Slobodan Tedić (©MN Press)
Slobodan Tedić (©MN Press)

Tedić konačno zatresao mrežu, Barnslijev foto-finiš za povratak u Čempionšip

Vreme čitanja: 3min | uto. 21.03.23. | 12:02

Engleska 3: Prošle sezone član drugoligaškog karavana danas (21.00) dočekuje lidera Šefild Venzdeja. Posle godine i po posta, nekadašnji napadač Čukaričkog postigao gol i najavio bolje dane

Engleska Liga 1, odnosno treći rang u kolevci fudbala, vrvi od tradicionalnih klubova koji su ne tako davno igrali i u Premijer ligi. Tu su Šefild Venzdej, Derbi, Barnsli, Bolton, Portsmut, Čarlton, Ipsvič…

U finišu sezone Šefild Venzdej je najbliži promociji. Sove su lideri, imaju bod više, ali i čak dve utakmice manje od najbližeg pratioca Plimuta, dok se ulasku u Čempionšip nadaju i Ipsvič i Barnsli. Derbi i Bolton će morati da traže šansu kroz eventualni plej-of da se vrate u najjaču drugu ligu na svetu.

Izabrane vesti

U odloženom meču 29. kolča Barnsli večeras (21.00) na Oukvelu čeka Venzdej. Za domaćina ove sezone brani boje Slobodan Tedić, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije koji je pre tri godine najavio velike domete u dresu Čukaričkog. Za 3.000.000 evra je potpisao za Mančester Siti, ali Etihad nije video. I dalje je igrač Građana, ali nije oduševio u dve sezone u holandskom Zvoleu, dao je samo dva gola, dok je prethodnog leta stigao u Barnsli, koji je prošle sezone ispao iz Čempionšipa.

21.00: (2,90) Barnsli (2,90) Šefild Venzdej (2,75)

Postio je Tedić skoro godinu i po da bi u subotu kao rezervista doneo važna tri boda svom timu na gostovanju Vikombu (0:1). Taj gol bio mu je prvenac u dresu Barnslija, odnosno prvi pogodak posle 14. decembra 2021. godine, kada je zatresao mrežu rivala u Erediviziji.

Dugo je Tedić bio povređen ove sezone, a kada se vratio na teren prošlog meseca uglavnom je rezerva. Na sedam prethodnih mečeva je ulazio s klupe za rezerve. U subotu je igrao 33 minuta, a u finišu je konačno prekinuo dug post.

Barnsli je na mestu koje vodi u plej-of, ali i dalje gaji nade da može na jedno od prva dva mesta koja vode direktno u Čempionšip. Ima osam bodova manje od drugoplasiranog Plimuta, koji je odigrao dva meča više, pa bi sa eventualno šest bodova iz dve zaostale utakmice bio u borbi za promociju u viši rang bez plej-ofa u maju.

Tim sa Hilsboroa ima najbolju odbranu u ligi, koja je primila samo 23 gola na 35 utakmica. Daren Mur sedi na klupi ekipe iz Šefilda već skroo dve godine. Prošle sezone je Venzdej igrao u plej-ofu, ali je u polufinalu eliminisan od Sanderlenda, koji je uspeo nedugo zatim da se vrati u Čempionšip. Džoš Vindas sa 11 i Majk Smit sa 10 golova najbolji su strelci lidera Lige 1. U proteklom šampionatu Li Gregori je bio u prvom planu, sada je samo šest puta pogodio metu.

Tedić ima jaku konkurnciju u špicu Barnslija. Prednost uglavnom imaju Devonte Kol i Džejms Norvud. U prvom delu šampionata, Barsnli je slavio u Šefildu protiv Sova sa 2:0 pogocima Kola i Norvuda, dvojice najefikasnijih igrača plavo-belih.

Na devet vezanih utakmica Barnslija i Venzdeja bio je tip 2-3 gola. Kvota u Mozzartu da će i danas da budu dva li tri pogotka na Oukvelu je 1,95.

ENGLESKA 3 – ODLOŽENI MEČEVI

Utorak

20.45: (5,40) Akrington (3,60) Plimut (1,70)

21.00: (2,90) Barnsli (2,90) Šefild Venzdej (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Šefild VenzdejPlimutBarnsliEngleska 3

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara