Reprezentativci Izraela (©Reuters)
Reprezentativci Izraela (©Reuters)

Sve remi do remija u tročlanoj grupi: Albanija i Izrael se bore za prvo mesto

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.06.22. | 12:55

Island je prvi u Grupi 2 divizije B sa dva boda iz dva duela

U tročlanoj grupi, Albanija i Izrael imaju jedinstvenu priliku da se plasiraju u diviziju A Lige nacija. Prvi međusobni meč posle četiri godine otkriće ko je bliži ulasku u društvo najjačih. Situacija u Grupi 2 divizije B malo je drugačija zbog isključenja Rusije iz takmičenja, a zanimljivo je i da su svi dosadašnji okršaji okončani nerešeno.

Posle isključenja Baćuški, pored Albanije i Izraela u grupi je i Island. Obe reprezentacije su odigrale samo po jedan meč, i to, naravno, protiv Islanda. Albanci su na tlu Islanda vodili na poluvremenu, ali u drugom nisu imali nijedan udarac ka golu. Utakmica je završena podelom bodova (1:1).

Izabrane vesti

Albancima je to bio drugi remi zaredom, pre toga su remizirali bez golova sa Gruzijom u prijateljskom meču. Na tlu Španije (2:1) umalo su ostvarili veoma vredan remi, ali je na samom kraju Dani Olmo odlučio pitanje pobednika.

20.45: (2,40) Albanija (3,20) Izrael (3,10)

Za razliku od Islanda, napredovanje na A nivo bi bila prvorazredna stvar i za Albaniju i za Izrael.

"Izrael ima veoma dobre ofanzivne igrače. Tako da moramo da gledamo sebe i svoj rad, kako radimo u odbrani. Međutim, verujem da nemamo toliko poteškoća u odbrani", rekao je o sadašnjem protivniku domaći defanzivac Berat Đimšiti.

Albanija je do sada igrala četiri puta sa Izraelom, dva puta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, dva puta u Ligi nacija. I međusobni bilans je uravnotežen, oba tima su upisale dve pobede, jednom napolju, jednom kod kuće.

"Imamo jedan cilj, a to je da zauzmemo prvo mesto na tabeli. Svi dajemo sve od sebe na treninzima, svi žele da krenu. Svi u ovoj grupi su na istom nivou kvaliteta, a ko iskoristi više šansi napredovaće", dodao je Đimšiti.

Na drugoj strani imamo Izrael, a na njegovim utakmicama postiže dosta golova, o čemu svedoči domaći remi sa Islandom (2:2) ili iks sa Rumunijom (2:2). Albanija je deset mesta više na FIFA rang-listi (66. naspram 76.).

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

LIGA NACIJA – DIVIZIJA B – 3. KOLO

Četvrtak

GRUPA 4

Švedska - Srbija 0:1 (0:1)

/Jović 45+3/

Norveška - Slovenija 0:0

Petak

GRUPA 2

20.45: (2,40) Albanija (3,20) Izrael (3,10)

Subota

GRUPA 1

15.00: (1,28) Ukrajina (5,50) Jermenija (11,0)

18.00: (2,65) Republika Irska (2,95) Škotska (2,95)

GRUPA 3

20.45: (2,30) Rumunija (3,10) Finska (3,35)

20.45: (2,90) Crna Gora (3,00) Bosna i Hercegovina (2,65)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Liga nacijafudbalska reprezentacija Albanijereprezentacija Albanijereprezentacija Izraela

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara