(©AFP)
(©AFP)

Tihi heroj Španije – Rodri: Predugo smo bez trofeja, ne sme da nam pobegne! Hrvate smo dobijali na pobednički gard

Vreme čitanja: 3min | pet. 16.06.23. | 00:44

„Moramo da izađemo u nedelju s istim tim pobedničkim stavom i ne dopustimo da propustimo fantastičnu šansu koja je pred nama...“

Pre nedelju dana odigrao je ključnu ulogu u finalu Lige šampiona, zatresao je nenametljivi Rodri mrežu Intera i doneo Mančester Sitiju toliko željeni „ušati trofej“. Posle Lige šampiona i paradiranja po mančesterskim ulicama, ukrcao se Rodri na avion, priključio reprezentaciji Španije i u polufinalu bio tihi heroj.

Nije ponovo bio čovek odluke, ovoga puta nije pogodio metu. Ali, iskopao je rovove na terenu, kvario igru Italijana, otežavao im posao i započinjao akcije Crvene furije. Možda nije bilo konkretnog, lako opipljivog učinka u vidu gola ili asistencije, ali i za to će biti vremena. Pred Španijom je veliko finale Lige nacija, a on je pokazao kako se snalazi u takvim mečevima.

Izabrane vesti

Rodri je protiv Italijana proglašen za igrača utakmice, izvesno će i u bici za trofej od njegove igre umnogome zavisiti kod koga će završiti pehar.

„Ne smemo da dopustimo da nam ova prilika sada pobegne. Nije lako doći do finala. Predugo smo bez trofeja. Italija je jedan od najtežih protivnika na svetu, zato ste nas videli kako onako slavimo na kraju. Želimo da osvojimo ovaj trofej“, poručio je vezista Mančester Sitija i najavio finale sa Hrvatskom u Ligi nacija:

„Hrvatska uvek želi da se nadmeće i takmiči. Sećam se utakmice koju smo s njima igrali na prošlom Evropskom prvenstvu. Dobili smo ih tek u produžecima, jer smo imali pobednički gard. Moramo da izađemo u nedelju s istim tim pobedničkim stavom i ne dopustimo da propustimo fantastičnu šansu koja je pred nama“.

Španski selektor Luis de la Fuente nije krio oduševljenje zbog toga što su igrači ispoštovali svaku njegovu zamisao.

„Način na koji bih opisao ovaj trijumf su zadovoljstvo. I ponos. Odigrali smo stvarno na visokom nivou. Rekao sam igračima pre utakmice šta želim, a oni su to sledili do poslednjeg slova. Video sam toliko talentovanih igrača koji su doneli ovu pobedu. Zbog toga sam oduševljen“, rekao je Luis de la Fuente.

Štošta se u igri Španije promenilo pod komandom novog selektora u odnosu na ne tako davno okončani Mundijal u Kataru, gde je podbacila sa Luisom Enrikeom.

„Igrali smo protiv snažnog suparnika i to me čini optimističnim. Igrači su razumeli sve upute i sledili su ih. Verovali su u koncepte. Bili smo jako dobri i zbog toga smo ostvarili sjajan rezultat. Trebalo nam je vremena, ovo je proces. Nakon poraza u Škotskoj, rekao sam da sam video neke stvari koje su mi se svidele. Ali, bili su nam potrebni treninzi i vreme. Sad vidim kako su se stvari dosta poboljšale. Sve zasluge pripadaju mojim igračima. Imamo izuzetne fudbalere. Nema startera i nema rezervi. Imamo 23 fantastična talenta. Kada to imate, na vama je da napravite sve da oni odigraju najbolje“, zaključio je selektor Crvene furije.


tagovi

fudbalska reprezentacija ItalijeFudbalska reprezentacija Španijefudbalska reprezentacija hrvatskeLiga nacijaLuis de la Fuentealehandro rodrigezRodri

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara