TRANSFERI (24. januar)

Vreme čitanja: 18min | pet. 24.01.20. | 22:53

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

  NAJVAŽNIJE VESTI DANA  

- ZVANIČNO: Valetnino Lazaro na pozajmici u Njukaslu. Opširnije OVDE.
- Napadač Partizana Nemanja Nikolić do kraja sezone na pozajmici u Spartaku. 
Opširnije OVDE. 
- Bojan Matić novi napadač Partizan. Opširnije 
OVDE
- Mančester pitao za Slimanija. Opširnije OVDE 
- ZVANIČNO: SPAL izjednačio klupski rekord za Bonifacija. Opširnije OVDE
- Crvena zvezda i Slobodan Rajković, koliko je realno? Opširnije OVDE
- Atletiko Madrid i Edinson Kavani, posao od 80.000.000 evra. Opširnije OVDE 
- ZVANIČNO: Jedan Valjeho otišao iz Reala, drugi došao. Opširnije OVDE
- Monako dao ozbiljnu ponudu Mertensu. Opširnije 
OVDE
- ZVANIČNO: Marko Petković ima novi klub. Opširnije OVDE
- Arsenal poslao konkretnu ponudu za Matvijenka. Opširnije OVDE
- ZVANIČNO: Aron Moj u Brajtonu. Opširnije OVDE

Izabrane vesti


To bi bilo to od večernje smene, budite uz nas ujutru sa novim informacijama sa fudbalskog tržišta.

23.42 - DOGOVORENO: Đanluka di Marcio piše da je sve završeno oko transfera Matea Politana u Napoli. Sledi pozajmica od 18 meseci za 2.000.000 evra, i 19.000.000 kao obavezan otkup na kraju. Tu su i dodatni bonusi od 2.000.000 evra. Medicinski pregledi su zakazani za ponedeljak.

23.39 - Pojedini izvori sa Ostrva navode da je Milan sve dogovorio oko dovođenja evog beka Vigana Entonija Robinsona. Transfer bi trebalo da iznosi 12.000.000 evra.

23.36 - Arsenal želi štopera Flamenga Pabla Marija, ali Globo piše da će posao biti teško izvodljiv, s obzirom da je ostalo još nedelju dana do zatvaranja fudbalske pijace. Španac je već bio uz Engleskoj, kao član Mačester Sitija, ali nikada nije igrao za jedan engleski klub, s obzirom da je išao na pozajmice u Đironu, Bredu i Deportivo.

23.31 - Lion je zainteresovan za dovođenje štopera Borusije iz Dortmunda Manuela Akandžija, ali to neće biti nimalo lagan posao, s obzirom da je Švacarac standardan, a ima i ugovor do leta 2022. godine.

23.22 - Roma se odmah javila za otpisanog krilnog vezistu Barselone Karlesa Pereza. Kako piše Đanluka di Marcio pregovori su odmakloj fazi i sve bi trebalo da bude završeno u narednih nekoliko sati.

23.06 - Mančester junajted želi da potpiše dugoročni ugovor sa mladim ofanzivnim vezistom Anhelom Gomesom. Crveni đavoli su ponudili 19-godišnjem igraču nedeljnu platu od 30.000 funti (35.000 evra), što je tri puta više od njegovih dosadašnjih primanja.

22.47 - Iako su španski mediji objavili da je dogovoren transfer Tome Lemara u Arsenal, Radio Monte Karlo to demantuje, uz konstataciju da ništa još nije potpisano. Ipak, isti izvor potvrđuje da su pregovori aktuelni.

22.30 - Evo dve vesti iz Škotske. Harts je doveo mladog defanzivca Barnslija Tobija Sibika na pozajmicu, dok je Aberdin angažovao krilo Sent Džonstvona Metija Kenedija.

22.15 - Everton takođe ne odustaje od dovođenja Emrea Džana, bez obzrira što ima ozbiljnu konkurenciju u Borusiji Dortmund.

22.00 - ZVANIČNO: Evo zanimljivog transfera sa ovdašnjih terena. Visent Eze je iz Vojvodine prešao u Čukarički. Opširnije pročitajte OVDE.

21.44 - DOGOVORENO: Brazilska Koritiba je prihvatila ponudu Barselone od 5.000.000 evra za supertalentovanog desnog beka Jana Kouta, piše Globoesporte. On će u Barselonu doći u junu kada bude napunio 18 godina.

21.36 - Trener Barselone Kike Setjen precrtao je mladog krilnog vezistu Karlesa Pereza. Temperamentni strateg je prema informacijama Radio Katalunje poručio fudbaleru da potraži novi klub, jer svakako neće igrati za Barselonu.

21.28 - Francuski mediji pišu da bi golman Pari Sen Žermena na pozajmici u Real Madridu, Alfons Areola, mogao karijeru da nastavi u Totenhemu. Pevci traže naslednika i dostojnu zamenu za Uga Lorisa, pa je Areola vrlo primamljiva opcija. Sveci su navodno odlučili da zadrže Serhija Rika, pa tako neće biti mesta za Areolu po povratku sa pozajmice.

21.15 - Kristal Palas ozbiljno želi Janika Karaska, pa je tako i počeo zvanične pregovore sa Dalijanom. Ipak, čak i ako bi Kinezi pristali na pozajmicu, kojoj su se prvobitno protivili, problem bi predstavljala nedelja plata od 215.000 evra.

20.49 - Agent Luksa Pakete Eduard Uram negirao je povratak svog igrača u Brazil i demantovao sve navode italijanskih medija o navodnoj odluci igrača da ne putuje sa ekipom u Brešu. Govorilo se čak i o tome da je Brazilac prošao kroz emotivnu krizu proteklih dana. On je stigao u Milano zajedno sa Lukasovim ocem, kako bi se razjasnila sporna situacija sa igračem.
"Mi smo u Italiji. Lukas ne pati od depresije, niti ima razloga da bude depresivan. Porodica je uz njega, ima podršku svih nas. Povratak u Brazil ne dozali u obzir", rekao je Uram.

20.30 - Novosadska Vojvodina je predstavila devet pojačanja koja su stigla u klub ovog leta. Novi članovi Stare dame postali Nikola Andrić, Nikola Mirić, Lazar Stojsavljević, Momčilo Mrkaić, Miljan Vukadinović, Bogdan Mladenović, Stefan Đorđević, Konstantin Nika i Petar Pavlićević. Opširnje OVDE.

20.14 - Breša je nakon dovođenja defanzivca Kaljarija Haralamposa Likojanisa, čime bi kompletirala i treći transfer ovog leta.

20.01 - Vest Hem je u pregovorima sa Amijenom oko pozajmice napadača Serua Žirasija. Francuzi su voljni da puste igrača kojeg su prošlog leta doveli iz Kelna za 6.000.000 evra. Naravno, uz opciju otkupa na kraju sezone.

19.50 - ZVANIĆNO: Hrvatski vezista Filip Brdarić do kraja sezone će igrati u Selti, kao pozajmljen igrač Kaljarija, sa kojim ima ugovor do juna 2023. godine.

19.41 - Juventus i PSŽ su u završnim pregovorima oko razmene Lejvana Kurzave  i Matije de Šilja, piše novinar Skaj Sporta Fabricio Romano. Posao bi uskoro trebalo da bude u potpunosti finiširan. Obojica će potpisati trajne ugovore sa novim klubovima.

19.30 - ZVANIČNO: Lids je promovisao doskorašnjeg ofanzivnog vezistu Mančester Sitija Jana Povedu, koji je potpisao ugovor na Eland Roudu do leta 2024. godine. 

19.23 - Roma i Fiorentina žele Rolanda Mandrogoru u svojim redovima. U revodima Vučice smatraju ovog igrača idealnom zamenom za povređenog Dijavarau, pa je Petraki već kontaktirao čelnike Udinezea. Ipak, Roma ima sužen prostor, s obzirom da Petraki praktično nema budžet na raspolaganju, s obzirom da su u toku završni pregovori oko prodaje kluba.

19.11 - Rumun Kristijan Ganea, koji je pod ugovorom sa Atletik Bilbaom, do kraja sezone igraće na pozajmici u Vitorulu. Njegovi menadžeri su u proteklom periodu uzaludno pokušavali da mu pronađu klub u drugoj ligi Španije, ali od toga nije bilo ništa, pa se javio Vitorul.

19.00 - Iskusni Andrea Masijelo nije u konkurenciji za tim Atalante u sutrašnjem meču protiv Torina. On je na korak od prelaska u Đenovu, za koju je nastupao u sezoni 2007/2008.

18.45 - Pregovori sa Eriksenom se finiširaju, a ponovo je aktivirana mogućnost dolaska Olivijea Žirua. To je prouzrokovano odlukom Napolija da zaustavi odlazak španskog napadača zbog povrede Drisa Mertensa, pa se Inter vratio staroj želji tokom ove zime. Agenti iskusnog Francuza su već kontaktirani.

18.34 - ZVANIČNO:  Srpski napadač Nikola Đurđić potpisao je ugovor sa drugoligašem Čengduom. Srpski napadač će zarađivati oko 500.000 evra godišnje, a Hamarbi će dobiti 450.000 evra na ime obeštećenja. Opširnije OVDE.

18.26 - ZVANIČNO: Udineze je otkupio levog beka Marvina Zegeleara od Votforda i sa njim potpisao ugovor do leta 2022. godine. U Udinama su zadovoljni ovim poslom, s obzirom da je Holanđanin prošle sezone igrao vrlo dobro na pozajmici u redovima Zebri. U dosadašnjem toku sezone Zegelar nije bio u konkurenciji za tim Votforda.

18.17 - ZVANIČNO: Tino Kadever je promovisan u novo pojačanje Liona, koji ga vraća na pozajmicu u Avr do kraja sezone. Obeštećenje iznosi 12.000.000 evra, plus 2.000.000 evra na osnovu bonusa. Opširnije OVDE.

18.09 - ZVANIČNO: Krilni napadač Bolonje Oridži Okvonkvo se vraća na pozajmicu u Montereal Impakt. U MLS-u je prošle sezone zabeležio 28 nastupa.

18.00 - Lajpcig će u narednim danima pokušati da dovede danskog defanzivca Andrsa Kristensena iz Čelsija. Lampard nije voljan da ga pusti, pa je na Nemcima sada da pokušaju da ga odobrovolje... Opširnije OVDE.

17.51 - Evo noviteta oko Eriksena. Na stastanku u Milanu, u kojem su učestvovali posrednici Frank Trimboli i Paulo Busardo, odnosno direktori Intera Marota i Auzilio, napravljeni su dodatni koraci i sada se radi na detaljima. Ono što je jasno, transfer će iznositi 20.000.000 evra, a ostaje da se vidi da li će uključivati i bonuse. Uskoro se očekuje i zvanična potvrda. Kalčo Merkato piše da je formula 15.000.000, plus 5.000.000 na osnovu bonusa, a da će Totenhem dati zeleno svetlo onog trenutka kada budu pronašli zamenu za Danca. 

17.42 - Nakon Kevina Bonifacija u Feraru bi uskoro trebalo da stigne i Jago Falke. Kako javljaju italijanski mediji SPAL je vrlo blizu angažovanja i drugog igrača Torina.

17.38 - Ozbiljno se zakuvalo u Milanu! Inter ove zime nikada nije bio ovako blizu konačnog dovođenja Kristijana Eriksena. Tuto Merkato piše da su posrednici u pregovorima između Intera i Totenhema stigli na sastanak. Očekuje se da sve bude završeno u najkraćemo mogućem roku. Brojni italijanski mediji su još sinoć objavili da je završeno, zato sada pišu da se radi na detaljima.

17.30 - Italijanski Torino želi da dovede na pozajmicu desnog beka Barselone Musu Vagea. Bikovi su zvanično i poslali ponudu Kataloncima za Senegalca, koji je ove sezone zabeležio svega tri nastupa za Katalonce.

17.20 - Everton se već nedeljama unazad interesuje za sjajnog ofanzivnog vezistu Gremija Evertona Ribeira, ali se čini da su Karamele sada rešile da konkretizuju pregovore. Kako pišu brazilski mediji klub sa Gudison Parka se sprema da ponudi Brazilcima 25.000.000 evra, uz još 5.000.000 evra na osnovu bonusa. Pratimo razvoj situacije.

17.12 - ZVANIČNO: Real Madrid je od Malage otkupio mlado levo krilo Uga Valjeha za obeštećenje od 300.000 evra. Igrač je odmah prosleđen u Deportivo la Korunju na pozajmicu do kraja sezone.

16.59 - PARTIZAN: Napadač crno-belih Nemanja Nikolić narednih šest meseci igraće na pozajmici u svom bivšem klubu. Opširnije OVDE.

16.46 - Sevilja želi desnog beka Bordoa Jusufa Sabalija. Francuzi za svog igrača traže 15.000.000 evra, već su ga nudili ekipama po premijer ligi, ali nijedna zvanična ponuda još nije stigla. Monći će to pokušati da iskoristi.

16.35 - Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer ozbiljno je zainteresovan za supertalentovanog engleskog vezistu Džuda Belingema, čija se tržišna vrednost procenjuje već na oko 40.000.000 evra.

16.26 - Verona je produžila ugovor sa centralnim vezistom Danijelom Besom do 30. juna 2020. godine.

16.21 - Golman Šefild junajteda Din Henderson ne želi da dođe u Mančester junajted naredne sezone i bude alternativa Davida de Heu. Fantastični čuvar mreže ima najbolje statističke parametetre u Premijer ligi, brani u izuzetnoj formi i trenutno u potpunosti uživa na Bramol Lejnu.

16.15 - Londonski Evening Standard piše da će Kristijan Eriksen preći u Totenhem za 20.000.000 evra, bez obzira što se u priču aktivirala Barselona. Sve je ubzrao Murinjo s rečima da želi da status Danca bude što pre jasan.

16.12 - Vest Hem je posla zvaničnu ponudu za desnog beka Notingem Foresta Metija Keša, piše Skaj Sport. Čekićari su ponudili 12.000.000 evra, a cifra bi mogla da dostigne sumu od 14.000.000, što bi čelnici engleskog drugoligaša mogli da prihvate.

16.06 - ZVANIČNO: Njukasl je potvrdio pozajmicu Valentina Lazara iz Intera do kraja sezone. Opširnije OVDE.

- Toliko od Predraga Dučića za danas. Do kraja dana savama će biti Nenad Jovanović.

15.54 - Mladi bek Dortmunda Ašraf Hakimi kazao je da ne zna za koji će klub igrati na redne sezone, ali ne krije da želje postoje:
"Oduvek sam sanjao da igram za prvi tim Reala, da treniram sa najboljim igračima na svetu. Zidan me je učinio igračem kakav sam sada. Od koga ćete bolje da naučite nego od jednog od najboljih igrača svih vremena"...

Hakimi je do kraja sezone sigurno u Borusiji, posle čega bi trebalo da se vrati u Madrid, pošto Nemci nemaju pravo otkupa. 

15.38 - Direktor Parme Danijele Fađano demantovao je da ima u planu da pošalje ponudu za Fernanda Ljorentea: "Mnogo je skup, nemamo novca za njegovu platu. Moramo da pazimo na kasu". Jasno je, dakle, da iskusni Španac ostaje najbliži Interu, kao deo posla sa Mateom Politanom i Napolijem.  

15.29 - Nemanja Nikolić mogao bi da napravi potez karijere u svojoj 32 godini. Iskusnog napadača srpskog porekla poslednjih dana pominju kao moguće pojačanje Olimpijakosa i Bešiktaša, međutim tu je i jedan engleski premijerligaš. Opširnije OVDE.

15.04 - Predsednik Dižona uverava da je njegov klub vrlo blizu dogovora sa Alžircem Jasinom Benziom (25), igračem Lila koji je trenutno na pozajmici u Olimpijakosu, ali očito se neće još dugo zadržai u Pireju. Olivije Delkor čak je kazao da će dogovor uključivati Dižonovo pravo otkupa na kraju sezone... 

14.50 - ZVANIČNO: Juče je najavljeno da bi danas moglo da bude ozvaničeno i - evo ga! SPAL je doveo iz Torina mladog štopera Kevina Bonifacija (23) koji bi trebalo da bude od velikog značaja u borbi za opstanak u drugom delu sezone. O tome koliko nada polažu u ovog momka govori podatak da je izjednačen klupski rekord kada je u pitanju izdvojeno obeštećenje za jednog igrača. Opširnije OVDE 

14.43 - ZVANIČNO: Doskorašnji kapiten Volfsbergera Mihael Solbaer (29) potpisao je za Barnsli. Austrijancima ide 500.000 evra na ime obeštećenja.  

14.29 - Mladi Španac Dani Olmo doputovao je u Lajpcig, Bild ga je uslikao nešto posle 13 sati kako stiže na lekarske preglede. Da ne ponavljamo sve ono o detaljima transfera, dosta je komplikovano. OVDE imate priliku da se podsetite svih cifara i od koliko do koliko Dinamo može da zaradi.  

14.24 - Iskusni napadač iz Skoplja Adis Jahović prešao je iz Malatije i Antaliju.  

14.16PARTIZAN: Pregovori su bili dugi, ali su na kraju bili plodonosni. Napadač Vojvodine Bojan Matić uskoro će zadužiti dres Partizana i zvanično postati prvo pojačanje crno-belih u zimskom prelaznom roku, saznaje MOZZART Sport. Opširnije OVDE

14.10 - ZVANIČNO: Nekadašnji omladinac Mančester Sitija Lorenco Gonzales (19) raskinuo je ugovor sa Malagom i prešao u Sent Galen.  

13.59 - PARTIZAN: Budite uz MOZZART Sport, uskoro vam donosimo vest o novom napadaču Partizana...

13.37 - Menadžer Adnana Januzaja potvrdio je da su Sosijedad i Roma u završnim pregovorima i da bi njegov štićenik u narednih nekoliko dana trebalo da postane novi igrač rimske Vučice. Razlike među pregovaračima svedene su na minimum. Španci hoće 15.000.000 odmah za otkup, Italijani nude 12-13 miliona ali tek pošto bi istekla šestomesečna pozajmica. 

13.25 - Još jedna zanimljiva vest stiže s Ostrva: Mančester Junajted raspitivao se za mogućnost da pozajmi Islama Slimanija! Đavoli užurbano tragaju za Rašfordovom zamenom (povređen), a ne bi da izdvajaju veliki novac ove zime. Navodno, na Old Traford jer otišao odgovor da za šestomesečni zajam moraju da plate 5.000.000 evra. Očekujemo više detalja u toku dana, pošto je Slimani već na pozajmici u Monaku i situacija nije nimalo jednostavna. Prvo bi Lester, čiji je Alžirac igrač, i Monako, morali da se dogovore o prekidu saradnje. Kao i o uslovima tog prekida. S tim što Kneževi u rukama imaju i pravo otkupa po ugovoru s Lesterom, pa i sa tim mogu da trguju. Opširnije OVDE 

13.12 - Mladi desni bek Grashopersa Alan Arigoni (21) meta je Barselone i Čelsija, javlja Blik. Arigoni može da odgovori i kao štoper, čak i kao levi bek. Takođe, važi za jednog od najbržih igrača u Švajcarskoj. On je u prvom delu sezone zabeležio pet asistencija na 16 utakmica. 

13.05 - Prema poslednjim informacijama iz Turske Fenerbahče je dobio dozvolu od tamošnjeg Saveza da dovodi igrače. Sada Milan očekuje zvaničnu ponudu za Rikarda Rodrigeza...

13.03 - ZVANIČNO: Zanimljiva situacija u Real Madridu. Jedan Valjeho je otišao, drugi došao. Opširnije OVDE

12.56 - ZVANIČNO: Argentinac Matijas Kraneviter (26) završio je svoju epizodu u Zenitu. Ruski klub saopštio je da je prodao zadnjeg veznog u Monterej za 5.500.000 evra. Kraneviter je došao u Sankt Peterburg iz Atletika pred dve i po godine za 8.000.000. 

12.50 - Sinoć smo detaljno ojasnili situaciju na realaciji Milan - Paketa - PSŽ. Poslednje informacije s Apenina kažu da su sve manje mogućnosti da taj transfer bude realizovan ove zime. Milan ne popušta, želi da izvuče uloženo u Brazilca, a Leonardova poslednja ponuda glasi 22.000.000 evra. Za samo 2.000.000 viša nego prethodna. Izgleda da će Paketa morati da sačeka leto...

12.42 - Stiven Džerard kategorički odbija mogućnost da najbolji fudbaler Rendžersa ove zime napusti Ajbroks. U pitanju je Afredo Morelos, za kog je prvi čovek Policajaca rekao pre neki dan da ga ne bi pustio ni za 40.000.000 evra. Podsetimo, Sevilja je najčešće "njušakala" oko Kolumbijca prethodnih dana.

12.38 - ZVANIČNO: Kamerunski veteran Stefan Mbija (33) prešao je bez obeštećenja iz Vuhana u Šangaj Šenhuu. Ako se sećate, u pitanju je bivši igrač Marselja (plaćen čak 12.000.000 evra), zatim Sevilje, Kvins Park Rendžersa, turskog Trabzona... 

12.33 - Ovaj domaći blok vesti završavamo jednom vrlo zanimljivom informacijom: Agonija je okončana! Marko Petković posle godinu dana ima novi klub. I to, s obzirom na okolnosti, u više nego dobroj ligi. Nekadašnji desni bek Crvene zvezde karijeru nastavlja u portugalskoj Tondeli. Opširnije OVDE

12.22 - I dalje smo na srpski terenima... Zvezdan Terzić demantovao je ječerašnju priču Švajcarca naših korena Borisa Babića da ga je zvao u Crvenu zvezdu. Opširnije OVDE

12.15 - Nešto malo i za ljubitelje domaće pijace... Subotički Spartak doveo dva nova igrača. Opširnije OVDE

12.11 - Hamburger se baš fino pojačao ove zime. Iz Menhengladbaha stigao je mladi bej Džordan Bajer, pre nekoliko dana veza je osnažena Luisom Šaubom iz Kelna, a danas je slavni klub, nekadašnji šampion Evrope, promovisao najzvučniju pridošlicu. U pitanju je Finac Joel Pohjanpalo, finski golgeter koji je godinama skrajnut u Leverkuzenu i ne dobija pravu šansu. Sada će je konačno dobiti. Sva tri posla HSV je završio kroz pozajmice...

12.02 - Mada će uskoro napuniti 33 godine Dris Mertens važi za najcenjeniju robu na fudbalskoj pijaci. Belgijanac nije u dobrim odnosi sa gazdom Napolija Aurelijom de Laurentisom i sigurno neće produžiti ugovor, pa na leto postaje slobodan agent. Retkost je dobiti napadača takve klase bez obeštećenja, pa ne čudi interesovanje bukvalno pola Evrope. Monako je krenuo u akciju, samo za potpis nudi 5.000.000. Opširnije OVDE

11.50 - Ne tako davno italijanski mediji objavilim su vest da je Crvena zvezda zainteresovana za mladog ofanzivca Rome Mirka Antonućija. Postojale su indicije da novi trenere Dejan Stanković može da dobije pojačanje iz Serija A, tim pre što su se ljudi sa Marakane kod Aleksandra Kolarova raspitivali o kvalitetima momka rođenog 1999. godine, međutim na tome je sve ostalo. Italijanski Tutomerkato došao je danas do saznanja da će mladi ofanzivac, bar na kratko, karijeru nastaviti u Portugaliji. Opširnije OVDE

11.39 - Malo detaljnije o Arsenalu i novoj meti za štopersku poziciju, Mikoli Matvijenku. Opširnije OVDE

11.25 - Transfer Rikarda Rodrigeza u Fenerbahče sada je već ozbiljno ugrožen. Švajcarac danima čeka da Turci prodaju neke igrače i reše problem s FFP-om, što im nikako ne ide. 

11.18 - Iskusni portugalski bek Fabio Koentrao ponuđen je Bolonji i Fjorentini. On ima 31 godinu i od odlaska iz Rio Avea slobodan je agent. 

11.14 - Brazilski napadač Vilijan Žoze već drugi dan strpljivo čega da se njegov klub Real Sosijedad i Totenhem dogovore oko obeštećenja. Žoze Murinjo odabrao je ovog momka da bude špic broj jedan dok je Hari Kejn van terena. Žoze je oduševljeno prihvatio, lako se dogovorio, ali sada je zapelo u pregovorima dva kluba. Inače, cifra uopšte nije velika kako se u prvih mah pisalo. Englezi su spekulisali s čak 40.000.000 evra, a u stvari Baski traže "svega" 25.000.000. Pevci, međutim, za sada ne idu preko 12.000.000. 

11.06 - Evo i trećeg kluba koji će se boriti za Danija Rouza. Posle Njukasla i Bornmuta, tu je Votford... 

10.53 - ZVANIČNO: Australijanac Aron Moj, kao što je bilo najavljeno, potpisao je na tri i po godine za Brajton. On je bio na pozajmici iz Hadersfilda, a pošto je oduševio u prvih šest meseci, čelnici Brajtona odlučili su da ne čekaju leto. Platili su ga 6.000.000 evra. Opširnije OVDE  

10.49 - Vest Hem je započeo razgovore sa Amijenom o dovođenju napadača Seru Girasija (23). Francuzi su voljni da puste snažnog golgetera u Premijer ligu. Englezi nude pozajmicu, čelnici Amijena bi da ubace u dogovor i obavezan otkup na leto. Girasi je bivši igrač Kelna, u Bundesligi se nije najbolje snašao.

10.42 - Atletiko Madrid i Edinson Kavani - posao od 80.000.000 evra. Opširnije OVDE 

10.34 - CRVENA ZVEZDAJesen je proveo pripremajući se sa Partizanom koji nije krio želju da iskusnog štopera vrati u srpski fudbal, ali bi prema saznanjima Sportskog žurnala na kraju Slobodan Rajković mogao da završi u taboru večitog rivala Crvene zvezde. Doduše, sve je još na dugačkom štapu, jer je Rajković u Ljutice Bogdana samo jedan od igrača o kojima se razmišlja i to tek u slučaju da Miloš Degenek – i/ili Srđan Babić – za 3.000.000 evra ode u Šangaj. Opširnije OVDE

10.27 - Obično se za neke velike rokade čeka leto. Ali nekad jednostavno nemaš izbora. Povrede diktiraju potrebe na tržištu. Samo što pridoda nekako udesi da uglavnom i tu bude neke ravnoteže. Ovog januara nije tako. Jer ovog januara drastično će skočiti cena napadačima, pošto klasičnu devetku pod hitno moraju da pronađu velikani poput Barselone, Mančester junajteda, Totenhema, madridskog Atletika, Čelsija,  Intera... Opširnije OVDE

10.18 - Arsenal traga za štoperom, pominju se mnoga imena, poput Boatenga, Upamekana, ali biće da je Emiratima najbliži Ukrajinac Mikola Matvijenko (23). Ukrajinski mediji pišu da je Šahtjor dobio ponudu koja glasi: 4.500.000 evra za pozajmicu, pa eventualni otkup na leto za 22.000.000. Kada se to sabere daleko je manje od traženih 35.000.000 evra, ali teško da će tim iz Donjecka lako odbiti toliki novac...  

10.13 - Otac Kšištofa Pjonteka potvrdio je da njegov sin želi da napusti Milan do kraja meseca.
"Kris hoće da dočeka EURO u dobro formi, a za to mu je potrebno da igra, da bude starter. Ako to u Milanu nije, onda će otići. Mnogi klubovi ga žele na pozajmicu, a Italijani bi najradije da ga prodaju, kako bi povratili uloženi novac. Sve će se unati u poslednjoj nedelji prelaznog roka, Da, Kris je na transfer listi, baš kao Paketa i čalhanoglu", kazao je Vladislav Pjontek.

10.09 - Valentino Lazaro stigao je u Njukasl na lekarske preglede. Inter se, dakle, definitivno odrekao svog velikog letošnjeg pojačanja. Svrake će za pozajmicu Austrijanca platiti Nerazurima 2.000.000 evra, a na kroz šest meseci imaće opciju da ga otkupe za 22.500.000 evra. Ako ništa drugo, Inter je bar uspeo da povrati sav uložen novac u ovog momka od kog se mnogo, mnogo više očekivalo.

10.07 - Skaj sport ovog jutra piše o pokušaju Barselone da pokvari posao Interu i preotme Kristijana Eriksena. Navodno, Katalonci su se raspitivali kod Danijela Levija za cenu. Malo ko ipak veruje da bi neki preokret mogao da se dogodi. Italijani su ubeđeni da Totenhem na ovaj način pokušava da za još koji milion podigne cenu danskog igrača. Teško će im to proći s Marotom, ne znaju na koga su se namerili :)

10.04 - Ono malopre bio je San, sada Dejli mejl: Milan ima na oku 22-godišnjeg levog beka Vigana Entonija Robinsona?! Kao meta Rosonera pominje se i Met Keš (22) iz Notingem Foresta. On igra na suprotnoj strani terena, s tim što je nešto ofanzivniji.

10.01 - Dosta toga donose ovog jutra i engleski tabloidi... Poznat je još jedan od šest klubova koji su poslali ponude za Danija Rouza iz Totenhema. Posle Njukasla, to je uradio i Bornmut. O ciframa nema govora. Iskusni levi bek pojavio se samo na dve utakmice u poslednja dva meseca, prednost u odnosu na njega imaju i Rajan Sesenjon Džafet TangangaMurinjova želja je da ga proda što pre

09.53 - Italijanski Skaj piše da je Viljareal poslao zvaničnu ponudu Torinu za Simonea Zazu, koji odavno nije u prvom planu kod Valtera Macarija. Iskusni napadač došao je među Bikovi uspravo iz La lige, konkretno iz Valensije, za 12.000.000 evra. Sada bi vrlo lako mogao nazad, pošto Žuta podmornica ovog meseca ostaje bez Toka Ekambija

09.48 - Pozitivno iskustvo s Krisom Smolingom očito je uticalo na ljude iz Rome da nastave da tragaju za pojačanjima na Ostrvu. Njihova nova meta je univerzalac Fulama Sajrus Kristi (27), javlja Di Marcio. Ovaj momak može da igra na svim pozicijama u odbrani, a izvorno je desni bek. 

09.44 - A da bi došao Edinson Kavani pod hitno mora da ode Toma Lemar, veliki promašaj Atletika. Uzimajući njegovu cenu (72.000.000 evra plaćen Monaku) u obzir svakako jedan od najvećih u istoriji kluba. Marka ponovo potencira priču o Arsenalu, međutim sada ne dolazi u obzir trampa i kojoj se pričalo (Lemar za Lakazeta), već prodaja ili eventualno pozajmica s pravom otkupa. Cifre se još ne pominju. Jedno je sigurno - Tobdžije bi morale da preuzmu Lemarovu platu (oko 6.000.000 godišnje, ako se bude radilo o pozajmici), pošto Atletiko mora da napravi prostor Kavanijeva primanja, koja će biti astronomska...  

09.39 - BOMBA! Od jutros svi javljaju da je Atletiko Madrid vrlo blizu dogovora sa Pari Sen Žermenom oko kupovine Edinsona Kavanija. Navodno, Dijego Simeone ozbiljno presira upravu Madriđana da krene u odlučnu akciju i što pre završi taj posao. Uskoro opširnije...  

09.35 - Krenućemo s jednom zanimljivom vešću iz Brazila: Keisuke Honda (33) mogao bi da se okuša u tamošnjem velikanu Botafogu. Radio Globo prvi je javio o interesovanju za Japanca, a potom su stigle potvrde iz još nekih medija. Crno-beli traže "desetku" i u Hondi vide idealno rešenje. Honda je od 1. januara slobodan igrač, otkako je napustio Vitese, što znači da dolazi bez obeštećenja...   

09.31 - Ulazimo u poslednjih sedam dana zimske fudbalske pijace. Primetili ste verovatno da se u poslednja dva-tri dana dosta toga intenziviralo. U nekim slučajevima očekujemo rasplete, u nekim konačne napade zainteresovanih strana, ali biće sigurno i nekih iznenađenja u finišu. Zato "ne menjajte blog" :) 


Poštovani čitaoci portala MOZZART Sport dobro došli i u još jedan dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. S vama u prvoj smeni je Predrag Dučić, a pre nego što krenemo sa vestima, OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara