Marko Šćepović i Miloš Deletić (©Reuters, ©MN Press)
Marko Šćepović i Miloš Deletić (©Reuters, ©MN Press)

Superkup Kipra: Šćepović i Deletić u borbi za trofej

Vreme čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 12:25

Omonija i Anortozis u Nikoziji igraju za prvi pehar u sezoni. Tradicija uz šampiona koji nije poražen od tima iz Larnake na poslednjih osam utakmica

Vreme je za dodelu prvog trofeja u sezoni na Kipru. U utorak od 20 časova na stadionu Neo GSP u Nikoziji na programu je tamošnji Superkup, a snage će odmeriti aktuelni prvak Omonija i osvajač nacionalnog kupa Anortozis.

Svakako će se neki Srbin radovati posle ovog meča. Za obe ekipe igraju po jedan naš napadač. Dres Anortozisa ovog leta je zadužio bivši golgeter Radnika, Jagodine, Napretka i Vojvodine, Miloš Deletić. Ovaj 27-godišnji ofanzivac je stigao iz atinskog AEK-a na jednogodišnju pozajmicu.

Izabrane vesti

Na Kipru je duže od njega Marko Šćepović, centarfor Omonije. On je u Nikoziju stigao u januaru ove godine iz tajlandskog Buriram Junajteda, a na 16 mečeva u belo-zelenom dresu je postigao osam golova, uz dve asistencije, pa je jedan od najzaslužnijih za to što je Omonija odbranila tron u domaćem šampionatu.

20.00: (1,45) Omonija (3,90) Anortozis (7,50)

Nije prvak Kipra previše menjao tim u odnosu na prošlu sezonu. Otišli su samo Vitor Gomes u Rio Ave i Džoel Pereira u Leh. Tu su i dalje kapiten Đordi Gomez, Mihal Duris, Jan Lecjaks, Tomas Hubočan i nažalost trenutno povređeni Ernest Asante. Angažovan je ovog leta Paris Psaltis iz nikozijskog Olimpijakosa za 120.000 evra, ali je ipak najveće pojačanje Omonije ovog leta bio reprezentativac SAD-a, Miks Diskerud. On je stigao iz turskog Denizlija bez obeštećenja.

Ima i Anortozis svoje adute. Pored Deletića, stigao je Lazaros Hristodulopulos, bivši reprezentativac Grčke i krilni napadač Verone i Sampdorije, kao i Kajl Laferti, nekadašnji centarfor Glazgov Rendžersa, koji je za selekciju Severne Irske odigrao 83 utakmice i postigao 20 pogodaka. Vratio se iz Poljske i snažni reprezentativac Gruzije, Nika Kačarava.

Omonija, koja je prošlog leta bila kobna po Crvenu zvezdu u kvalifikacijama za Ligu šampiona, odigrala je tri prijateljske utakmice i slavila je dva puta protiv poljskog Gornjika i Apolona sa 4:3, dok je sa Vislom Polock odigrala nerešeno (1:1). Nekadašnji napadač Partizana Marko Šćepović je od devet pogodaka svog tima na pripremama postigao tri gola i najavio dobru sezonu.

Omonija nije izgubila od Anortozisa na poslednjih osam susreta. U tom periodu je slavila tri puta, dok je čak pet utakmica završeno nerešeno. Poslednji put je Anortozis savladao rivala u maju 2018. godine. Najčešći rezultat kada igraju ovi timovi su 0:0 (četiri puta na poslednjih osam mečeva).

SUPERKUP KIPRA (NIKOZIJA)

Utorak

20.00: (1,45) Omonija (3,90) Anortozis (7,50)

***kvote su podložne promenama


tagovi

KiparOmonijaAnortozis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara