Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)
Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)

Tandem Pereira – Gabigol rešio Fla-Flu klasik (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 30.05.22. | 02:01

Brazilska Serija A: Flamengo na Marakani dobio gradskog rivala sa 2:1 i krenuo ka gornjem delu tabele. Šampion Južne Amerike Palmeiras preuzeo čelo posle pobede nad Santosom sa 1:0 i kiksa Korintijansa protiv Amerike Mineiro u Sao Paulu. Preokret šampiona u Belo Orizonteu protiv Avaija – 2:1

Prošle sezone smo gledali dominaciju Atletiko Mineira, a ove bismo mogli da dobijemo neizvestan šampionat Brazila. Posle osam kola čak tri tima - Palmeiras, Atletiko Mineiro i Korintijans su na čelu sa po 15 bodova.

U epicentru osmog kola Brazileiraa bio je Fla-Flu klasik, duel Fluminense i Flamenga na kultnoj Marakani. Ovog puta bolji je bio Flamengo koji je slavio sa 2:1 i najavio izlazak iz krize pose lošeg početka sezone s novim trenerom, nekadašnjim selektorom Poljske, Portugalcem Paolom Souzom. U prvom planu bio je tandem Andreas Pereira – Gabrijel Barbosa Gabigol. Prvi je postigao gol i asistirao napadaču vicešampiona Južne Amerike za preokret u derbiju Rio de Žaneira.

Izabrane vesti

Ovo je crveno-crnima sedmi bod u poslednja tri kola i proboj u gornji deo tabele. Fluminense je živnuo posle dolaska Fernanda Diniza na kormilo, ali posle ispadanja iz Kopa Sudamerikane, usledio je novi bolan poraz od ljutog rivala. Flamengo se revanširao Fluu za poraz u dvomeču finala plej-ofa šampiona Karioka, kada je najpopularniji klub u Riju ostao bez lokalne krune.

01.00: (1,75) Internasional (3,50) Atletiko GO (5,10)

Fluminense, nominalni domaćin na ovom meču (oba velikana igraju na istom stadionu) poveo je već u 10. minutu. Posle kornera, Manoel je bio najviši u skoku, a lopta je stigla do Hermana Kana, a ovogodišnjem pojačanju iz Vasko da Game, nije bilo teške da postigne gol za slavlje navijača Trikolora. Argentincu je to četvrti pogodak u Seriji A ove sezone, a pre tri dana je postigao tri pogotka u poslednjem meču grupne faze Kopa Sudamerikana protiv bolivijskog Orijento Petrolera. Flu je dobio taj meč sa 10:1, ali mu to nije bilo dovoljno da se plasira u osminu finala drugorangiranog takmičenja u Južnoj Americi.

Vođstvo domaćina trajalo je 24 minuta. Posle prodora po desnoj strani Urugvajca De Araskaete, lopta se odbila do Andreasa Pereire, a nekadašnji igrač Mančester Junjajteda i Lacija je jakim i preciznim udarcem sa oko 20 metara pogodio mrežu Fluzaa u 34. minutu.

Na startu drugog poluvremena u 57. minutu, Pereira je odlično uposlio Gabrijela Barbosu, a popularni Gabigol je pogodio za preokret i, ispostavilo se, pobedu. Lopta nije ušla u mrežu, ali je prešla zamišljenu gol-linuju. Fluminense je bio bolji posle primljenog gola, imao je veći posed, nekoliko dobrih prilika, ali rezultat se nije menjao. I ovaj derbi nije mogao da prođe bez crvenih kartona. Posle jedne gužve u sudijskoj nadoknadi, pokoškali su se igrači s klupe, pa je sudija Klaus pokazao crvene kartone Davidu Brazu iz Fluminensa i Rodineju iz Flamenga.

Palmeiras je ušao u formu. Pobedila je četa Abela Fereire Santos u gradskom derbiju na stadionu Vila Belmiro sa 1:0. To je bila treća vezana pobeda za dvostrukog šampiona Južne Amerike. Verdao je u 73. minutu imao penal, ali je najbolji igrač tima Rafeel Veiga promašio, pogodio je stativu. Taj promašaj s bele tačke nije bio koban. Osam minuta kasnije, Paragvajac Gustavo Gomez je glavom posle kornera postigao jedini gol na meču, za tri boda Palmeirasa. Gustavo Skarpa je bio asistent.

Do ovog kola lider Koritnijans je napravio kiks na svom terenu u Sao Paulu, odigrao samo 1:1 protiv Ameike Mineiro. Timaa je poraza spasio Moskito, osam minuta pre kraja.

Budi se i Atleitko Mineiro. Šampion je gubio na poluvremenu od povratnika u elitu, Avaija, ali je u nastavku sve došlo na svoje mesto. Veteran Hulk i Eduardo Saša su doneli pobedu timu iz Belo Orizontea koji je prošle sezone osvojio duplu krunu u Brazilu.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

BRAZIL 1 – 8. KOLO

Subota

Gojas – Bragantino1:1 (0:1)

/Nikolas 74 - Artur 40/

Sao Paulo - Seara 2:2 (2:1)

/Kaljeri 9, Rodrigo Nestor 42 - Kleber 37, Mendoza 72/

Nedelja

Fortaleza - Žuventud 1:1 (0:0)

/Velison 65 - Vitor Gabrijel 50/

Koritiba – Botafogo 1:0 (1:0)

/Paišao 29/

Santos – Palmeiras 0:1 (0:0)

/Gomez 80/

Korintijans – Amerika Mineiro 1:1 (0:0)

/Moskito 82 - Aloisio 67/

Kujaba – Atletiko Paranaense 0:1 (0:0)

/Vitor Roke 85/

Fluminense – Flamengo 1:2 (1:1)

/Kano 10 - Pereira 34, Barbosa 57/

Ponedeljak

Atletiko Mineiro – Avai 2:1 (0:1)

/Hulk 53, Eduardo Saša 66 - Morato 41/

Utorak

01.00: (1,75) Internasional (3,50) Atletiko GO (5,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 1BrazileiraoBrazilska Serija ASantosFlamengoFluminensePalmeirasJužna AmerikaGabrijel Barbosa Gabigol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara