(©Reuters)
(©Reuters)

Trač ili istina? Mesi želi punu kontrolu nad timom i redovan uvid u Laportine planove

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 13:18

Argentinac navodno izneo uslove za produžetak ugovora

Još nepuna tri meseca ostalo je do isteka ugovora između Barselone i Lionela Mesija. Iako je jedno vreme delovalo da će argentinski as karijeru definitivno završiti u nekom drugom klubu, situacija se prethodnih nedelja promenila i čini se da je trenutno bliži ostanku nego odlasku.

Barselona je nedavno dobila novog predsednika, zapravo vratio se Đoan Laporta sa kojim je Mesi u dobrim odnosima, ekipa je uspostavila kontinuitet dobrih rezultata i uhvatila priključak sa Atletikom za vrh Primere, ali je i bolno eliminisana od Pari Sen Žermena u osmini finala Lige šampiona. Kako god da se završi, tekuća sezona biće jedna od najturbulentnijih u istoriji katalonskog kluba, a šta će se dešavati u budućnosti, u mnogome zavisi od Mesijeve odluke.

Izabrane vesti

Ponedeljak, 21.00: (1,15) Barselona (8,50) Valjadolid (15,0)

Argentinac ne krije da mu ne prijaju godine bez trofeja, kao što je bila 2020, i, po pisanju Eurosportovog novinara Fermina de la Kale, želi da se osigura da se tako nešto ne dogaša često, odnosno želi odlazak sa fudbalske scene u velikom stilu, s još jednim peharom Lige šampiona. Zato je, navodno - jer Eurosport nije baš najpouzdaniji izvor informacija kada je reč o dešavanjima u Barseloni - pred Đoana Laportu i njegove najbliže saradnike postavio listu zahteva za produžetak ugovora. Na njoj su, opet kažemo navodno, ali ne i nerealno: dovođenje top pojačanja i stvaranje tima sposobnog da osvoji "ušati pehar", uloga mentora mladim igračima, redovna komunikacija sa trenerom Ronaldom Kumanom i tehničkim direktorom Ramonom Planesom, ali i sa predsednikom Laportom, sa kojim Mesi od ranije ima dobru saradnju i koji ga uz Đerara Pikea i Serhija Busketsa čuva kao malo vode na dlanu.

Ukoliko klub ispuni sve ove zahteve, ne samo da će Argentinac produžiti ugovor, već i pristati na smanjenje plate usled finansijske krize izazvane pandemijom korona virusa.

Da ide u pozitivnom smeru nagoveštava odluka Barse da se ozbiljno uključi u trku za potpis Erlinga Halanda, ali i imena koja se razmatraju kao alternativno rešenje, ukoliko gol-mašina iz Borusije Dortmund odabere Real ili Siti. Tu su, po pisanju Mundo Deportiva, od leta slobodni Serhio Aguero i Memfis Depaj, te Interov tandem Romelu Lukaku i Lautaro Martinez, Totenhemov i adut engleske reprezentacije Hari Kejn, Sosijedadov Šveđanin Aleksander Isak i Juveov Paulo Dibala.

Odlaskom - ili bolje rečeno teranjem - Luisa Suareza u Atletiko Madrid, Mesi je ostao bez podrške za golove - mada se Antoan Grizman probudio u 2021 - a Haland ili neko drugi od gore nabrojanih mogao bi da bude taj deo koji nedostaje Barseloni da ponovo ima ubitačan napad.

Što se tiče redovne komunikacije sa nadređenima, šestostruki osvajač Zlatne lopte očigledno ne želi da mu se, ako ostane, ponove situacije koje je imao sa Luisom Enrikeom, Kikeom Setijenom i Erikom Abidalom, s kojima je imao nesuglasica i verbalnih duela. Sa Kumanom, po pisanju španskih medija, nema problema u odnosu, ali redovno dobijanje informacija od klupskih čelnika bila bi novost. Pitanje je hoće li mu taj zahtev i u kojoj meri biti ispunjen, mada imajući u vidu njegov značaj za Barselonu, ne bi trebalo da čudi i ako mu bude ponuđeno mesto potpredsednika kluba...


tagovi

Lionel MesiErling HalandBarselonaĐoan Laporta

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara