman na kontinentalno prvenstvo. I ona je u dobroj formi, a na gostovanje u Kartum stiže sa samo jednim porazom u prethodnih pet mečeva. U poslednjoj utakmici Grupe C remizirala je sa Ganom 1:1.

Južnoj Africi je dovoljan i remi, ali uz napadača Brajtona Persija Taua ni pobeda nije daleko. Tau je dao gol za remi sa Ganom, i to je bio njegov osmi gol na 11 mečeva kvalifikacija za Afrički kup nacija. Može da se konstatuje da je ključni igrač Bafane Bafane.

Južna Afrika nije uspela da postigne gol u samo dva od poslednjih 10 mečeva, ali nije bila baš impresivna u gostima, izgubivši četiri od poslednjih šest mečeva na strani.

18.00: (1,03) Gana (12,0) Sao Tome i Prinsipe (25,0)

Gana bi trebalo da ima lak posao i otuda je nejasno zašto se toliko borila da na raspolaganju ima adute iz Engleske. Andreu i Džordanu Ajevu, odnosno Tomasu Partiju bilo je zabranjeno putovanje u Južnu Afriku u okviru protokola Covid-19 Premijer lige, zbog kojeg bi morali na 10 dana u karantin po povratku u Englesku. Na taj način su propustili nerešeno 1:1 sa na jugu kontinenta, ali taj rezultat bio je dovoljan da Crnim zvezdama omogući plasman na afričko prvenstvo.

AFRIČKI KUP NACIJA - POSLEDNJE 6. KOLO GRUPNE FAZE

GRUPA C

Nedelja

18.00: (3,35) Sudan (2,95) Južna Afrika (2,25)

18.00: (1,03) Gana (12,0) Sao Tome i Prinsipe (25,0)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

kvalifikacije za kup afričkih nacijareprezentacija Ganereprezentacija Južne Afrike

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara