Ćorak (©Reuters)
Ćorak (©Reuters)

Superliga trajala dva dana i koštala 110.000.000

Vreme čitanja: 2min | sre. 21.04.21. | 13:43

Možda i više…

Uzdrmali su svet samo da bi posle dva dana u kratkom saopštenju otkucanom u “wordu” u “tajms nju roman” formatu objavili da ipak odustaju. Olakšani za oko 110.000.000 evra koliko će prema informacijama Dejli Mejla 12 osnivača Superlige koštati ovo koketiranje sa razvodom od Uefe.

Ostrvski list naime tvrdi da je svaki od “Prljavih 12” – kako su ih mediji još ranije prozvali – uplatio 8.000.000 funti (oko 9.280.000 evra) za akcije preduzeća Superlige koje je trebalo da vodi novoformirano takmičenje. Pa kad to pomnožimo sa brojem učesnika dolazimo do sume od nešto preko 111.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ne zna se doduše koliko je od tog novca već otišlo, ali minusa će svakako biti. Mogao je čak da bude i veći, jer su navodno svi potpisali i klauzule po kojima bi Superliga mogla da ih novčano kazni u slučaju povlačenja. Svi su naime obavezali na vernost novom takmičenju na period od najmanje tri godine. Znali su dobro da će pritiska biti. Možda nisu očekivali ovoliki, ali nisu bili nespremni.

Madridska Marka ipak tvrdi da se to neće desiti. Uostalom, na kraju su skoro svi izašli iz projekta, ne bi bilo normalno da sami sebe kažnjavaju.

Preduzeće će ostati, bez profita naravno. Dok osmisle neki novi način kako da smanje uticaj Uefe i Fife. Odnosno, kako da smanje deo kolača koji ide međunarodnim fudbalskim institucijama, a povećaju svoj.

Dejli Mejl piše i da je Superliga planirala i da po istom principu slične lige naprave i u Južnoj Americi, Aziji i Africi. Razmišljalo se čak i o Svetskom prvenstvu koje bi direktno udarilo na Fifinu planetarnu smotru klubova.

Na kraju pak – ćorak. I minus u kasi. Nije da ga već nisu imali.



tagovi

Evropska Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara