TRANSFERI (23. januar)

Vreme čitanja: 23min | čet. 23.01.20. | 23:56

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

  NAJVAŽNIJE VESTI DANA  

- Totenhem prihvatio ponudu Intera za Eriksena! Opširnije OVDE
- Inter potvrdio transfer Mozesa! Opširnije OVDE
- Dani Olmo, svi detalji transfera. Opširnije OVDE
- Andrija Živković bi mogao u Olimpijskos. Opširnije OVDE
- Šporar potpisao za Sporting. Opširnije OVDE
- Da li znate ko je najviše potrošio ove zime?
 Opširnije OVDE
- Najveće pojačanje sletelo u Flamengo! Opširnije OVDE
- Rubin hoće Jojića. Opširnije OVDE

- Lukas Podolski se vratio u Tursku. Opširnije OVDE
- Zvezda zvala Srbina iz Švajcarske. Opširnije OVDE
Dani Sebaljos tražio da ide iz Arsenala. Opširnije OVDE
- Kako vam deluje trampa Vesino - Alan? Opširnije OVDE

Izabrane vesti


To bi bilo sve za danas, laku nož vam želi redakcija MOZZART Sporta. 

23.17 - Posle atinskog AEK-a i Legije iz Varšave, za srpskog napadača Petra Škuletića se interesuju i turski klubovi. To pišu francuski mediji s obzirom da Škuletić trenutno nosi dres Monepeljea, ali je klub sa juga Francuske spreman da ga pusti besplatno šest meseci pre isteka ugovora. 

23.10 - Srpski štoper Miloš Veljković je rekao da nema šanse da napusti Verder ove zime i da bi voleo sa klubom da narednog leta pregovara o produžetku ugovora. 

23.01 - GOTOVO! Real Madrid je ugrabio još jednog talenta. Špansko krilo Ugo Valjeho (19) je novi igrač Reala koji je danas postigao dgovor sa njegovim dosadašnjim klubom Malagom. Valjehov ugovor je isticao na kraju sezone, nije želeo da ga produži i Malaga je pristala na minimalno obeštećenje čija visina nije poznata. Igrač se odmah seli u Deportivo iz La Korunje na pozajmicu. 

22.49 - Milan prati mladog Benfikinog zadnjeg veznog Florentina Luiša (20). Rosoneri su stupili u kontakt sa njegovim agentom Brunom Karvaljom Santosom, ali još nema indicija da bi mogli da počnu pregovori o transferu ove zime. 

22.37 - Juventus je okončao pozajmicu brazilskog veziste Mateusa Pereire iz Dižona. Ali Brazilac se ne vraća u Torino već će biti prodat Barseloni. Cifre nisu poznate... 

22.30 - Posle Emrea Džana i Alana, novo zvučno ime se pominje kao želja Evcertona da ojača vezni red. Karamele su zainteresovane za Pjera Emila Hejbjerga iz Sautemptona. Međutim, Danci traže 40.000.000 evra za Hejbjerga

22.19 - Vest Hem je počeo pregovore sa River Plejtom oko kupovine sjajnog desnog beka Valtera Montijela. Nikakvi finansijski detalji još nisu pozanti. 

22.10 - GOTOVO! Njukasl i Inter u ovim trenucima dogovaraju poslednje detalje transfera Valentina Lazara. Svrake će za pozajmicu Austrijanca platiti Nerazurima 2.000.000 evra, a na leto će imati opciju da ga otkupe za 22.500.000 evra. 

22.03 - Italijanski mediji javljaju i po Napolijevoj ponudi teškoj 20.000.000 evra koja će uskoro otići na andresu Majnca. Razlog ponude je francuski napadač Žan Filip Mateta kojeg želi i Sevilja. 

21.55 - Sportski sektor Bajerna započeo je pregovore s Lionom oko transfera talentovanog krilnog napadača Jaje Sumarea (19). Nemački šampion predstavio je Sumareu dugoročni plan za njega, gde bi se prvu sezonu adaptirao na nove uslove ili u drugom timu Bajerna, ili negde na pozajmici. U igri su takođe Lajpcig i Salcburg, tvrdi Ekip.

21.49 - Opet januar i opet Janik Karasko! Izgleda da ćemo u poslednjoj sedmici prelaznog roku ponovo imati transfer sagu s njegovim imenom i prezimenom jer su u toku, kako se navodi, vrlo komplikovani pregovori Kristal Palasa i Dalijana oko njegovog dolaska na Ostrvo. Palas bi pozajmicu, Dalijan razmišlja isključivo o prodaji. Karasko je u Belgiji i navodno nema nameru da se vraća u Kinu. Biće ovde mnogo komplikacija, osećamo...

21.42 - GOTOVO: Sa više strana, od relevantnih izvora iz Italije stižu informacije da je završen transfer Kristijana Eriksena u Inter! Inter je večeras izašao sa novom ponudom koju je Totenhem prihvatio, a Eriksen se već u nedelju očekuje na utakmici Intera i Kaljarija. Opširnije OVDE

21.38 - ZVANIČNO: Srpski vezista (?!) Jan Muzangu je prešao iz Bazela na pozajmicu u indijski Čenaj. Švajcarski i indijski klub imaju potpisan partnerski ugovor o saradnji. Međutim, mnogo zanimljivije nam je to švajcarski mediji Muzangua predstavljaju kao srpskog vezistu?! Ako neko ima neko objašnjenje, neka nam pošalje u komentarima. 

21.33 - Bolonja želi austrijskog reprezentativca Aleksandra Dragovića iz Bajer Leverkuzena. Opširnije OVDE

21.27 - Srpski vezista Todor Petrović je napustio redove ukrajinskog prvoligaša Vorskle u koju je došao pre godinu dana iz voždovca. U pitanju je sporazumni raskid ugovora. 

21.24 - ODBIJENO: Francuski drugoligaš Okser je obio prvu Monakovu ponudu za 19-godišnjeg štopera Žana Marselana. Okser želi najmanje 10.000.000 evra od Kneževa za Marselana koji se pominje i kao želja Milana. 

21.20 - Nekadašnji igrač Crvene zvezde Bruno Matos se lepo snašao u Indoneziji. Do februara je pod ugovorom sa tamošnjom Banjankarom u kojoj je dao 10 golova na 17 mečeva, a sada se nalazi na korak od transfera u Persib koji je prošlu sezonu završio na šestom mestu. 

21.14 - Iako Totenhem još nije potvrdno odgovorio na Interovu poslednju ponudu vrednu 15.000.000 evra plus 3.000.000 evra kroz bonuse za Kristijana Eriksena, pojedini italijanski mediji javljaju da transfer neće propasti. Za sutra najavljuju dolazak Eriksenovog agenta u Milano, a za ponedeljak i dolazak samog Eriksena na lekarske preglede i potpis ugovora. 

21.05 - Marko Pjaca je doptuovao u Rim gde će obaviti lekarske preglede u čuvenoj klinici Stjuart pre nego što realizuje pozajmicu iz Juventusa u Kaljari.  

20.59 - Pominjali smo malopre Di Si Junajted i Ozila, a evo i dopune infromacije. Amerikanci razmišljaju o angažmanu Turčina tek od 2021. godine kada mu istekne ugovor sa Arsenalom. Naravno da niko neće da preuzme na sebe platu od 20.000.000 evra za igrača koji je u velikom padu... 

20.50 - GOTOVO! Još jedno pojačanje za Đenovu. Iz Atalante stiže iskusni štoper Andrea Masijelo. Potpisaće ugovor do leta 2022. sa klubom za koji je igrao 2007. godine. Jedan od najomraženijih fudbalera na Apeninima je imao i ponudu kineskog Šenžena, ali se odlučio za povratak na Marasi. 

20.41 - Nikolas Otamendi bi mogao da se vrati u Valensiju! Ali ne ove zime, već narednog leta. Iako ima ugovor sa Mančester Sitijem do 2022. godine, Argentinac je voljan da pregovara o povratku u nekadašnji klub. Jeste da Siti bolje plaća, ali život u Mančesteru i u Valensiji je kao na selu i u gradu... 

20.30 - PUKLO! Lukas Paketa je ostao van prvog tima Milana za naredni prvenstveni meč jer je zatražio od trenera da ga ne zove?! Iza svega bi mogao da stoji transfer u Pari Sen Žermen. Opširnije OVDE

20.24 - Napoli želi Andreu Petanju ako Ljorente napusti klub. Napadač SPAL-a se ove zime najčešće pominjao kao želja Rome i Intera, ali hoće ga i Napolitanci. Na pozajmicu s pravom otkupa. SPAL je spreman za taj model transfera, ali pod uslovom da otkup iznosi 25.000.000 evra. 

20.16 - Poznato je da Arsenal juri štopera u ovom prelaznom roku, pominjala su se imena poput Boatenga, Upamekana, Dakonama... A najnovije ime je Šahtjorov mladi defanzivac Mikola Matvijenko. Problem je što Šahtjor ceni mladog Ukrajinca na čak 35.000.000 evra. 

20.09 - Atletiko Madrid je opet u igri za Bruna Gimaraisa! Uskoro opširnije... 

20.01 - Američki MLS ligaš Di Si Junajted iz Vašingtona je zainteresovan za Mesuta Ozila, ali nema nikakvih detalja. Arsenal bi jedva dočekao da se reši Nemca koji ga košta preko 20.000.000 evra godišnje, ali baš zbog te ogromne plate se Ozilu ne ide iz Londona, niti postoji klub koji je sreman da ga plati približno. Videćemo šta su Amerikanci smislili...

19.53 - Kaljari i Đenova žele grčkog štopera Panajotisa Retsosa iz Bajer Leverkuzena. Grk je pre dve i po godine došao u Leverkuzen iz Olimpijakosa za čak 17.500.000 evra, ali do sada nije opravdao očekivanja i mogao bi ove zime na pozajmicu. Italijani čekaju odgovor Nemaca... 

16.47 - GOTOVO! Kevin Bonifaci se vraća iz Torina u SPAL. Dva kluba su dogovorili pozajmicu s obavezom otkupa. Italijanskog štopera su želeli još Atalanta i Fiorentina. 

19.40 - Ako vas zanima koji klub je u poslednjih 10 godina prihodovao najviše novca od prodaje igrača, pogledajte tabelu na koju smo naletetli na internetu. Ponavljamo,u pitanju je samo prihod, ne i razlika u zaradi u odnosu na kupovine. Juventus je prvi, a cifre izražavaju milijarde. 

19.35 - Još nema dogovora Mančester Junajteda i Sportinga oko tramnsfera Bruna Fernandeša, a Skaj javlja da 10.000.000 evra deli dva kluba od konačnog sporazuma. 

19.26 - GOTOVO: Španski i francuski mediji javljaju da su Real Madrid i Karim Benzema dogovorili produžetak ugovor do leta 2022. godine.

19.20 - Šefildov trener Kris Vajlder je rekao da ne postoji opcija za ostanak talentovanog golmana Dina Hendersona posle ove sezone. On je pozajmljen od Mančester Junajteda, zablistao je na golu Šefilda i narednog leta će ostati u Mančesteru ili će biti prodat nekom jačem klubu. 

19.11 - Srpski ofanzivac Bojan Čečarić je godinu dana posle transfera iz subotičkog Spartaka u Krakoviju napustio poljski klub. Trenutno se nalazi na probi u takođe poljskom prvoligašu Koroni. 

19.02 - Francuski mediji javljaju da će Čelsi sačekati sam finiš prelaznog roka da novom ponudom testira Liona za Musu Dembelea. Prve dve ponude Plavaca su odbijene, predsednik Ola trvdi da igrač nije na prodaju, ali reč je o starom liscu koji je često u prošlosti sa ovkvom strategijom uspevao maksimalno da izmuze zainteresovane klubove...  

18.56 - Udineze je rešio da otkupi holandskog defanzivca Marvina Zegelara od Votforda. On je letos stigao na pozajmicu, a podsetimo da su oba kluba u vlasništvu familije Poco

18.50 - ZVANIČNO: Štoper Đorđe Ćosić je potpisao novi ugovor sa banjalučkim Borcem do leta 2022. godine. Banjalučani sve ozbiljniji u sklapanju šampionskog tima. 

18.41 - ZVANIČNO: Iskusni španski bek Liljo je prvo raskinuo ugovor sa Osasunom, a onda se preselio u Makabi iz Haife kao slobodan igrač. Potpisao je ugovor do kraja sezone uz opciju da saradnja bude produžena na još jednu sezonu. 

18.33 - Galatasaraj je zvao štopera Aleksandra Dragovića koji nije zadovoljan minutažom u Leverkuzenu. Ako Austrijanac srpskog porekla pristane na selidbu u Istanbul, onda će Galata stupiti u pregovore sa Farmaceutima oko obeštećenja. 

18.25 - Škotsko krilo Rajan Frejzer je ušao u poslednjih šest meseci ugovora sa Bornmutom i ne želi da produži saradnju. Poslednjih dana se Vest Hem pominje kao favorit za dovođenje Frejzera u ovom prelaznom roku. 

18.18 - Portugalska Vitorija Setubal je i zvanično poslala Romi zahtev za pozajmicu mladog napadača Mirka Antonučija. Podsetimo, njega su italijanski mediji nedavno pominjali i kao moguće pojačanje Crvene zvezde... 

18.10 - Poznati agent Žorž Mendeš je ponudio Andriju Živkovića kao zamenu za Danijela Podensea. Opširnije OVDE

18.04 - Miloš Jojić bi mogao u Rusiju! Za vezistu Bašakšehira je zainteresovan Rubin iz Kazanja koji je odustao od ideje o dovođenju Zvezdinog veziste Hosea Kanjasa. Opširnije OVDE

17.55 - ZVANIČNO: Andraž Šporar je novi igrač Sportinga! Uskoro opširnije... 

17.49 - Ako ostane bez Đanluke Kaprarija za kojeg se interesuju Sasuolo i Fiorentina, Sampdorija će kao zamenu pokušati da pozajmi nemačkog ofanzivca Amina Junesa iz Napolija koji nije u Gatuzovim planovima. 

17.40 - ZVANIČNO: Švedski vezista Sebastijan Erikson je prešao iz Geteborga u Đenovu u transferu teškom samo 50.000 evra. Toliko mu je iznosila otkupna klauzula... U Italiji je već igrao i ranije pošto je nekoliko sezona nosio dres Kaljarija. 

17.33 - Alaves je u presingu na Ljubomira Fejsu. Klub iz Baskije je ozbiljno zagrizao, želi Srbina na pozajmicu ili kao slobodnog igrača ako se Fejsa pre toga dogovori sa Benfikom o raskidu ugovora. 

17.25 - Posle Vest Hema i Selte, još jedan klub je zainteresovan za Stivena Nzonzija. Želi ga Ren. Naravno, na pozajmicu. Nzonzi je trenutno na pozajmici iz Rome u Galatasaraju, ali Turci ne žele da ga zadrže do leta. Niti se njemu ostaje. 

17.18 - BLIZU! Izgleda da Njukasl pobeđuje u trci za Interovog desnog beka Valentina Lazara kojeg želi i RB Lajpcig. Njukasl je Interu ponudio 1.500.000 evra za pozajmicu plus 23.500.000 evra za opciju otkupa ugovora na leto. Podsetimo, Nerazuri su prošlog leta platili Herti 22.400.000 evra za Lazara

17.10 - ODBIJENOArsenal neće ispoštovati želju Danija Sebaljosa da raskine pozajmicu i napusti klub posle samo šest meseci. Tobdžije žele da zadrže Španca koji je pod ugovorom sa Real Madridom. 

17.03 - Menadžeri brazilskog reprezentativca Evertona Soaresa su doputovali u Evropu kako bi obavili pregovore sa čelnicima engleskog Evertona. Klub sa Gudisona je ozbiljno zagrizao za krilo Gremija. 

16.55 - ZVANIČNO: Mladi napadač Lui Beri je prešao iz Barselone u Aston Vilu! Opširnije OVDE

16.49 - Notingem Forest se pridružio Bristol Sitiju u trci za potpis Barnlijevog napadač Nakija Velsa koji je trenutno na pozajmici u Kvins Park Rendžersima, ali Barnli ima opciju da okonča pozajmicu ako se pojavi ponuda za prodaju. 

16.40 - ZVANIČNO: Viktor Mozes je novi igrač Intera! Uz nešto drugačije uslove od nedvano najavljenih. Pozajmica s pravom otkupa za 12.000.000 evra i platu od 2.500.000 evra po sezoni. Opširnije OVDE

16.31 - Sevilja želi španskog ofanzivca Susa koji je višak u Milanu, ali ima jedan problem. Nema para! Monći želi Susa na pozajmicu s pravom otkupa, što Rosonerima nikako ne odgovara jer se nadaju sumi između 20.000.000 i 30.000.000 evra za Susa ove zome. 

16.21 - BLIZU: Brajton će u narednim danima otkupiti ugovor australijskog veziste Arona Moja za 6.000.000 evra. On je letos stigao na pozajmicu iz Hadersfilda. 

16.13 - ODBIJENO: Nema rasprodaje u Suatemptonu ove zime! Nakon što su juče odbili Lidsovu ponudu za napadača Čea Adamsa, Sveci su danas poručili i Lesteru da ne žele da prodaju danskog štopera Janika Vestergarda. Hasenhutlu su potrebni svi igrači u borbi za opstanak... 

To bi bilo sve od Predraga Dučića u prvoj smeni, sa vama do kraja dana Aleksandar Gligorić

16.06 - Da li znate ko je najviše potrošio ove zime? Espanjol. Iznenađeni? Opširnije OVDE 

16.02 - ZVANIČNO: Tridesetogodišnji štoper i po potrebi desni bek - Lorenco Toneli, postao je novi igrač Sampdorije. Napoli ga je pozajmio do kraja sezone, a Đenovljani će prema postignutom sporazumu morati da ga otkupe za 2.500.000 evra. 

15.54 - ZVANIČNO: Iskusni švajcarski štoper Joan Đuru (33), nekadašnji prvotimac Arsenala i Hamburgera, potpisao je za Sion do kraja sezone. Nosiće broj četiri na dresu. Đuru dolazi kao slobodan agent. Pre šest dana raskinuo je ugovor SPAL-om. 

15.45ZVANIČNO: Nemački veteran Lukas Podolski (34) novi je igrač turske Antalije. On je potpisao ugovor do kraja sezone. Dolazi kao slobodan igrač, pošto mu je pre nekoliko dana istekao ugovor sa Visel Kobeom, a njegov Keln ga nije želeo. Opširnije OVDE

15.36 - BLIZU: Francuski Ekip upravo javlja da su Herta i Lion posle nekoliko dana pregovora konačno došli do ozbiljnih pomaka u pogledu transfera Luke Tusara (22). Navodno, dogovor u načelu postoji i glasi ovako: 24.000.000 evra, bez bonusa, plus 10 odsto od naredne prodaje. Ali caka je u tome što se klubovi i dalje sporo oko datuma transfera. Lion bi da zadrži igrača do leta, Herta ga želi odmah. Moguće je da će Nemci tako pokušati da izdejstvuju smanjenje obeštećenja, kako bi ostavili na šestomesečnoj pozajmici Tusara u njegovom sadašnjem klubu...

15.27 - Niški Radnički doveo je bivšeg igrača vranjanskog Dinama Miroslava Sićovića. Ovaj 20-godišnji fudbaler sredine terena pre Dinama igrao je za Kabel i beogradski Sinđelić. Opširnije OVDE

15.19 - ZVANIČNO: Desno krilo Rajo Valjekana Adrijan Embarba (27) potpisao je za Espanjol do 2024. godine. Katalonci su za otkup njegovog ugovora izdvojili 10.000.000 evra. Pre njega doveli su Raula de Tomasa za 20.000.000 i Leandra Kabreru za 9.000.000. Katalonci su najveći trošadžija u evropskom fudbalu ove zime. Opširnije OVDE

15.11 - ZVANIČNO: Brazilski napadač Pedro (23) igraće za Flamengo narednih godinu dana, posle čega će ovaj klub moći da ga otkupi. Fjorentina će za pozajmicu dobiti 1.000.000, a posle 31.12.2020. još 10.000.000, ukoliko Brazilci odluče da otkupe ugovor u potpunosti. To znači da bi Viola izvukla uloženo u ovog momka, kog je platila Fluminenseu 11.000.000 evra pre samo nekoliko meseci. Pedro se nije snašao u Seriji A. Odigrao je samo 57 minuta... Opširnije OVDE

15.05 - RB Lajpcig se s dovođenjem Danija Olma nije završio svoje aktivnosti na zimskoj pijaci. Kako javlja Gazeta delo Sport, Nemci su u poslednjih nekoliko sati pretekli Njukasl i sada su u pol poziciji za angažovanje Valentina Lazara iz Intera. O ciframa se za sada ne govori, već o želji igrača, koja je navodno presudila. Lazaro se nije snašao u Italiji i ne želi novu avanturu, već hoće da igra na sigurno. U Nemačkoj je bio odličan noseći dres Herte, sada će pokušati da na poznatim terenima rehabilituje karijeru. 

14.48 Dani Olmo je otišao, čelnici Dinama ostali su da zadovoljno trljaju ruke zbog skoro pa sigurno najskuplje prodaje jednog ex-YU kluba. U stvari, ako Španac u Lajpcigu bude pogodak kakvom se Nemci nadaju, Dinamo će postaviti domaći zadatak kakav će se dugo pamtiti, bez obzira na svu inflaciju u svetu fudbala. Jer iako će fiksni deo obeštećenja iznositi “svega” 18.500.000 evra, ukupna zarada mogla bi da dobaci i do neverovatnih 50.000.000! Opširnije OVDE

14.34 - ODBIJENO: I opet o Džanu... Možda igrač ima dogovor sa Borusijom, ali Borusija za sada nema sa Juventusom. Iz Italije upravo stiže informacija da je prva zvanična ponuda Nemaca odbijena. Iznosila je 18.000.000 evra, Stara dama i dalje insistira na obeštećenju od 30.000.000. Idemo dalje...  

14.23 - Još jedan ne baš pouzdan izvor, Dejli Star, ali zanimljiva informacija, vezana za igrača o kom se poslednjih dana nije moglo mnogo toga čuti. U pitanju je Milanov Hakan Čalhanoglu, koji nije u planovima Stefana Piolija. Englezi pišu da bi Turčin mogao da bude zanimljiva opcija za Totenhem, kada Eriksen ode. Za novac koji dobije od Danca, Murinjo bi mogao da kupi Čalhanoglua, konstatuje Dejli Star...  

14.17 - A sada nova informacija vezana za Džana, u potpunoj suprotnosti s onom od pre nekoliko minuta: Nemac je na dobrom putu da pređe u Borusiju?! Ovo je informacija nemačkog Skaja. Navodno, Džan je pristao na značajno manju platu na Vestfalenu nego što trenutno zarađuje u Torinu. Sačekajmo ipak još neki izvor... 

14.15 - Mladi Danac Jakob Brun Larsen nije baš rad da ode na pozajmicu u Bornmut, o kojoj se pisalo poslednjih dana. Ukoliko već napušta Dortmund, on bi radije transfer, otkup ugovora, tvrdi Skaj. Larsena pored Trešnjica želi još jedan premijerligaški klub, plus nekoliko iz Nemačke. Ukoliko ne uspe s Dancem, Bornmut će se okrenuti Bertrandu Traoreu iz Liona. 

14.13 - Lokalni rurski mediji tvrde da je prelazak Emrea Džana iz Juventusa u Dortmund trenutno vrlo malo verovatan...

14.10 - Evo i Bild javlja da se Bajern ne šali kada je u pitanju interesovanje za Dajota Upamekana (21). Talentovani Francuz ima ugovor s Lajpcigom do 2021. i Bikovi nisu baš u komotnoj poziciji, pošto mladi štoper za sada odbija novi ugovor. Red Bul je uspeo da odbije Arsenal zahtevajući ludačkih 90.000.000 prošlog leta. Sada je situacija drugačija, a i Bajern je malo ozbiljniji pregovarač, u to nema sumnje. Podsetimo, Bavarci tragaju za Boatengovom zamenom...  

14.02 - Povodom prodaje svog najvrednijeg iograča oglasili su se i u Dinamu. Dakle, više nema nikakve dileme da je Olmo novi igrač Lajpciga, potrebno je još samo da prođe lekarske...
"Najgore je Daniju, trebalo je da odluči... Imao je nekoliko vrlo dobrih ponuda. Odlučio se za Lajpcig. Verujem da će i tamo pokazivati sve ono što je pokazivao kod nas. Dosta se emotivno oprostio od ekipe, ali to je život. Mi moramo bez njega, on mora bez Dinama. Želimo mu sve najbolje", kazao je Dinamov trener Nenad Bjelica. Julijan Nagelsman, šef stručnog štaba Lajpciga, želeo je još malo da popričeka...
"Iskreno, nisam ga još video na pregledu. Tek tada sve će biti gotovo, onda ću moći da pričam o njemu. Prvo da potpiše ugovor ugovor... Znamo svi koliko se klubova za njega bori".

13.50 - Gadan čiča raste iz ovog Saše Kokorina... Taman kada su svi pomislili da se smirio, pronašao novi klub i da će konačno početi da radi svoj posao, on je ponovo šokirao Rusiju: "Neću u Soči"! 

13.44 - Dani Sebaljos je pustio glas da želi da ide iz Arsenala, a prvi klub koji se "pecao" jeste Valensija. O tome piše Marka i navodi da mladi vezista mora što pre da se snađe kako bi u nekoj novoj sredini pokušao da povrati formu i ostane kandidat za EURO. Slepi miševi za sada samo oslušku šta se zbiva u Londonu... 

13.38 - BLIZU: Primiče se odlazak Adnanan Januzaja iz Real Sosijedada. Roma je krenula jako u poslednjih nekliko sati, pritisnuta činjenicom da je ostala bez Politana, koji će u Napoli, pa Italijani već pišu o ciframa. Kao da postoji nekakav dogovor u načelu. Korijere delo Sport tvrdi da će Baski pristati na pozajmicu s pravom otkupa postavljenu na 18.000.000 evra. Od te cifre, podsetimo, Mančester Junajtedu sleduje 30 odsto, prema ranijem dogovoru sa Sosijedadom, kada je Januzaj odlazio u Španiju...  

13.36 - GOTOVO: Veteran Glen Vilan (36), bivši igrač Aston Vile, Stouka, Šefilda, Mančester Sitija, stiže u redove engleskog trećeligaša Flitvud Tauna. On je od 7. januara slobodan igrač, otkako je raskinuo saradnju sa Hartsom.  

13.31 - Prema poslednjim informacijama iz Španije Vilijan Žoze bi u narednim satima mogao da postane igrač Totenhema. Real Sosijedad uveliko radi na njegovoj zameni, u toku su pregovori sa Realom oko Marijana Dijaza. Za sada nema informacija da li se radi o pozajmici ili otkupu ugovora mladog napadača. 

13.25 - Vojvodina proba bivšeg beka Atalante. Opširnije OVDE

13.19 - Sevilja je prodala Munsa Dabura i Čičarita Ernandeza i sada kreće u lov na novog napadača. Pred Monćijem je celih osam dana. Prvi ozbiljan napad, kako javlja Skaj sport, uslediće na Rendžers i njegovog prvog golgetera Alfreda Morelosa (23). Kolumbijac koji je ove sezone postigao 28 golova u svim takmičenjima, a za Policajce pogodio ukupno 78 puta otkako je za 1.200.000 evra došao iz Helsinkija, privukao je pažnju mnogih klubova. Škoti su prošle nedelje pretili da ga neće pustiti ni za 40.000.000 evra, međutim teško da će moći da odole ukoliko bi takva, pa čak i manja ponuda zaista stigla. Pretpostavka je da će Španci probati s 20.000.000, koliko su otprilike zaradili od prodahe Dabura i Čičarita.   

13.15 - Agenti Danija Olma stigli su u Nemačku. Očekujemo da posao bude uskoro finiširan... 

13.12 - Atalanta prati mladog hrvatskog štopera Boška Šutala (20) iz Osjeka. Radi se o momku koji najbolje igra kao centralni odbrambeni igrač, ali može da se snađe i na boku, levom i desnom. Njega navodno prate i neki klubovi iz Engleske i Nemačke, a vrednost mu je oko 3.000.000 evra. 

13.09 - Ovo treba uzerti s velikom rezervom: Mančester se raspituje da li bi mogao da vrati Karlosa Teveza na Old Traford i tako popuni rupu nastalu Rašfordovom povredom?! Tevez ima 36 godina i nije igrao skoro puna tri meseca za Boku Juniors.

13.03 - Monako pokazuje interesovanje za Čeha Tomaša Součeka (24) iz praške Slavije. Radi se o momku koji igra na poziciji zadnjeg veznog, visok je 1,92 i u prvom delu sezone postigao je čak 12 pogodaka. Souček ima izlaznu klauzulu tešku 15.000.000 evra. 

12.54 - Vest Hem bi da pozajmi mladog desnog beka River Plejta Gonzala Montijela (23), pa da ga otkupi na leto. Ponuda Čekićara glasi: 10.000.000 evra za otkup ugovora. Argentinski klub još se nije izjasnio. Montijel ima izlaznu klauzulu od 25.000.000. 

12.30 - Notingem Forest sve čini kako bi se ove sezone vratio u Premijer ligu, zbog čega traga za pojačanjima. Sinoć smo pisali o interesovanju za napadača Strazbura Nuna da Kostu (2.500.000 evra), danas se ono širi i na ofanzivnog vezistu meca - Farida Bulaju. Nema cifara, pominje se da bi bila pozajmica s opcionom kupovinom. Bulaja ima 26 godina i igra desno krilo. Mec ga je platio Đironi pre godinu i po dana 800.000 evra... 

12.24 - ZVANIČNO: Vezista Seltika Ebue Kuasi (22) otišao je iz Seltika u Genk na šestomesečnu pozajmicu. 

12.19 - ZVANIČNO: Čuveni škotski napadač Keni Miler sporazumno je raskinuo ugovor sa Patrikom i slobodan je u izboru nove sredine. Miler ima 40 godina. Nekada je igrao za Seltik i Glazgov Rendžers.  

12.14 - Puno puta pričali smo i pisali o tome kako dobar posao Dinamo Zagreb radi na fudbalskoj pijaci. To se pre svega odnosi na izlazne transfere, po kojima su Modri postali poznati širom Evrope i sveta. Transfermakt tako se malo poigrao i sastavio idealnih 11 Dinama u poslednjih 10-12 godina. Dakle, kako bi izgledao sastav Zagrepčana da nisu prodali nikoga od svojih najvrednijih igrača:

12.08 - ODBIJENO: Inter nije prihvatio ponudu Mančester Junajteda da mu pozajmic Matijasa Vesina. Navodno, nije bilo dogovora oko finansijskih detalja. Urugvajac bi mogao da završi u Napoliju, kao deo razmene sa Alanom... Verujemo da navijači Junajteda neće previše žaliti za ovakvim pojačanjem, jer u kakvom im je stanju tim teško da bi im i devet Vesina pomoglo...

12.02 - GOTOVO: Desno krilo Mančester Sitija, odnosno U23 tima Građana, Jan Poveda (19) stigao je na medicinske preglede u Lids. Engleski mediji ne navode koliko će klub sa Eland Rouda morati da izdvoji za ovog momka... 

11.51 - Alžirac Islam Slimani ponovo je tema na Ostrvu... Posle Totenhema, sve jače interesovanje za snažnog napadača pokazuje Aston Vila. Klub iz Birmingema kontaktirao je Monako, koji nema nameru da se odrekne igrača ukoliko mu se to finansijski ne bi isplatilo. Ta činjenica komplikuje situaciju Vili, pošto je potrebno "ispoštovati" i Lester, čiji je Sllimani zapravo igrač, na pozajmici u Kneževini. Monako ima pravo otkupa na kraju sezone prema prvobitnom dogovoru s Lisicama, ali za određenu sumu novca verovatno bi se odrekao te privilegije i pustio Slimanija u Birmingem, imajući u vidu da ovaj više nije standardan.  

11.47 - ZVANIČNO: Fajenord je pozajmio Ekscelzioru do kraja sezone mladog vezistu Vutera Burgera (18).

11.45 - Iskusni desni bek Lehije iz Gdanjska Filip Mladenović (28) uskoro će dobiti ponudu za nastavak saradnje s ovim poljskim klubom. Prema informacijama tamošnjih medija prihvatiće je. 

11.40 - Ništa novo, ali izgleda da je danas zvanično odbijeno: Juventus nije pristao na razmenu Federiko Bernardeski - Ivan Rakitić i Barsinu doplatu od 10.000.000 evra. Sasvim očekivano, imajući u vidu da Italijan ima 25 godina, a Hrvat 31. Pritom, Rakitiću ističe ugovor kroz godinu i po dana. Juventus bi pristao na pregovore tek ukoliko bi Katalonci duplirali doplatu. 

11.29 - Splitski Hajduk ostaje bez Filipa Bradarića koji je u klub stigao pre samo četiri meseca. Ovaj momak trenutno je na pozajmici iz Kaljarija, ali Splićani će ga proslediti na novu - u Seltu. Zarada hrvatskog kluba biće 500.000 evra, uz eventualne bonuse...

11.23 - Lorenco Vuter, agent mladog Holanđanina Havaira Dilrosuna (21), stigao je jutros u Rim na sastanak s čelnicima Rome. Vučica je pokazala interesovanje za ovog momka i rado bi ga uzela na pozajmicu s pravom otkupa. Herta, navodno, želi odmah da proda Dilrosuna, čija je tržišna cena oko 20.000.000 evra. U pitanju je igrač iz Ajaksove škole kog su Berlinci 2018. doveli iz Mančester Sitija bez obeštećenja...    

11.18 - Menadžera Totenhema Žozea Murinja pitali su da li je tačno da dovodi Vilijana Žozea iz Real Sosijedada, o čemu je sinoć brujalo Ostrvo, ali celo Evropa. On je kazao da ne komentariše tuđe igrače...

11.14 - CRVENA ZVEZDA: Napadač Sent Galena Boris Babić (22) otkrio da je nedavno dobio poziv sa Marakane. Reč je o momku srpskih korena, koji je odrastao u Švajcarskoj, a ove sezone se u potpunosti afrimisao. Na 15 prvenstvenih mečeva postigao je sedam golova za Sent Galen. Opširnije OVDE

11.09 - Dani Sebaljos je tražio da ide iz Arsenala. Opširnije OVDE

11.02 - Ponovo je aktuelna priča o interesovanju Benfike za nemačkog univerzalca iz Frajburga Robina Koha. Zapravo, Abola i Rekord danas tvrde da je otišla prva zvanična ponuda podno Švarcvalda teška 15.000.000 evra.  

10.55 - Mladi grčki štoper Panajotis Recos očito nema budućnost u Bajeru iz Levekuzena. Juče se pominjala mogućnost da pređe u Kaljari, od danas opcija je i Đenova. Naravno, neće to ići lako, ipak su Nemci pre dve i po godine dali 17.500.000 evra Olimpijakosu za ovog momka ...   

10.52 - Još jedna priča koju smo najavili: Kako vam deluje trampa Vesino - Alan? Opširnije OVDE

10.48 - GOTOVO: Izgleda da jedna od najiritantnijih zimskih saga dolazi do svog kraja polako. Dani Olmo je izabrao Bundesligu. Opširnije OVDE 

10.37 - Brendan Rodžers želi da pojača odbranu do kraja januara i naciljao je štopera Sautemptona Janika Vestergarda. San svoju ekskluzivu potkrepljuje činjenicom da je danski dvometraš pao u treći plan u svom klubu, nije odigrao ni minut od početka novembra, pa bi Lisice mogle da ga dobiju za 17.000.000 evra. Iako ga je Sautempton platio čak 25.000.000 Menhengladbahu pre godinu i po dana.  

10.34Giljerme Arana vratio se sa pozajmice u Atalanti, ali ni u Sevilji za njega nema mesta, pa bi da se vrati u Brazil. Atletiko Mineiro je zaintersovan, nudi 5.000.000 evra i 10 odsto od narednog transfera levog beka, koga je Sevilja Korintijansu platila 11.000.000. Ne mogu svi da donesu profit, negde mora i da se izgubi...

10.25 - Arsenal radi na tome da produži ugovor mladom Brazilcu Gabrijelu Martineliju (18) i tako mu značajno poveća platu, kako bi odbio napade drugih klubova na ovog momka. Pre svih Real Madrida, piše Skaj sport.

10.10 - Snažni napadač Hanovera Hendrik Vejdant (24) meta je Verdera. Tim iz Bremena užurbano traži pojačanja pošto mu predstoji teška borba za opstanak u Bundesligi. Zadnju liniju ojačao je dolazak Kevina Fogta iz Hofenhajma, a napad bi trebalo da osveži pomenuti Vejdant. On bi bio opcija više za navalu, za raznolikost pres vega, pošto je napadač tog profila Niklas Filkrug teško povređen. 

10.09 - Inter i Napoli se ne zaustavljaju! Na pomolu je dogovor oko odlaska Matea Politana u Napulj, odnosno Fernanda Ljorentea na Meacu, međutim to bi bio samo uvod u jednu vrlo interesantnu priču. Čak deluje nerealnu: Vesino za Alana. Uskoro opširnije...

10.06 - CRVENA ZVEZDA: Od dana kada ga novi trener Crvene zvezde Dejan Stanković nije poveo na pripreme u Pafos bilo je jasno da je španski internacionalac Hoze Kanjas završio misiju u Beogradu. Pokušavaju brojni menadžeri da pronađu novo uhlebljenje nekadašnjem članu Svonsija i Espanjola, ali zasad bez konkretnih rezultata. U jednom trenutku činilo se da bi Kanjas karijeru mogao da nastavi u Rubinu, ali sada i ta opcija visi. Opširnije OVDE

10.01 - Barselona navodno ima Obamejanovo DA, piše danas Mundo deportivo. Napadač iz Gabona pominjao se prethodnih dana kao jedna od opcija Katalonaca, ali pao je u drugi plan, iza Lautara Martineza i Rodriga. Jasno je da Barsi neće biti lako da obezbedi potpis nijednog od trojice napadača koje je naciljala kao zamenu za povređenog Luisa Suareza. Svesni su toga i novinari Munda, pa konstatuju da sam pristanak Obamejana ne znači mnogo, pošto Arsenal sigurno neće pristati da izgubi svog prvog napadača usred sezone.   

09.58 - Lorenco Toneli juče je odradio prvi trening sa Sampdorijom iako još nije zvanično postao igrač Đenovljana. Lekarski pregledi biće obavljeni u toku današnjeg dana, posle čega će uslediti i promocija. Podsetimo, u pitanju je pozajmica s obaveznim otkupom. Napolitancima na leto ide 2.500.000 evra.  

09.53 - Dani Olmo napustio je jutros trening kamp Dinama u Rovinju. Uskoro opširnije...

09.50 - Skaj sport javlja da je na Totenhemomovom stolu čak šest konkretnih ponuda za Danija Rouza (30), kome na kraju iduće sezone ističe ugovor sa Pevcima. Ne navodi se od kojih klubova (juče se pominjao Njukasl, ali samo za pozajmicu), niti koliko iznose. Iskusni levi bek pojavio se samo na dve utakmice u poslednja dva meseca, prednost u odnosu na njega imaju i Rajan Sesenjon i Džafet Tanganga. Murinjova želja je da ga proda što pre. 

09.47 - Mladi španski vezista Dani Sebaljos (23) kontaktirao je Real Madrid kako bi se raspitao kakve su mogućnosti da mu pomognu u nastojanju da raskine pozajmicu i ode iz Arsenala u neki drugi klub na zajam. Nekada najbolji mladi vezista Evrope u 2020. godini nije odigrao ni minut, pre toga dugo je bio povređen i plaši se da bi mogao daostane bez poziva za EURO. Zbog toga želi što pre da reši svoju situaciju. Utisak je - kasno se setio. Osim ako nema nešto već dogovoreno među klubovima...

09.43 - Sapunica Dani Olmo traje li traje. I kraj se ne nazire. Nove reakcije iz Italije kažu da Milan nije poslao nikakvu zvaničnu ponudu za mladog Španca pošto sebi ne može da priušti takmičenje na pijaci i podizanje cene, a dobro jepoznato da su RB Lajpcig i Vulverhempton ozbiljno zagrizli. Di Marcio tvrdi da Rosoneri jesu uspostavili određni kontakt sa Dinamo, preko Zvonimira Bobana, ali da ništa pored toga nije rađeno na transferu. 

09.39 - Kao po običaju krećemo od "listanja" ostrvske štampe... Pored sramote koju je sinić doživeo Mančester Junajted jedna od centralnih tema jeste neka vrsta demantija da će Vest Hem do kraja meseca pokušati da vrati u svoje redove Dimitrija Pajea. Izvori na koje se poziva Skaj sport tvrde da od toga nema ništa. Buva je buštena u Francuskoj... Paje je pre tri godine napustio London i otišao u Marselj u transferu vrednom 29.300.000 evra.


Poštovani čitaoci portala MOZZART Sport dobro došli i u još jedan dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. S vama u prvoj smeni je Predrag Dučić, a pre nego što krenemo sa vestima, OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara