Dženk Tosun (©Reuters)
Dženk Tosun (©Reuters)

Tosun ima drugi debi u crno-belom dresu, Konja promenila trenera

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.02.21. | 08:36

Nekadašnji igrači Partizana, Marko Jevtović i Adem Ljajić, jedan protiv drugog u meču četvrtfinala Kupa Turske. Iskusni napadač završio karantin i menjaće Abubakara. Promo kvota u Mozzartu na pobedu gostiju - 2,15

Očekivali su se u polufinalu Kupa Turske giganti s Bosfora, Fenerbahče i Galatasaraj, ali među četiri najbolja u ovom takmičenju plasirali su se šampion Bašakšehir i Alanja. Da li u završnici ima mesta za preostalog člana moćnog trija iz Istanbula – Bešiktaš? Crno-beli se bore za titulu u šampionatu, a danas putuju u Konju (18.45) u poslednjem meču četvrtfinala.

Ova dva tima su odigrala prvenstveni meč pre samo četiri dana i on je pripao Bešiktašu teže nego što se očekivalo – 1:0 pogotkom Francuza Valentija Rosijea u 81. minutu. Već sredinom prvog poluvremena isključen je defanzivac crno-belih Fabris N’Sakala što je otežalo posao domaćinu. Ipak, osvojena su tri boda i nastavljena trka utroje sa gradskim rivalima Fenerom i Galatom za krunu u Turskoj.

Izabrane vesti

Standardan u Konji je Marko Jevtović, nekadašnji vezista Partizana, dok je još jedan bivši igrač tima iz Humske, Adem Ljajić, u poslednjim mečevima u prvoj postavi Bešiktaša. Veći deo sezone je propustio zbog povrede, ali se vraća u ritam.

Konja je posle poraza od Bešiktaša proteklog vikenda promenila trenera. Umesto dosadašnjeg kormilara Ismaila Kartala na klupi će sedeti Ilhan Palut. Novi trener zeleno-belih rekao je da je imao zvanično ponude četiri kluba, ali da se odlučio da stigne u Konju jer misli da ekipa može mnogo više nego što je pokazala u dosadašnjeg toku šampionata.

Vatreno krštenje imaće protiv jednog od najboljih timova u zemlji, kandidata za duplu krunu. Zbog povreda za domaćina neće igrati Marin Aničić i Alper Uludag. Bešiktaš će za ovaj meč biti jači za oporavljenog Gokana Torea, a posle obaveznog karantinu novi debi u crno-belom dresu mogao bi da ima i Dženk Tosun, zimsko pojačanje iz Evertona. On je upravo iz redova crno-belih otišao na Gudison, ali u jakoj konkurenciji Rišarlisona i Kalverta Luina nije mnogo igrao, pa je stigao na šestomesečnu pozajmicu u Bešiktaš.

Pošto je dolazio sa Ostrva, bio je dve nedelje u karantinu, a sada bi mogao da pojača napad u kome su još iskusni Vinsen Abubakar i Kajl Larin. Obojica su postigli po 12 golova u šampionatu Turske. Očekuje se da će trener Bešiktaša da odmori iskusnog Abubakara, a šansu od prvog minuta će dobiti Tosun.

Gosti su i dalje bez Dorukana Tokoza i Ridvana Ilmaza koji se nisu opravili od povreda. Konja ima samo jednu pobedu u poslednjih sedam mečeva. Novi trener Palut je jednom igrao protiv Bešiktaša i dobio ga kada je bio na kormilu Geztepea. Sergen Jaldžin, trener crno-belih, ima pet trijumfa, jedan nerešen ishod i tri poraza protiv zeleno-belih. Crno-beli su pobedili današnjeg rivala na četiri od poslednjih pet mečeva.

U prvom meču dana igraće Sivas - Antalija (15.45). Gosti s Mediterana nisu poraženi na devet poslednjih utakmica u svim takmičenjima, dok je domaćin slavio prošle nedelje u Ankari protiv Ankaragudžua sa 4:1 i tako prekinuo crni niz od šest utakmice bez trijumfa. U prvenstvu ova dva tima su odigrala meč 14. decembra, a mreže se nisu tresle (0:0). I prošle sezone ova dva tima su se sastala u četvrtfinalu Kupa Turske. Na obe utakmice nije bilo pobednika, ali je Antalija prošla u polufinale zbog gola u gostima (1:1, 0:0). Ove sezone ne igraju se dve utakmice u ovom takmičenju već samo jedna.

TURSKA, KUP - ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Utorak

Fenerbahče - Bašakšehir 1:2 (0:1)

/Valensija 72 - Fernandes 42, Gulbrandsen 96/

Sreda

Galatasaraj - Alanja 2:3 (0:2)

/Abdalah 83, Fernandeš 90+4 – Babakar 30, 48 penal, Udžan 41/

Četvrtak

15.45: (1,88) Sivas (3,35) Antalija (4,00)

18.45: (3,20) Konja (3,30) Bešiktaš (2,15)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SivasporBešiktašKonjaAntalijaTurskaKup Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara