Čičarito i Kristijano Ronaldo (©Reuters, ©AFP)
Čičarito i Kristijano Ronaldo (©Reuters, ©AFP)

Tenzija raste u Mančesteru: Svlačionica želi da Ronaldo ode, Čičarito se nudi da pomogne

Vreme čitanja: 2min | sre. 10.08.22. | 08:48

Deo igrača Junajteda traži od Kristijana da napusti klub kako bi splasnuo pritisak, Meksikanac bi da igra bez plate

Poslednja dešavanja u Mančester Junajtedu možda i najbolje ukazuju na to da je od nekadašnjeg giganta ostalo samo ime. Sportski sektor daje lažna obećanja trenerima, navijači stopiraju transfere, ulaganja astronomska, a rezultata nigde. Žoze Murinjo znao je to svojevremeno dobro da objasni rečima da mu je "drugo mesto u Premijer ligi sa Junajtedom jedan od najvećih uspeha karijere", aludirajući na to kako javnost ne zna ni polovinu onoga što se dešava iza zavese.

Posle odluke da ide niz dlaku navijačima i odustane od kupovine Marka Arnautovića, vrh kluba se okrenuo kupovini Kodija Gakpa iz PSV, a sa Ostrva stižu vesti da se svlačionica digla protiv Kristijana Ronalda. I ptice na grani znaju da sedmicama traje igra "gluvih telefona" između Erika Ten Haga, Mančester junajteda i Kristijana Ronalda jer se i dalje ne nazire rešenje gotovo besmislene situacije u kojoj Portugalac na silu pokušava da natera tim da funkcioniše po njegovim pravilima.

Izabrane vesti

Spekulisalo se da će otići, pa da će ostati, da će igrati, pa da neće zbog čega je propustio gotovo kompletne pripreme, a upravo zbog toga što je fokus kompletne javnosti na tome šta se dešava sa nekaeda najboljim igračem sveta digla se buna u svlačionici Junajteda. Naime, deo igača je frustriran Ronaldovim ponašanjem i sve je veći broj njih koji traži od njega da napusti klub i tako skine bar deo nagomilanog pritiska. Doduše, Ronaldo i dalje ima saigrače koji mu drže stranu i žele da on ostane, ali podela na klanove mogla bi samo dodatno da zakomplikuje i ovako zamršenu situaciju u klubu i dovede do potpunog rezultatskog fijaska.

Subota, 18.30: (3,90) Brentford (3,50) Mančester junajted (2,05)

Ten Hag je već nekoliko puta jasno istakao da će Ronaldo igrati kada se bude doveo u fizički optimalno stanje, s obzirom da dugo nije trenirao sa timom iz ličnih razloga. On je ušao u poslednju godinu ugovora sa Junajtedom i čak unutar kluba vlada podeljeno mišljenje po pitanju njegove prodaje.

Ronaldov agent Žorž Mendeš je već razgovarao sa generalnim direktorom Ričardom Arnoldom i tražio mu da odobri transfer u zasad neimenovani klub što bi on prihvatio da porodica Glejzer ne odbija prodaju!

Sa druge strane nekadašnji špic Junajteda Čičarito Ernandez poslao je javnu poruku da bi voleo da se vrati u klub i čak da igra bez plate, kako bi pomogao da se ekipa izvuče iz trenutnih problema. Đavoli imaju samo Ronalda u napadu posle odlaska Edinsona Kavanija, pošto je Antoni Marsijal povređen. Nije tajna da Ten Hag traži na tržištu novog igrača sa golovima, ali je pitanje da li je baš 34-godišnji Meksikanac rešenje Junajtedovih problema.


tagovi

Čičarito ErnandezKristijano RonaldoLetnji prelazni rok 2022Mančester JunajtedLos Anđeles Galaksi

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara