Ajvan Toni (©Reuters)
Ajvan Toni (©Reuters)

Toni posustao, Pčele u krizi

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 15:20

Prvi strelac Čempionšipa nije raspucan u poslednje vreme, a to se odrazilo na loše rezultate tima iz Londona

Kada je Ajvan Toni, prvi strelac Čempionšipa sa 25 golova, nemilosrdno tresao mreže rivala na Ostrvu, činilo se da Brentford može do druge pozicije i direktnog plasmana u Premijer ligu. Napadač Pčela iz Londona postigao je samo dva pogotka u prethodnih šest kola, pa mu se opasno približio sve bolji Finac Temu Puki iz lidera Noriča.

Brentford je i dalje u vrhu, ima šanse za željeno drugo mesto, ali je u padu forme, ima čak četiri poraza u poslednjih šest mečeva. Tim iz Londona danas gostuje (20.45) uz Blekbernu nekadašnjem šampionu Engleske, u prvom meču 36. kola najjače druge lige na svetu.

Izabrane vesti

Roversi godinama tavore, i ove sezone ne mogu do baraža, ali ne moraju da brinu ni za opstanak u Čempionšipu. I Blekbern u svojim redovima ima odličnog strelca Adama Armstronga koji je postigao 19 golova, šest manje od Tonija iz Brentforda, a jedan manje od drugoplasiranog na listi strelaca Temu Pukija. Međutim, on se povedio i verovatno neće moći da igra večeras protiv tima iz Londona. Propustio je poslednje dve utakmice.

U tim Bleburna mogao bi da se vrati Luis Holtbi pošto je propustio mesec dana zbog povrede kolena. Menadžer gostiju Tomas Frank može da računa na vezistu Džoša Dasilvu koji je imao problema s kukom prethodnih dana.

20.45: (3,30) Blekbern (3,25) Brentford (2,25)

U prvom meču ovih timova u Londonu nije bilo pobednka – 2:2. Blekbern je imao više uspeha u duelima sa Pčelama. Pobedio je na poslednjih 11 od 15 mečeva na svom terenu, a tri u nizu. Roversi su bez pobede na svom Ivud parku na četiri prethodna meča u šampionatu.

Brentford je treći najbolji gost u ligi sa 28 bodova. Ispred su samo Norič i Kardif. Tima iz engleske prestonice ima tri uzastopna poraza na gostovanjima na kojima je samo jednom zatresao mrežu, a radi se o timu kojim je postigao najviše pogodaka u Čempionšipu, čak 61, osam više od Kardifa.


tagovi

BlekburnBrentfordČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara