Navijači Maribora (©Reuters)
Navijači Maribora (©Reuters)

Tavares juri Gobeca za istoriju, a Maribor vrh

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.04.21. | 14:17

Slovenija: Ljubičasti gostuju Aluminiju u Kidričevu

Olimpija i Bravo u utorak su prekinuli jednomesečnu suspenziju prvenstva Slovenije, a Aluminij i Maribor poslednju četvrtinu šampionata otvoriće danas u sklopu 28. kola. Gosti idu na najbližu turneju sa novim trenerom Simonom Rožmanom, a Kidričani će pokušati da produže uspešnu seriju od prve polovine marta.

Puleni Oskara Drobnea pobedili su Bravo i Domžale pred reprezentativnu pauzu i poslednjom pobedom sustigli osmoplasirano Celje. Sa novim uspehom Crveni bi se popeli na poziciju koja im drugi put ove sezone osigurava opstanak u ligi. Bili su bolje plasirani od devetog mesta samo u četvrtom kolu prvenstva kada su na domaćem terenu pobedili Olimpiju. U decembru su već uzeli bod iz Ljudskog vrta, a sada će pokušati da prekinu negativan niz od 15 uzastopnih duela sa Mariborom.

Izabrane vesti

16.45: (5,50) Aluminij (3,60) Maribor (1,60)

U Kidričevu su u pauzi mogli da se pohvale sa dva predstavnika u nacionalnom timu. Alen Ploj učestvovao je sa Slovenijom na Evropskom prvenstvu u fudbalu do 21 godine i igrao je utakmicu protiv Italije, dok je Armin Đerlek, bivša nada Partizana, pozvan u mladu reprezentaciju Srbije. Pozajmljeni član Sivasa vratio se u Tursku sa reprezentacijom svoje domovine i odigrao prvo poluvreme prijateljske utakmice sa domaćinima u Alanji.

U Mariboru je jednomesečna takmičarska pauza donela mnogo promena. Sportski direktor Marko Šuler ustoličio je Simona Rožmana za svog kormilara, koji je protekle nedelje koristio za upoznavanje svog tima. Žan Kolmanič, koji je prešao u Ostin iz MLS lige, a od Ljudskog vrta oprostio se i Saša Gajser, dugogodišnji član trenerskog štaba.

Simon Rožman je u Čatež na pripreme vodio 26 fudbalera, uključujući šestoricu omladinaca, među kojima je i Gala Gorenak, koji se u 26. kolu prvenstva, u meču protiv Kopra, prvi put predstavio u Prvoj ligi. Kolo kasnije, Ignasio Geriko je pogodio u dresu Maribora. Zimski novajlija iz Argentine ostavio je dobar utisak u Fazaneriji, a solidnim učinkom nagovestio je da bi mogao da nasledi već pomenutog Žana Kolmaniča na levoj strani odbrane.

Markos Tavares takođe ostaje jedno od oružja novog stratega Vijoličastih. Brazilac je u pauzi napunio 37 godina, a još ranije je u svojoj statistici zabeležio 421. meč u Prvoj ligi Slovenije. Nastupom u Murskoj Soboti izjednačio se sa Dušanom Kosićem i Janezom Strajnarom na drugom mestu na večnoj ligaškoj tabeli. Ispred kapitena Maribora sada je samo Sebastjan Gobec, ali sa 488 mečeva i dalje ima prilično značajnu prednost.

Maribor je drugoplasiran, sa dva boda manje od vodeće Olimpije.


tagovi

Slovenija 1MariborAluminij

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara