Ben Brereton Dijaz (©Reuters)
Ben Brereton Dijaz (©Reuters)

Tomason vodi Roverse u Premijer ligu, Brereton opet gol-mašina

Vreme čitanja: 4min | sre. 17.08.22. | 13:22

Čempionšip: Danski stručnjak preporodio Blekbern, jedini ima sve tri pobede, pred gostovanje Redingu koga čeka bitka za opstanak

Danac Jan Dal Tomason preporodio je Blekbern. Roversi su jedini tim sa sve tri pobede u Čempionšipu, sa samo jednim primljenim pogotkom. Veliko pojačanje za nekadašnjeg šampiona Engleske je oporavak od povrede Bena Breretona Dijaza, Čilenaca koji je na početku prošlog šampionata bio rame uz rame sa Aleksandrom Mitrovićem. U finišu sezone je imao tešku povredu, pa je tim sa Ivud parka posustao i nije stigao do željenog plej-ofa. Brereton je ovog leta na meti klubova iz Premijer lige, pre svega Evertona, a ima i ponuda Nice od 10.000.000 evra, pa ćemo videti da li će Blekbern uspeti da ga zadrži do kraja meseca.

Ove sezone nagoveštaj prošlosezonske forme - dva gola na kontu i najava da bi mogao da bude prvi strelac Čempionšipa. Tomason je prošlog leta uveo Malme u Ligu šampiona, a sada želi Roverse da vrati u Premijer ligu posle godina tavoranje u najjačoj drugoj ligi na svetu.

Izabrane vesti

Blekbern danas (21.00) gostuje Reding u Berkširu. Domaćin ima pobedi i dva poraza i verovatno ga čeka borba za opstanak. Još jedna košmarna sezona u najavi na Madejski stadionu. Reding je na kraju prošle sezone bio prvi iznad crte i za dlaku izbegao ispadanje, a ako se po jutru dan poznaje, borba za goli život predstoji mu i ove godine. Pol Ins je letos izgubio nekoliko bitnih igrača, najuticajniji na igru među njima svakako je bio Džon Svift (11 golova, 13 asistencija), a njihov izostanak se i te kako osetio na startu prvenstva.

21.00: (3,25) Reding (3,20) Blekburn (2,30)

Rojalsi su u uvodna tri kola savladali jedino Kardif, dok su od Blekpula pretrpeli minimalan poraz, a od Roterama na strani u prethodnoj rundi ubedljiv (0:4). Pride su se na samom početku FA kupa obrukali pred svojim navijačima, pošto ih je izbacio četvrtoligaša Stivenidž. Sa takvim raspoloženjem Reding, čini se, nema šta da traži u sudaru sa Blekbernom u četvrtom kolu Čempionšipa.

Samo četiri dana pošto su fudbaleri Kardifa savladali Birmingem sa 1:0 očekuje ih novi težak izazov u Čempionšipu. Danas (21.00) gostovaće Vest Bromvič Albionu u sklopu 4. kola šampionata.

Velšani su dobro krenuli, ali dug ih put očekuje ako žele da se vrate u Premijer ligu. Zasad su sakupili tri boda, jedino je Blekbern stoprocentan, a Kardif pokušava da zadrži korak za njim. Na oba meča pred svojim navijačima je slavio sa po 1:0, protiv Noriča i Birmingema. Između ta dva susreta je poražen na gostovanju Redingu, posle preokreta sa 2:1.

S druge strane, Vest Bromvič još čeka na prvu pobedu u sezoni. Otvorio ju je sa dva remija, sa Midlsbroom (1:1) i Votfordom (1:1), a zatim ga je u trećem kolu nadigrao Blekbern (2:1). Iako je VBA jedini tim koji je do sada uspeo da postigne gol lideru Čempionšipa, odnosno zatresao je mrežu rivala na svakom od dosadašnjih susreta, trener Stiv Brus se nada da će uskoro dobiti novog napadača. Zasad je usamljen na poziciji centarfora bio Kerlan Grant (pogodio protiv Votforda i u Liga kupu protiv Šefild Junajteda u pobedi sa 1:0), njegova rezerva Deril Dajk (22) je odigrala samo 12 minuta.

21.00: (1,70) VBA (3,70) Kardif (5,20)

Istovremeno novog napadača traži i Kardif, samo što je njegov trener Stiv Morison rekao da neće biti tragedija ni ako on ne stigne do kraja leta. I dalje on veruje 23-godišnjem Maksu Vatersu, koji je bio veoma dobar tokom priprema, ali još se nijednom nije upisao u strelce na takmičarskim mečevima. Morison ga je javno podržao, istakavši da je veliki kvalitet sama činjenica što on ulazi u šanse i da je samo pitanje momenta kada će da proradi.

Mozzart daje najveću kvotu na svetu na pobedu VBA protiv Kardifa.

Prošle sezone Kardif nije nijednom savladao VBA. U Velsu je krajem septembra bilo čak 4:0 za goste, da bi potom 2. januara na Hotornsu, na kojem se sastaju i ove srede, bilo 1:1. To je ujedno bio i najneefikasniji od poslednjih pet njihovih susreta, na preostala četiri je uvek dolazila igra 3+. U dva navrata smo videli i po šest golova. Kvota u Mozzartu na tip GG3+ je 2,50.

--------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

ČEMPIONŠIP - 4. KOLO

Utorak

Birmingem - Votford 1:1 (1:0)

/Hol 19 - Sema 63/

Bristol Siti - Luton 2:0 (2:0)

/Vels 5, Konvej 27/

Barnli - Hal 1:1 (1:1)

/Rodrigez 34 - Tufan 25/

Norič - Hadersfild 2:1 (2:0)

/Sardžent 6, Sinani 16 - Džons 81/

Preston - Roteram 0:0

Svonsi - Milvol 2:2 (2:0)

/Mening 1, Obafemi 12 - Kabango 90+3ag, Vud 90+5ag/

KPR - Blekpul 0:1 (0:1)

/Bouler 45+1/

Sreda

20.45: (2,85) Stouk (3,05) Midlzbro (2,65)

21.00: (3,25) Reding (3,20) Blekburn (2,30)

21.00: (1,82) Šefild Junajted (3,50) Sanderlend (4,60)

21.00: (1,70) VBA (3,70) Kardif (5,20)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Koventri - Vigan



tagovi

ČempionšipEngleskaBlekburnŠefild junajtedVBAJan Dal Tomason

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara