Igrači Miljonariosa (©Reuters)
Igrači Miljonariosa (©Reuters)

Sudar dva skorašnja šampiona Kolumbije

Vreme čitanja: 4min | sub. 22.07.23. | 23:03

Miljonarios dočekuje Deportivo Pereiru u okviru 2. kola kolumbijske Klausure

Posle nešto više od šest godina isčekivanja, titula šampiona Kolumbije vraćena je u plavo-beli deo Bogote. Tako je Miljonarios u drugi deo sezone ušao kao zvanični šampion Aperture 2023, a debi pred svojom publikom imaće upravo naćas (03.30) u sklopu drugog kola formata Klausura, kada će na stadionu Nemesio Kamačo, iliti čuvenom El Kampinu da ugosti Deportivo Pereiru. Duel dva skorašnja šampiona Kolumbije, sa svim začinima i generisanim stilovima koji su nedavno nametnuli, imaće isti cilj, prvu pobedu u drugom delu sezone.

Ambasadori dolaze iz remija bez golova na gostovanju protiv Pasta, pokazujući novu šemu igre, ali zadržavaju istu ideju. Ipak, očekuje se da će se protiv Pereire vratiti uobičajeni model 4-2-3-1. Nagoveštaj o povratku u nekadašnju formaciju viđen je tokom treninga ovog petka, na kome je trener Milionera, Alberto Gamero pokazao ideju koju će pokušati da sprovede protiv Matekanjasa. Treba napomenuti da se na spisak pozvanih igrača vraćaju nekolika imena, poput Danijel Hiralda i Luisa Paredesa. Sa druge strane tu su i oni na koje poznati stručnjak neće moći da računa za noćašnji okršaj, kao što su Andres Linas i Omar Bertel, koji se nalaze na medicinskom odeljenju zbog povreda, zajedno sa Oskarom Vanegasom, koji je u završnoj fazi oporavka.

Izabrane vesti

Bez mnogo opcija na tržištu, Ambasadori ne žure sa potražnjom novih igrača, osim toga, nagovešteno je da će velika investicija biti uložena tek krajem godine, kada sve bude spremno za Kopa Libertadores. Gamero je na konferenciji za novinare uoči duela protiv Pereire govorio o šansama za pojačanje, odmoru sastava i spisku igrača za drugi deo sezone. Ono što je istakao kao glavnu novinu je podmlađivanje tima i angažovanje čak sedam igrača iz sekcije ispod 20 godina, kao i to da će istima pružati priliku za dokazivanje jer u drugom delu sezone neće imati obaveza na međunarodnoj sceni. Ono što je izrazito naglasio je, da klub neće dovoditi igrače samo da bih doveo, jer se već sada se na spisku nalazi 28 igrača. Obelodanio je i to da su čelnici Miljonariosa prethodnih nedelja bili u pregovorima sa Radamelom Falkaom, kao i to da čuveni kolumbijski napadač još ne namerava da napusti evropski fudbal.

03.30: (1,63) Miljonarios (3,60) Pereira (5,30)

Tim iz Bogote je do kraja juna, pored nacionalnog prvenstva delio pažnju i obaveze u Kopa Sudamerikani, u kojoj su u poslednja dva kola uspeli da prokockaju prvo mesto u grupi, i na kraju završe na trećem mestu čime su eliminisan iz daljeg toka takmičenja. U proteklom format Apertura, poslednja utakmica odigrana je u finalu protiv Atletiko Nasionala, upravo na El Kampinu kada je Miljonarios postao šampion. Titula je stigla tek posle penala, posle dva remija. Za ovo kolo Milionerima ide u prilog činjenica da ponovo igraju pred svojim navijačima, gde imaju odličnu učinak. Naime, tim je neporažen od početka godine na svom stadionu, i zato na duel stiže sa velikim favorizovanjem.

Pereira koja je takođe morala da usklađuje snage za borbu na dva fronta, pored nacionalnog prvenstva i za okršaje u Kopa Libertadores, uspela je da se plasira u osminu finala najeminentnijeg kontinentalnog takmičenja, zauzevši drugo mesto u svojoj grupi. Ovaj podvig pokazuje da je ekipa iz Matekanje i te kako kompetentna, a plasman u eliminacionu fazu stigao u Čileu, kada su uspeli da u remiju bez golova protiv Kolo Kola, obezbede istorijski prolazak u osminu finala ovog takmičenja.

U svom debiju u Klausuri, tim je kod kuće izgubio od Deportiva Kalija rezultatom 2:0. Bilo je to malo iznenađenje, posebno imajući u vidu učinak Deportiva poslednjih sezona. Pereira je imala superiornost u posedu lopte, kao i veći ofanzivni volumen, ali je Deportivo bio hirurški precizan u svojim malobrojnim napadima. Sa ovim rezultatom, Pereira nije uspela da slavi u trećem meču ze redom, od kojih dva u sklopu Kopa Libertadores. U Aperturi, tim Alehandra Restrepa nije uspeo da se plasira u drugu fazu. U kvalifikacionom periodu završio je tek na 12. mestu, sa šest pobeda, sedam remija i sedam poraza. Ovako nizak plasman zvaničnog branioca formata Klausura iz 2022. godine, uglavnom je posledica loših rezultat u gostima, gde su zabeležili tek dve pobede u deset odigranih utakmica, sa samo osam postignutih golova.

Kao referencu možemo uzeti i nedavnu konfrontaciju između ovih timova. Poslednji njihov duel odigran 29. januara na Viljegasu u Pereiri završen je pobedom Milionera rezultatom 3:2. Sa druge strane, i poslednji meč odigran na El Kampinu, u Klausuri 2022 pripao je Miljonariosu sa 2:0. Ipak, bila je to pirova pobeda, pošto je Pereira na kraju završila kao prva u polufinalnoj grupi i otišla u veliko finale protiv Independijentea iz Medeljina, kada su po prvi put u istoriji postali šampioni Kolumbije.

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA - 2. KOLO

Petak

Tolima - Onse Kaldas 3:1 (2:1)

/Kardona 6ag, Guzman 9, Sosa 73 - Kardona 44/

Subota

La Ekidad - Envigado 1:1 (1:0)

/Kamačo 41 - Rodaljega 90/

Pasto - Alijansa Petrolera 1:1 (1:1)

/Malagon 27 - Bueno 42/

Nedelja

03.30: (1,63) Miljonarios (3,60) Pereira (5,30)

22.45: (2,10) Bukaramanga (3,25) Atletiko Uila (3,35)

Ponedeljak

03.10: (2,30) Independijente Medeljin (3,20) Junior (3,00)

Utorak

02.00: (2,40) Jaguares (3,05) Bojaka Čiko (2,95)

Odloženo

Agilas - Atletiko Nasional

Union Magdalena - Amerika Kali

Deportivo Kali - Santa Fe

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kolumbija 1MiljonariosDeportivo Pereira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara