Mario Pašalić i Takehiro Tomijasu (Foto: Reuters)
Mario Pašalić i Takehiro Tomijasu (Foto: Reuters)

Totenhem još nema trenera, ali cilja prvo pojačanje: Stiže Japanac iz Bolonje

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.06.21. | 17:46

Siniša Mihajlović će po svemu sudeći ovog leta ostati bez važnog igrača

Kako prenosi italijanski novinar Đanluka Di Marcio, Totenhem je uspostavio kontakt sa Bolonjom zbog potencijalnog transfera japanskog defanzivca Takehira Tomijasua. Za centralnog defanzivca ekipe sa Renato Dalare interesovanje je pokazala i Atalanta, ali finansijski imućniji Pevci su bliži postizanju dogovora sa italijanskim klubom.

Teško će Siniša Mihajlović uspeti da zadrži japanskog internacionalca u svojim redovima. Ipak, Bolonja bi mogla solidno da zaradi. Naime, za Tomijasua traži 15.000.000 evra, što je prepreka za tim iz Bergama. Ne i za Totenhem.

Izabrane vesti

Atalanta već nedeljama pregovara, ali nije spremna da ispuni zahteve Rosoblua, što otvara vrata klubu sa severa Londona. Nisu ni zahtevi 22-godišnjeg defanzivca prepreka za Pevce, koji se uprkos činjenici da nemaju trenera spremaju da završe prvi posao na letnjoj pijaci.

Tomijasu je stigao pre dve godine u Bolonju za 9.000.000 iz belgijskog Sent Trudena, u sezoni za nama je upisao 33 nastupa za Mihajlovićevu ekipu i pritom postigao dva pogotka. Ostavio je odličan utisak u dresu tima sa Renato Dalare, a čini se da iza ovog poteza stoji novi sportski direktor Sparsa Fabio Paratići.

Totenhem je ovog leta već zaradio 15.000.000 evra na ime prodaje argentinskog defanzivca Huana Fojta Viljarealu, dok je klub napustio i Deni Rouz, ali kao slobodan igrač (potpisao za Votford). Po povratku sa pozajmice iz Elčea je dužnosti razrešen i golman Paulo Gazaniga, dok su se u svoje matične klubove posle kratkoročnih saradnji vratili Geret Bejl (Real Madrid) i Karlos Vinisijus (Benfika).

Bojazan je da bi ekipu mogao da napusti i Hari Kejn, za kojeg postoji interesovanje Mančester Sitija. Sjajni napadač je navodno izrazio želju za promenom sredine, a više o njegovoj sudbini znaće se posle Evropskog prvenstva.

Što se tiče upražnjenog mesta na klupi, pregovarao je Totenhem sa Antonijom Konteom, Paulom Fonsekom i Đenarom Gatuzom, razmišljalo se i o plejadi drugih trenera, ali Murinjov naslednik još uvek nije pronađen. Prema pisanju engleske štampe, trenutno je najbliži poslu šefa struke na Vajt Hart Lejnu bivši strateg Vulverhemptona Nuno Espirito Santo, kojeg Paratići izuzetno ceni.



tagovi

letnji prelazni rok 2021Takehiro TomijasuFabio ParatićiTotenhemAtalantaBolonjaSiniša Mihajlović

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara