Aleksis Sančez i Edin Džeko (©Reuters)
Aleksis Sančez i Edin Džeko (©Reuters)

Trampa Sančez - Džeko: Pregovori stoje, Inter ne namerava da doplati ni cent, Roma čeka Alegrija

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.01.21. | 18:15

Jako komplikovan transfer za realizaciju

Bez ikakve prethodne najave odjeknula je vest o sukobu u Rimu gde se u verbalnom ratu Paula Fonseke i Edina Džeka došlo u gotovo bezizlaznu situaciju. Bezizlaznu u smislu vraćanja na staro i jedino rešenje je da jedan od njih dvojice ode iz kluba do 1. februara, jer zajedno neće moći da funkcionišu nadalje.

Tako je odjednom Džekov odlazak sa Olimpika postao aktuelna tema u italijanskoj fudbalskoj javnosti, mada i ovog puta šanse da se reprezentativac Bosne i Hercegovine zaista pomeri iz Rima gotovo na minimumu, bez obzira na gorući sukob s Fonsekom.

Izabrane vesti

Juventus i Inter ponovo su počeli da obleću oko Džeka, s tim da su Nerazuri brzo krenuli u akciju i putem nezvaničnih kanala počeli da opipavaju puls ljudi iz Rome oko potencijalne trampe za Aleksisa Sančeza. Roma jeste dala pozitivne signale u prvom momentu, Sančez navodno nema ništa protiv selidbe u Rim, ali kako se zagrebalo malo dublje od površine, tako su pregovori dve strane počeli drastično da se usporavaju. Razlog su naravno – finansije.

Džeko i Sančez zarađuju otprilike identičnu platu – prva zvezda Rome ima godišnje 7.500.000 evra, dok Čileanac na godišnjem nivou dobija 500.000 evra manje. S te strane Vučica bi čak ostvarila minimalan, ali opet ne ni beznačajan benefit. Stvar se zakomplikovala oko toga što Džeko ima veću tržišnu i realnu vrednost od Sančeza i Roma zato traži obeštećenje od dodatnih 3.000.000 evra.

U Interu taj novac nemaju i stvar je vrlo prosta – ako dve strane mogu da se dogovore oko suve trampe, dogovor lako može da se postigne. U suprotnom, sve pada u vodu. Inter je u velikim finansijskim problemima, što je delimično posledica goruće pandemije virusa korona, a delom zbog toga što su porodici Žang praktično vezane ruke oko daljeg finansiranja kluba posle odluke kineskih vlasti da blokira odliv novca iz zemlje.

Piše se naveliko o tome da plate u klubu kasne, da se igračima i stručnom štabu duguju četiri mesečna primanja, a nakratko je nastala i velika frka zbog statusa Ašrafa Hakimija i navodnih ucena Real Madrida zbog neisplaćene prve rate u iznosu od 10.000.000 evra u decembru, ali je Kraljevski klub demantovao da je na bilo koji način uslovio Nerazure i da novi sporazum ostaje na snazi. A to je da ta prva rata bude izmirena do kraja marta.

Inter je prvobitno imao nameru da finansijski deo kolača nadomesti ubacivanjem Andree Pinamontija ili Jonuca Radua u trampu, ali se od te ideje brzo odustalo i pregovori su sada praktično u fazi mirovanja. A 1. februar praktično je iza ćoška... Romi bi Džekov odlazak najmanje odgovarao jer bi u nastavku sezone igrao praktično jedino s Borhom Majoralom kao napadačem, Aleksisom na krilu i čeka se taj potpis Stefana El Šaravija koji bi imao ulogu sekundarnog napadača.

Zbog toga se Roma izgleda više fokusirala na promenu trenera, pre nego li svog najboljeg igrača. Vest da je Masimilijano Alegri viđen u Rimu iliti u istom hotelu gde odseda Romin sportski direktor Tijago Pinto podigla je ogromnu prašinu. Pinto se zasad brani rečima da “nije znao“ da je Alegri tu, ali mu praktično niko nije poverovao. Priča se čak i da je Alegri dao reč za ugovor na dve godine, uz opciju na treću i da je smanjio potraživanja u odnosu na dane iz Juventusa kada je zarađivao 4.500.000 evra po sezoni. I dalje se čekaju potvrde relevantnih izvora.

Edin Džeko (©Reuters)Edin Džeko (©Reuters)

Dok svi čekau da vide šta će biti sa eventualnim angažovanjem Maksa Alegrija, Edin Džeko i dalje trenira odvojeno od tima praktično od završetka meča sa Specijom kada je i došlo do verbalnog konflikta sa Paulom Fonsekom. Antonio Konte odbio je na današnjoj konferenciji za novinare pred meč s Beneventom da govori o mogućem dolasku Džeka, a kako je sam izjavio “ne insistira na odlasku Sančeza i to je isključivo odluka kluba“. Nije tajna ni da je Konte veliki poštovalac Džekovih kvaliteta i želeo ga je još svojevremeno u Čelsiju, a onda i otkako je postao trener Intera.

Zimska transfer pijaca zatvara se 1. februara u ponoć. Do tog momenta sve je moguće, a trenutno se najveća šansa daje da Roma smeni Fonseku i dovede Alegrija, koji je bez posla već godinu i po dana.



tagovi

Zimski prelazni rok 2021Aleksis SančezEdin DžekoRomaInterMasimilijano Alegri

Obaveštavaj me

Inter
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara