Evander (©Reuters)
Evander (©Reuters)

Titula je otišla u Kopenhagen, Midtjilandu je kup spas sezone

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 11:41

Tim iz Herninga na stadionu Brondbija danas (15.00) iga za trofej protiv Odenzea, osmoplasiranog tima u šampionatu ove skandinavske države

Drugu godinu zaredom Midtjiland nije uspeo da osvoji tron u Danskoj. Prošle godine je titula otišla u vitrine Brondbija, a ove u Kopenhagen na stadion Parken. Prilika da tim iz Herninga završi s trofejom sezonu je Kup Danske. U finalu je rival Odenze, danas (15.00) na stadionu Brondbija.

Odenze u ovom šampionatu Superlige Danske nije uspeo da se plasira u plej-of. Završio je kao drugi u plej-autu, odnosno ukupno na osmoj poziciji. Već četiri meča u prvenstvu je bez pobede, dok je Midtjiland bez poraza na 10 mečeva, od toga osam trijumfa. Ovi timovi su odigrali dva duela ove sezone, a bolji skor ima Odenze koji je osvojio četiri boda. Slavio je u Herningu sa 2:1 u prvom kolu sezone proteklog leta, dok je na svom terenu bilo 2:2. Na četiri prethodne utakmice ovih timova bilo je 3+. Kvota u Mozzartu na tip GG3+ je 2,00.

Izabrane vesti

15.00: (3,90) Odenze (3,50) Midtjiland (1,95)

Midtjiland ima četiri trofeja u istoriji. Tri puta je osvajao šampionat ove skandinavske države, dok ima samo jedan trijumf u kupu, pre tri godine. Trener Midtjilanda Bo Henriksen neće moći da izvede najjači tim. Van stroja zbog povreda su Nikolas Dohr, Žunior Brumado i Elijas Olafson. Posebno je veliki hendikep neigranje Žuniora Brumada, najboljeg strelca tima sa osam golova.

Iako Brazilca nema dugo zbog povrede, Midtjiland je u finišu sezone bio veoma efikasan. Na poslednjih pet mečeva je postigao 14 pogodaka. Odenze je trofejniji klub iz Midtjilanda. Ima tri titule, a Kup Danske je osvojio pet puta, ali poslednji put 2007. godine. Udarna igla Odenzea je Tunišanin, Isam Žabel, strelac 10 golova ove sezone.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

KUP DANSKE – FINALE (BRONDBI)

Četvrtak

15.00: (3,90) Odenze (3,50) Midtjiland (1,95)

***kvote su podložne promenama




tagovi

DanskaKup DanskeMidtjilandOdenze

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara