Martin Edegard (©Reuters)
Martin Edegard (©Reuters)

Tihi sukob u Realu: Novi Zidanov udar na Edegardovo samopouzdanje (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 15.01.21. | 08:45

Norvežanin na terenu tek posle utakmice

Odličnu prošlu sezonu imao je Martin Edegard na pozajmici u San Sebastijanu, pa ga je Real letos vratio u Madrid godinu dana ranije od prvobitno planiranog. Očekivalo se da će mu Zinedin Zidan ukazati veliko poverenje, međutim, to se ne dešava.

Zbog čega, Francuz ne želi da otkriva, već tvrdi da će njegovo vreme doći.

Izabrane vesti

"Pustite ga da radi, on je odličan igrač i sigurno će uspeti u Realu. Nije mnogo igrao u poslednje vreme, ali plan je da nastavi naporno da trenira i dobiće minute. On će nam doneti sigurnost, ali trenutno je specifičan trenutak. Tokom trke razne stvari događaju se igračima, ali on nije obeshrabljen", pričao je Zidan uoči polufinalnog duela sa Atletik Bilbaom u Superkupu Španije.

Real je tu utakmicu izgubio (1:2), a Edegard ponovo presedeo na klupi.

Ne samo da nije ulazio u igru, već ga po pisanju španskih novinara Zidan uopšte nije ni slao na zagrevanje. Doduše, ne tokom utakmice, ali jeste posle.

Po završetku još jednog neprijatnog iznenađenja koje su Madriđani ove sezone priredili svojim navijačima, na terenu Malagine "La Rosalede" pojavio se 22-godišnji vezista iz Norveške.

Sam je istrčavao deonice u laganom ritmu. Inače, nije neuobičajeno da fudbaleri grupno rade posle nekog meča kako bi opustili mišiće, ali retkost je da to čini samo jedan. I to onaj koji uopšte nije igrao.

Zidan posle duela sa Bilbaom nije govorio o Edegardu, ali je istakao da je njegov tim imao probleme u veznom redu.

"Nismo ih dobro 'čitali' u prvom poluvremenu. Pritisli su nas visoko i izgubili smo lopte koje inače ne bismo. Morali smo da promenimo formaciju jer nam nije odgovarala pozicija Luke Modrića".

Umesto Modrića je u 67. minutu ušao Federiko Valverde, dok je Edegard ostao na svega devet nastupa ove sezone, ukupno 368 minuta. Od povratka iz Real Sosijedada tek pet puta je bio starter, a poslednji put još 1. decembra u Ligi šampiona protiv Šahtjora. Ukrajinci su tada slavili sa 2:0 i mnogi misle da je Zidan okarakterisao upravo mladog Norvežanina kao glavnog krivca za poraz, te je on zbog toga trenutno tek šesti izbor za kreatora igre Kraljevskog kluba. Ispred Edegarda su Modrić, Kasemiro, Kros, Isko i Valverde.

Istina, rezultati idu treneru u prilog, pošto je Real od pomenutog poraza u Ukrajini vezao šest pobeda i dva remija. Sve do četvrtka i polufinalnog duela sa Atletik Bilbaom.

Imao je 22-godišnjak, kog su Madriđani kupili 2015. od Stromsgodseta za oko 4.000.000 evra, i probleme sa povredom mišića u tri navrata ove sezone, međutim, od sredine decembra je zdrav i u konkurenciji za tim, ali je u poslednjih šest utakmica na terenu proveo tek pet minuta (u pobedi nad Seltom sa 2:0).

Po pisanju Marke, u Realovom rukovodstvu nisu zadovoljni zbog toga što Zidan često izostavlja iz tima mlade igrače koji su budućnost kluba, poput Edegarda, Valverdea i Vinisijusa - pa i Jovića koji se vratio u Ajntraht na pozajmicu - jer im to pored samopouzdanja obara i cenu, ali od kada je trofejni trener izabrao da se oslanja na iskusnije, stigli su i bolji rezultati.

Videćemo šta će se dalje dešavati, jer su se u Madridu sigurno nadali trofeju Superkupa kako bi vratili optimizam na Santjago Bernabeu u ovoj turbulentnoj sezoni, u kojoj je gradski rival Atletiko prvi sa četiri boda više i čak dve utakmice manje.


tagovi

Zinedin ZidanMartin Edegor

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara