(©AFP)
(©AFP)

Superkup Rumunije: FCSB i Kluž za prestiž, odlučujuće bitke tek slede

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.04.21. | 10:16

Karte se teško mogu sakriti pošto su nebrojeno puta u poslednjih nekoliko godina ova dva tima odlučivala o trofejima, a ekipama iz Bukurešta, odnosno Transilvanije će mnogo važniji biti dueli u plej-ofu Rumunije

Čini se da je jasno da će se u plej-ofu rumunske lige za titulu prvaka boriti Kluž i FCSB. Pre toga ova dva rivala deliće megdan u borbi za još jedan trofej. Danas će od 18.00 odmeriti snage u Superkupu Rumunije, na neutralnom terenu u Ploještiju (uz ograničen broj navijača). Neće biti vatreno kao što ume da bude, ali neće biti ni neprijatne tišine na koju su nekako svi počeli da se navikavaju.

FCSB Điđija Bekalija osvojila je najviše trofeja rumunskog Superkupa. Šest puta je FCSB bio najbolji, a da mu se računaju trofeji i one Steaue, imao bi FCSB 12 pehara u svojoj riznici. Ekipa Kluža pet puta je podizala pehar namenjen pobedniku Superkupa Rumunije.

Izabrane vesti

FCSB je sa prvog mesta na tabeli otišao u doigravanje, uz bod više od Železničara. U završnicu tako ulazi sa minimalnom prednošću, a šest najboljih timova iz regularnog dela sezone će se u dvokružnom sistemu boriti za šampionsku titulu. Nekadašnja Steaua je u seriji od sedam mečeva bez poraza, ali je na minula dva remizirala sa ekipama Krajove i Sepsija. Četu Antona Petree u tekućoj takmičarskoj godini na terenu predvodi sjajni Florin Tanase, najbolji strelac šampionata sa 19 golova. Sastav iz Bukurešta je dosad u šest navrata osvajao trofej Superkupa i najuspešniji je tim u ovom takmičenju.

Aktuelni šampion je ove sezone igrao po sistemu toplo-hladno. Nudio mu je FCSB u više navrata da preuzme lidersku poziciju, pa i da stekne nešto osetniju prednost, ali je ekipa Edija Jordaneskua uporno propuštala prilike. Na poslednjih 10 mečeva je pretrpela dva poraza, upisala šest pobeda, a u borbu za odličje u Superkupu ulazi posle remija bez golova sa Krajovom. Ekipa iz Transilvanije za pozitivne rezultate ostvarene u tekućem takmičarskom ciklusu najviše može da zahvali rumunskom reprezentativcu Kristijanu Deaku (10 golova) i hrvatskom internacionalcu Gabrijelu Debeljuhu (sedam golova).

18.00: (2.60) Kluž, (2.90) FCSB (2.85)

Edvard Jordanesku, trener Kluža, istakao je da veruje u njegove momke i da Železničari mogu prigrabiti trofej.

„FCSB je favorit, ali imam veliko poverenje u moje momke. Moja dužnost je da ih mentalno pripremim za finale. Takođe, želimo da im se revanširamo za prvenstveni poraz. Moramo da vidimo šta nije valjalo na tom meču, a mnogo toga nije bilo dobro. Greške moramo ispraviti kako bismo osvojili još jedan trofej“, rekao je perspektivni trener Železničara.

Kada su međusobni dueli u pitanju, FCSB je slavio na poslednjem i to prilično ubedljivo (3:0), pa je tako prekinuo seriju od pet mečeva bez trijumfa u duelima sa Železničarima. Interesantno je da se na poslednjih devet duela ovih ekipa mreža tresla samo jednom rivalu, u dva navrata je mirovala na obe strane.

Evidentno je da Kluž i FCSB igraju lepršavo u ligi, ali kada dođe do međusobnih okršaja, trenutak inspiracije odlučuje o pobedniku. Iako je FCSB dobio taj poslednji duel, tim iz Transilvanije je uspešniji u minulom periodu. Od 20 utakmica, polovina ih je završena bez pobednika, Kluž je trijumfovao u sedam navrata, dok je tim iz rumunske prestonice tri puta izašao kao pobednik. Tek u Superkupu Rumunije ne treba očekivati goleadu.


SUPERKUP RUMUNIJE (18.00)

Stadion: Ilije Oana (Ploješti)

Sudija: Petresku

KLUŽ: Arlauskis, Sušić, Ben Jusef, Burka, Kamora, Deak, Soares, Gadea, Kipču, Kostake, Rondon

FCSB: Vlad, Haruc, Popesku, Kristea, Radunović, Moracun, Šut, Oaida, Popesku, Tanase, Buzjuk

SUPERKUP RUMUNIJE

Četvrtak

18.00: (2.60) Kluž, (2.90) FCSB (2.85)

***kvote su podložne promenama


tagovi

FCSBCFR KlužSuperkup Rumunije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara