Svetozar Marković na meču sa Proleterom (© Star sport)
Svetozar Marković na meču sa Proleterom (© Star sport)

Sveta Marković: Pre dve godine nisam bio spreman za Olimpijakos, sad jesam

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.05.21. | 11:22

„Verujem da mogu da postanem ključni igrač“, siguran je mladi štoper koji se na kraju sezone vraća u Atinu

Nada čelnika Partizana da bi Svetozar Marković i u narednoj sezoni mogao da igra u Humskoj 1 ionako je visila o končiću. Više je nema. Niti je pozajmicom predviđeno da mladi štoper ostane još malo u matičnom klubu, niti su Grci raspoloženi da ga posle dva uzastopna kaljenja šalju na treće.

Štaviše, žele da provere koliko je napredovao, a i sam defanzivac iz „klase 2000“ oseća da bi ovog leta mogao da dobije šansu na stadionu Karaiskakis.

Izabrane vesti

„Sad sam kompletno spreman. Odigrao sam skoro svaku utakmicu za Partizan ove sezone. Verujem da sam sad sposoban da postanem ključni igrač Olimpijakosa u bliskoj budućnosti“, ističe Sveta u intervjuu za grčku Gazetu.

Ima i osnova za takvo razmišljanje. Proleća 2020. igrao je za AEL iz Larise i nagovestio potencijal, da bi u drugom mandatu na Topčiderskom brdu postao oslonac ekipe Aleksandra Stanojevića, igra sa ogromnim samopouzdanjem, čak je i golove počeo da postiže i to je evidentirano u Pireju.

Neprestano sam u kontaktu sa ljudima iz Olimpijakosa. U obavezi sam da se vratim u Atinu ćim se završi sezona u Srbiji i tamo ću se boriti za mesto u najboljih 11“, ističe momak iz Bijeljine, svestan da su u timu Pedra Martinsa u početnoj prednosti Samedo, Ba i Papastatopulos. „Crveno-beli su sjajan tim, sa sjajnim pojedincima. Njihovi defanzivci su vrhunski igrači. Biće mi privilegija što ću s njima da treniram, nadam se i igram, počev od sledeće sezone“.

Pre dve godine, kad je potpisao za Olimpijakos u transferu vrednom 1.500.000, imao je Marković tek 18 leta i nije bio pripremljen za inostranu avanturu. Posebno ne u klubu koji „jede“ i igrače znatno veće reputacije.

Znao sam da nisam, u tom trenutku, bio spreman da postanem važan igrač Olimpijakosa, ali sad imam veliku veru u sebe. Pozajmice Larisi i Partizanu su mi dosta pomogle“.

Vidi se to po stavu, energiji, odlučnosti koju demonstrira na svakoj utakimici. Skupio ih je 22 u prvenstvu i četiri u kupu.

„Ne bih želeo da pričam o sebi, osim što mogu da kažem kako neprestano naporno radim u svakom aspektu i da mi je clj da iz dana u dan poboljšavam karakteristike“.

Jednim okom zagledan je u finale Kupa Srbije protiv Crvene zvezde (25. maja), a drugim prati šta radi Olimpijakos koji će posle još jednog šampionskog naslova imati priliku da u finalu Kupa Grčke protiv PAOK-a (22. maja) osvoji duplu krunu.

Sezona je uspešna. Već je odbranio titulu, dokazao da je najbolji tim Grčke. I u Evropi je izgledao dobro, napadao sve protivnike s kojima se susreo. Bilo mi je zadovoljstvo da gledam svoj tim svaki put kad sam imao priliku. U finalu kupa će pokazati zašto mu nema premca u državi. Kao što sam rekao, „mi smo najbolji“, dodao je Svetozar Marković.


tagovi

OlimpijakosSvetozar Marković

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara