Edinson Kavani slavi pogodak (©Reuters)
Edinson Kavani slavi pogodak (©Reuters)

Taljeres izbacio River, može li i srećnu Boku?

Vreme čitanja: 3min | ned. 15.10.23. | 23:03

Đenovljani se bore za plasman u polufinale Kupa Argentine, pošto su u prethodnim mečevima odlično prolazili kada se odlučivalo penalima

U potrazi za plasmanom u polufinale u kojem će se sastati sa Estudijantesom iz La Plate, Taljeres iz Kordobe i Boka Juniors noćas (02.10) će da odmere snage u četvrtfinalu Kupa Argentine na stadionu Malvinas Argentinas u Mendozi. Kao što je bilo od prve faze, nacionalni kup u zemlji Gaučosa isključivo se igra na neutralnim terenima. U slučaju nerešenog rezultata tokom 90 minuta, odluka o napredovanju u narednu rundu odrediće se izvođenjem jedanaesteraca.

Boka Juniors se suočavala sa više poteškoća tokom svoje kampanje i kroz dosadašnji tok Kupa Argentine nije uspevala da ostvari udobniju prednost koja bi joj omogućila prolazak u narednu fazu bez nervoze i trzavica. U prvoj rundi protiv Olimpa slavila je 2:1. U narednoj fazi su se Đenovljani suočili sa Barakas Sentralom koga su uspeli da eliminišu identičnim rezultatom 2:1. Medina i Migel Merentijel su postigli golove između kraja prvog poluvremena i prvih minuta drugog poluvremena, ali je ekipa ipak primila gol odmah nakon toga, ali je uspela da zadrži prednost do kraja meča.

Izabrane vesti

Protiv Almagra, kluba iz druge lige, Boki Juniors su bili potrebni penali za prolaz. Čak i pored vođstva 2:0 u prvom poluvremenu, smanjila je intenzitet u nastavku igre, što je na iznenađenje svih prisutnih drugoligaška ekipa i te kako umela da iskoristi, stigavši do remija. U stvari, Boka Juniors je sastav koji je tokom ove sezone okarakterisala jasna ofanzivna nesposobnost. Tim je stigao čak do finala Kopa Libertadores, ali bez pobede u plej-ofu i uvek napredovao kroz runde u penal završnici. Tako je bilo i protiv Nasionala iz Urugvaja, Rasinga iz Aveljanede i takođe protiv Palmeirasa.

02.10: (2,95) Taljeres (3,00) Boka Juniors (2,45)

Pošto je nekoliko startera odmarao u porazu od Belgrana od 4:3 na Hihante de Alberto stadionu u Kordobi, za osmo kolo Liga kupa u zoni B, Horhe Almiron će ponovo staviti ključne igrače tima od starta meča. Serhio Romero će se vratiti na gol, Nikolas Figal i kapiten Markos Roho ponovo će formirati centralni odbrambeni dvojac, Pol Fernandez će ponovo biti u sredini terena, a Edinson Kavani igraće u napadu. Dobre vesti su i te da se Marselo Saraki oporavio od kontrakture i startovaće na poziciji levog beka.

Kako se ovaj duel igra sredinom termina kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. godine, plavo-zlatni tim neće moći da računa na Kolumbijca Franka Fabru, Peruanca Luisa Advinkulu ali i naturalizovanog Jermena Norberta Brijaska, koji su sa svojim nacionalnim timovima, kao ni na Ezekjela Zebaljosa nakon što je pretrpeo rupturu prednjeg ukrštenog ligamenta i spoljašnjeg meniskusa desnog kolena u poslednjoj utakmici.

Taljeres je od starta ovog takmičenja imao velike izazove pre nego što se plasirao u četvrtfinale. U prvoj fazi su se namučili da prođu Čakaritu Juniors, iako krajnji rezultat sa pobedom od 2:0 ne govori tako. Ipak njihov najveći podvig do sada bio je eliminisanje River Plejta u sledećoj fazi. Utakmica koju možemo uzeti kao referencu, uglavnom zbog Taljeresovog snažnog defanzivnog modela, protiv ekipe odličnog tehničkog kvaliteta. Jedini pogodak na meču postigao je Rodrigo Garo u 43. minutu. Taljeres je pobedom prošao u treću fazu da bi se suočio sa Kolonom i odigrao veoma nestabilnu utakmicu. U regularnom toku meča bilo je nerešeno 2:2, a pobeda i prolazak u polufinale došlo je posle uspešnijeg izvođenja penala.

Sa druge strane, ekipa koju predvodi Havijer Gandolfi na ovaj duel stiže posle poraza od 1:0 na Monumentalu od Rivera u sklopu osmog kola Liga kupa, i pokušaće da se vrati pobedama posle dve utakmice u kojima ih nije ostvarila. Taljeres neće moći da računa na Matijasa Galarsu i Ramona Sosu, koje je pozvala reprezentacija Paragvaja, kao ni Matijasa Katalana koji će igrati za Čile. Protiv Boke Juniors, tendencija je da se sukob više fokusira na defanzivni aspekt, sa malo prostora, uglavnom da bi se naglasila već poznata i više puta viđena ofanzivna poteškoća tima iz Buenos Ajresa.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga

-------------------

ARGENTINA, KUP - ČETVRTFINALE

Ponedeljak

02.10: (2,95) Taljeres (3,00) Boka Juniors (2,45)

***kvote su podložne promenama

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kup ArgentineTaljeres KordobaBoka juniors

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara