Mitrović protiv Barnlija (© Reuters)
Mitrović protiv Barnlija (© Reuters)

Surovo iskreni Aleksandar Mitrović: Nismo zaslužili da ostanemo u Premijer ligi!

Vreme čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 00:40

„Slomili smo se pod pritiskom“, kaže centarfor Fulama

Postaje Fulam jo-jo klub. Jedne sezone uđe u Premijer ligu, naredne ispadne. Od 2018. do danas dvaput se plasirao u elitni rang engleskog fudbala, ali ga je isto toliko puta i napuštao. Dovoljno dobar za Čempionšip, nedovoljno kvalitetan za druženje sa Mančester Sitijem, Liverpulom, Česlijem...

Porazom od Barnlija na domaćem terenu (0:2), izabranici Skota Parkera ostali su bez matematičkih šansi da se spasu. Razumljivo, posle meča uglavnom nevesela lica na Krejven kotidžu. Takvo je i Aleksandra Mitrovića, koji surovo precizno secira probleme tima iz Londona.

Izabrane vesti

Teško vreme. Ove sezone nismo uspeli. Teško je naći reći posle ovakvog izdanja i cele sezone. Jednostavno, nismo bili dovoljno dobri. Nismo zaslužili da ostanemo u ligi“, iskreno će snažni centarfor u razgovoru za Skaj sport neposrednog po ispadanju.

Fulamu je bila potrebna pobeda, međutim, čak i da ju je zabeležio, pitanje je da li bi se spasao, pošto bi u tom slučaju Sautempton kao prva ekipa iznad crte imala sedam bodova viška tri runde pre kraja.

Nismo pokazali snažan karakter. Slomili smo se pod pritiskom. Može se reći da čak nismo bili ni dovoljno hrabri. Jesmo pokušali, borili se, teško radili, ali nam je nedostajalo kvaliteta na oba kraja terena, kako u odbrani, tako i u napadu. U ovakvoj ligi to se kažnjava“, pojasnio je Mitrović.

Imao je Fulam svetlih trenutaka poput trijumfa na Enfildu, pa Gudisonu, remija sa Arsenalom na Emiratima, ali u 2021. pretrpeo je deset poraza. Ostvario je samo pet pobeda u Premijer ligi, koliko i Šefild junajted i Vest Bromvič Albion, koji su takođe ispali, ali izdanjima nije pokazao da je zreo za prelazak na viši nivo.

„Dovoljno dugo igram fudbal i znam da je igra poštena. U smislu, tokom sezone nekad negde dobijete, negde ne. Na kraju, uvek završite tamo gde zaslužujete. Ove sezone nismo zaslužili opstanak. Sve što smo prikazali nije bilo dovoljno da bismo sačuvali status. Bilo je i dobrih trenutaka, međutim, sveukupno kad se sagleda završili smo tamo gde smo zaslužili. Tužni smo zbog navijača i ljudi iz kluba. Stvarno je teško reći bilo šta“.

Čak i po pitanju budućnosti. Aleksandru Mitroviću ugovor sa klubom ističe tek juna 2024, ali takav špic zaslužuje da igra u boljoj sredini, premijerligaškom klubu, a ne da greje klupu ili dobija šansu u Fulamu na kašičicu kao što mu je u jednom delu sezone davao Skot Parker.

Bila je teška sezona na ličnom nivou. Tu bih stao. Dosta stvari se desilo. To je fudbal, takav je život. Nastavićemo se da se borimo. Ostale su nam tri utakimice“, sleže ramenima 26-godišnji Smederevac.

 



tagovi

FulamAleksandar Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara