TRANSFERI (26. januar)

Vreme čitanja: 13min | ned. 26.01.20. | 22:33

Pratite sa nama sva dešavanja sa zimske fudbalske pijace...

NAJVAŽNIJE VESTI DANA 

- Bergvajn stiže u Totenhem! Opširmije OVDE
Fulam traži 50.000.000 evra za Aleksandra Mitrovića. Opširnije OVDE.
- Pobuna u svlačionici Valensije zbog prodaje Rodriga Barseloni! Opširnije OVDE.
- Konačno: Gabigol ostaje u Flamengu, poznati detalji! Opširnije OVDE.
- Totenhem se vratio po Pjonteka, Milan ne smanjuje cenu. Opširnije OVDE.
- Monako dovodi vezistu Bordoa za 20.000.000 evra. Opširnije OVDE.
- Roma je dogovorila transfer Karlesa Pereza iz Barselone! Opširnije OVDE.

Izabrane vesti


To je sve za večeras. Ranije završavamo jer veče nažalost nije baš za uživanje u poslu. Laku noć. 

22.13 - GOTOVO: Monako je završio transfer poljskog golmana Radoslava Majeckog.

21.30 - OFFTOPIC: Nažalost, sve je večeras u senci strašne vesti iz Amerike da je poginuo slavni košarkaš Kobi Brajant. Njegova smrt je potvrđena, a pre pola sata se internetom proširila još strašnija vest za koju je izvor američka televizija ABC news. Vest je glasila da su sa Brajantom u helikopteru bile sve četiri njegove ćerke i nekadašnji saigrač Rik Foks. Vest je pre nekoliko minuta demantovana, pa smo hteli da vas ovako obavestimo da se nasedate na svakakve lažne vesti kojih će nažalost biti po internetu. 

21.25 - Na vest da je Barselona zainteresovana za njegovog napadača Visama Ben Jedera i da je spremna da plati 80.000.000 evra za transfer, Monakov trener Roberto Moreno je odgovorio: "Nema šanse, Ben Jeder vredi 200.000.000 evra". 

21.10 - Lionov mladi vezista Husem Auar je igrač kojeg prati Juventus. Ne pominje se da Bjankoneri spremaju neku ponudu ili nešto slično osim da prate razvoj mlsdog Francuza i da ga vide kao pojačanje u perspektivi. 

20.53 - Napoli je poslao novu ponudu za italijanskog napadača Andreu Petanju! SPAL je odbio prvu ponudu od 20.000.000 evra, a Napolitanci sada nude 21.000.000 evra i bonuse. Klub iz Ferare traži 25.000.000 evra za svog najboljeg igrača. 

20.40 - Iskusni francuski defanzivac Adil Rami je slobodan igrač posle raskida ugovora sa Fenerbahčeom, a spekuliše se da bi mogao da se vrati u Lil ili Marselj za koje je već igrao. 

20.31 - PSV Ajndhoven je izvisio za Rikarda Rodrigeza iz Milana i okreće se drugim rešenjima za poziciju levog beka. Želja je holandski defanzivac Patrik van Anholt za kojeg Kristal Palas traži između 7.000.000 i 10.000.000 evra obeštećenja. 

20.23 - Šta će biti sa Kšištofom Pjontekom... Ostrvski mediji sada pišu da bi mogao da završi u Čelsiju. Čeka se da Žiru završi transfer u Inter pa da Plavci krenu u dovođenje napadača. Glavne želje poput Muse Dembelea ili Tima Vernera nisu ostvarive, pa je Pjontek jedna od alternativnih opcija. 

20.12 - Pregovori se nastavljaju! Skaj javlja da Mančester Junajted ne odustaje od Bruna Fernandeša iz lisabonskog Sportinga, da je spreman da plati 60.000.000 evra uključujući i bonuse, ali da Portugalci otežu i traže 10.000.000 evra više. Očekuje se da igrač u narednoj nedelji izvrši pritisak na klub i da Sporting spusti finansijske zahteve kako bi se transfer realizovao do petka uveče. 

20.00 - ODBIJENO: Vest Hem je danas ponudio Njujork Red Bulsima 500.000 dolara za pozajmicu i 4.500.000 dolara za opciju otkupa ugovora štopera Arona Langa, ali je odbijen. 

19.44 - Lids, VBA, Stouk i Derbi su zainteresovani da na pozajmicu do kraja sezone dovedu Sent Etjenovog štopera Harolda Mukudija

19.35 - Katalonski radio javlja da će Barselona do kraja nedelje aktivirati transfer bombu, ali da to nisu ni Rodrigo, ni Lautaro Martinez

19.27 - Totenhem je spreman da pusti beka Kajla Vokera Pitersa u Sautempton, ali pod uslovom da to bude trajni transfer. Spursi traže 15.000.000 evra za mladog Engleza, dok Sveci pokušavaju da izdjestvuju pozajmicu s pravom otkupa. 

19.18 - Hrvatski štoper Filip Benković bi mogao da se preseli iz Lestera u Mildzbro na pozajmicu do kraja sezone. Lester ga je pre godinu i po dana platio zagrebačkom Dinamu čak 13.000.000 funti, odmah ga prosledio Seltiku na jednogodišnju pozajmicu, ali ove sezone nije u planu kod Rodžersa. Odigrao je samo jedan meč u kupu.

19.06 - BOMBA! Iz Holandije stižu vesti da PSV Ajndhoven nije dao dozvolu Stivenu Bergvajnu za transfer u Totenhem. Navodno je holandski napadač samoincijativno napustio klub i odleteo u Englesku na lekarske preglede. PSV traži 30.000.000 evra za njega, Totenhem nudi 25.000.000. Čekamo rasplet...

18.54 - ZVANIČNO: Ruski napadač Nikolaj Komličenko je prešao iz Malde Boleslave u moskovski Dinamo sa kojim je potpisao ugovor na četiri i po godine. Visina transfera iznosi 3.400.000 evra. 

18.40 - BLIZU! Iz Argentine stižu vesti da je Mančester Junajted pristao na pozajmicu Markosa Roha u Estudijantes. Crveni đavoli su planirali prodaju Roha ove zime, ali niko se nije javio i na kraju će ga pustiti da se na šest meseci vrati u klub u kojem je ponikao. 

18.31 - Njukasl traži špica, Pako Alkaser je višak u Dortmundu i eto prilike za transfer. Španac bi se radije vratio u domovinu ali to zavisi od Valensijine prodaje Rodriga u Barselonu. Nema baš mnogo vremena za čekanje i mogao bi da prihvati ponudu Svraka. 

18.23 - Danijel Podense nije bio danas u timu Olimpoijakosa, a sa Ostrva stižu informacije da će njegov transfer u Vulverhemtpon biti realizovan sutra. Visina obeštećenja će iznositi izmešu 25.000.000 i 30.000.000 evra. 

18.15 - PAOK želi Nemanju Nikolića! Srpski napadač koji je ime stekao u Mađarskoj i igrao je za tamošnju reprezentaciju, trenutno je meta broj grčkog šampiona. Nikolić je slobodan igrač otkako mu je krajem godine istekao ugovor u američkom Čikagu. Od tada se pominjao kao želja Bešiktaša, Olimpijakosa i Kristal Palasa. 

18.04 - Američki MLS ligaš Kanzas Siti je poslao ponudu za švajcarskog štopera Lea Lakrou iz Sent Etjena. Za Lakrou su do sada inetersovanje pokazivali i klubovi iz Kine, Rusije i Turske. 

17.55 - Totenhemov talentovani napadač Troj Perot (17) je skrenuo pažnju dobrim igrama u omladinskom timu ove sezone. Murinjo ne sme da ga gurne u vatru u prvom timu, ali zato sme Čarlton koji je pitao Spurse za pozajmicu irskog golgetera. Čalrton je do sada umeo da se pokaže kao dobra odskočna daska za mlade igrače na pozajmicama iz premijerligaša. 

17.41 - GOTOVO! Romin sportski direktor Đanluka Petraki je potvrdio pregovore sa Barselonom o dovođenju španskog ofanzivca Karlesa Pereza, ali je otkrio i nove detalje. Neće biti u pitanju pozajmica već definitivan transfer i Roma neće pristati na to da Barsa ubaci povratnu klauzulu. 

17.33 - Evo zanimljivih vesti iz Francuske. Brest je potvrdio da je dobio od Lestera zvaničnu ponudu tešku 16.000.000 evra za mladog francuskog vezistu Ibrahimu Dialoa (20). Francuski klub ozbiljno razmišlja da prihvati ponudu jer je veliki novac u pitanju, ali je problem što igrač ne želi da menja klub usred sezone i želi da ostane do leta. 

17.20 - GOTOVO! Roma je pobedila Valensiju u trci za potpis mladog španskog veziste Gonzala Viljara koji nastupa za drugoligaša Elče. Roma će ga platiti 3.000.000 evra, a igrač je već stigao u Rim gde će biti gost na večerašnjem derbiju protiv Lacija. 

17.09 - Potvrđeno! Iz Engleske stižu vesti da će Kristijan Eriksen sutra početi sa lekarskim pregledima u Interu, 

17.00 - Šefild Junajted je taj klub koji želi Sandera Bergea! Jutros ste čitali vest da se neimenovani premijerligaš inetersuje za norveškog vezistu, a sada je otkriveno da je to novajlija iz Šefilda. Ipak, Berge nije laka transfer meta. Kao najbolji igrač Genka vrednuje se oko 20.000.000 evra, a želeli su i neki poznatiji klubovi od Šefild Junajteda. 

16.51 - Slovenački napadač Romen Bezjak je od danas slobodan igrač pošto je raskinuo ugovora u kiparskom APOELU-u. 

16.42 - Parma ne odustaje od Adnana Januzaja. Iako su se Roma i Milan pominjali kao moguće destinacije za ofanzivca Real Sosijedada, svoju šansu vidi i parma koja nudi pozajmicu s pravom otkupa. 

16.34 - Barselona je sama sebi postavila rok do 48 sati da dovede napadača, odnosno da angažuje Rodriga iz Valensije. Iako prelazni rok traje do petak u ponoć, Barsa se nada da će do utorka uveče završiti transfer Rodriga. Valensijin direktor Roman Belver je priznao danas da se klub sa Mestalje ozbiljno sprema za mogućnost Rodrigovog odlaska. 

16.25 - GOTOVO! Najavili smo opširniju priču o Bergvajnovom transferu u Totenhem i evo je OVDE

16.20 - Eriksen stiže u Inter, to nije sporno, ali ostaju još neki detalji. Naprimer, Inter je pistao na Totenhemov uslov da plati sredstva solidarnosti Eriksenovim bivim klubovima koja u ovom slučaju iznose pet odsto. Takođe, Inter je pristao i na prijateljsku utakmicu sa Totenhemom od koje ceo prihod ide engleskom klubu. 

16.11 - BLIZU! Milan i Sevilja su u odmaklim pregovorima oko transfera Susa. On će najverovatnije preći u Sevilju na pozajmicu od 18 meseci s pravom otkupa, koje će posle određenog broja utakmica postati obavezno. Ali još ne znamo koja je cena u pitanju... 

To bi bilo sve od Nikole Stojkovića u prvoj smeni, sa vama do kraja dana Aleksandar Gligorić

16.03 - Totenhem je poslao svog mladog vezistu Armanda Šašuu na pozajmicu u španski Atletiko Baleares do kraja sezone.

15.59 Markos Akunja je ponovo na agendi Monaka, javlja Abola. Ponuda bi trebalo da bude preko 10.000.000 evra, ali Sporting iz Lisabona još odoleva. Monako je Argentinca hteo i prošle zime, ali tada nije došlo do dogovora.

15.53 - Neki manje poznati i pouzdani francuski sajtovi javljaju da je Edinson Kavani stigao u Madrid na lekarske preglede, neki čak i da ih je već prošao i da će transfer biti ozvaničen uskoro. Ne želimo da trčimo pred rudu, ali ispratićemo priču...

15.35 BOMBA: Stiven Bergvajn ima dogovor s Totenhemom oko ličnih uslova saradnje! Kakav šok! Doduše, PSV i Totenhem su i dalje daleko oko dogovora za obeštećenje. Uskoro opširnije...

15.19 BLIZU: Iznenađenje – Roma dogovorila lične uslove saradnje s Karlesom Perezom iz Barselone! Opširnije OVDE.

15.15 - Vesti iz Barselone, ali nema veze sa transferima. Usman Dembele se vratio ekipnim treninzima pošto je završio s rehabilitacijom u Kataru. U Barseloni je nekoliko dana i polako se uključuje u rad Kikea Setjena.

15.06 ZVANIČNO: Lepa vest iz Argentine – Ernan Krespo nasledio je Marijana Sosa na klupi ekipe Defensa i Hustisija.

14.59 - Bivši štoper Marselja Adil Rami ne isključuje mogućnost povratka u Francusku kako bi probao da se izbori za mesto na Evropskom prvenstvu narednog leta. Rami je trenutno pod ugovorom u Fenerbahčeu, ali pošto ne igra, jasno je da želi promenu.

14.54 - Keln će najverovatnije dovesti još jednog štopera, pošto je propala varijanta dolaska Benedikta Hevedesa.
“Prelazni rok se bliži kraju. Videćemo šta će se dogoditi, ali imamo određnih planova (da dovedemo štopera pr. au)“, izjavio je sportski direkto Kelna Horst Helt.

14.48 - Vezista Totenhema Tangi Ndombele odbio je priče da ima sukob sa Žozeom Murinjom i da zato želi da ide.
“Kada sam čuo te priče bio sam na ručku s prijateljima i stvarno smo se dobro nasmejali. Ne postoji nikakav problem između trenera i mene“.

14.36 - Sportski direktor Genka potvrdio je belgijskim medijima da je klub imao ponudu iz Premijer lige za talentovanog norveškog vezistu Sandera Bergea. On nije želeo da kaže od koga je stigla ponuda, ali mediji špekulišu da je od Šefild junajteda. Bergea ćemo imati priliku da vidimo na delu 26. marta kada će se u baražu Lige nacija sastati Norveška i Srbija.

14.22 ODBIJENO: Seltik nema nameru da razgovara s ljudima iz Monaka oko eventualnog transfera napadača Odsona Eduarda. Za 22-godišnjeg Francuza interesovao se i Dortmund pre nego što je doveden Erling Haland.

14.03 - E, ovo je zanimljivo! Francuska televizija TF1 objavila je saznanje da je Mančester junajted konaktirao Edinsona Kavanija u pokušaju da ga angažuje ove zime, ali navodno on je fokusiran samo na interesovanje Atletika i nešto manje Čelsija.

13.55 - BLIZU: Monako je na samo korak do keširanja 20.000.000 evra za Bordoovog defanzivnog vezistu Oreljena Tčuamenija. Francuskog tinejdžera su prethodnih meseci pratili Bajern i Dortmund. Opširnije OVDE.

13.50Kurzava je potpisao za danski Esbjerg! Ali, ne Lejvan Kurzava iz PSŽ, već poljski vezista Rafal Kurzava koji je napustio Amijen i otišao u Esbjerg na pozajmicu do kraja sezone. No, možete misliti naše iznenađenje kad smo videli naslov: “Kurzava u Esbjergu”.

13.33 - Ofanzivac Marselja Moran Sanson demantovao je glasine da ide iz kluba ove zime i poručio da sigurno ostaje bar do leta, jer želi da bude deo projekta i donese mu uspeh.

13.17 - Stopirani su pregovori Milana i Fenerbahčea za Rikarda Rodrigeza! Istanbulski klub još nije dostavio zvaničnu ponudu za Rodrigeza, zbog čega se još čeka na dogovor između klubova. Očekivalo se da će to biti pozajmica uz obavezan otkup na 6.000.000 evra, ali u Feneru još razmišljaju šta bi. Navodno, čak se pominje i da to bude samo “suva“ pozajmica do leta. Opširnije OVDE.

13.07 POTVRĐENO: Generalni direktor Intera Bepe Marota obelodanio je da će Kristijan Eriksen zadužiti opremu Nerazura u najskorije vreme.
“Nema šta da krijemo, u pregovorima smo s Totenhemom neko vreme. Njegov ugovor ističe 30. juna, tako da imamo mogućnost da pregovaramo s njim direktno. Dolazi nam jako dobar igrač“, izjavio je Marota.

12.58 - Idemo ponovo... Italijanski transfer guru Đanluka di Marcio javlja da je Totenhem obnovio interesovanje za Kšištofa Pjonteka i da su pregovori s Milanom ponovo otvoreni! Opširnije OVDE.

12.50 - Galatasaraj je poslao ponudu Sent Etjenu za nestašnog vezistu Jana Mvilu. U pitanju je pozajmica do kraja sezone, uz opciju kupovine.

12.41 - Uprkos svim pričama i spekulacijama, iz Francuske stižu glasna uveravanja da PSŽ nije poslao nikakvu zvaničnu ponudu za Lukasa Paketu Milanu. Brazilac je nedavno tražio od Stefana Piolija da ne bude u timu za meč protiv Breše kako bi mogao da odluči šta će dalje, pominjalo se da ga sportski direktor PSŽ Leonardo jako želi, s obzirom da ga je on i doveo iz Brazila u Milan, ali bar zasad se ne dešava ništa konkretno...

12.35 - Od juče Španijom kruži priča da je Barselona dostavila ponudu Monaku od 80.000.000 evra za Vizama Ben Jedera, ali pošto nisu u pitanju neki relevantni izvori, nismo želeli mnogo da se bavimo ovom temom. Ali, čisto da pomenemo. Zaista ne deluje realno da Barselona daje 80.000.000 evra za napadača od 30 godina, kad može za još malo novca da dobije Lautara Martineza ili Rodriga za čak manje para...

12.24 BLIZU: Transfer Emrea Džana u Dortmund je izgleda samo pitanje vremena. Milioneri navodno već imaju dogovor s nemačkim vezistom na pet godina, a suma od pet miliona evra deli klubove od zatvaranja posla. Opširnije OVDE.

12.09 - Roma i Mančester junajted su ovih dana u otvorenim pregovorima za otkup ugovora Krisa Smolinga. U Rimu se nadaju nekom popustu, ali Mančester junajted ne spušta cenu od 28.000.000 evra ni za cent.

12.05 - Dobra vest za Arsenal, štoper Flamenga Pablo Mari stigao je na medicinske preglede. Podsetimo, on dolazi na pozajmicu do kraja sezone, uz opciju kupovine.

11.45 - Lids je zakazao medicinske preglede za napadača Žan Kevina Ogustena u ponedeljak.

11.39 - GOTOVO: Izgleda da je sada stvarno kraj transfer sagi - Gabrijel Gabigol Barbosa ostaje u Flamengu, javlja Gazeta delo Sport. Inter je na kraju popustio, pa obeštećenje ostaje 18.000.000 evra, uz 20 odsto od naredne prodaje. Opširnije OVDE.

11.34 - I dalje je jedna od glavnih “manjih“ priča u Ostrvu je – gde će Nahi Vels. Brojni klubovi javili su se za strelca 13 ligaških pogodaka za KPR, gde igra na pozajmici iz Barnlija. Šon Dajš je potvrdio da je interesovanje veliko za njega i da su se mnogi klubovi javili, a pre svih Bristol Siti.

11.15 - Ajaks je jako blizu da dovede supertalentovanog Nikolu Ilieva (15) iz bugarskog Boteva. Iliev je viđen prošle sedmice u Amsterdamu sa svojim agentom i još direktorom Boteva Asenom Karaslavovim i sumnja se da su tada bili na završnim razgovorima. Dogovora još nema, ali se šuška da bi obeštećenje moglo da iznosi 600.000 evra. Transfer bi se završio na leto.

10.58 - Nekadašnji bek Arsenala i Mančester Sitija Bakari Sanja mogao bi ove zime u Nant! On je slobodan posle isteka ugovora u Montreal Impaktu, a Nant je vrlo zainteresovan za njega, uprkos činjenici da puni 37 godina u februaru. Sanja je izabran za defanzivca godine u Montrealu za prošlu sezonu i kritičari tvrde da je i dalje u dobroj fizičkoj kondiciji, uprkos godinama.

10.53 - Dok se razna imena iz veznog reda dovode u vezu sa Vest Hemom, Dejvid Mojes je kategorički odbacio mogućnost da ove zime dovede beka Notingem Foresta Metija Keša. Ovih dana se šuškalo da je Vest Hem spreman da plati oko 13.000.000 evra za ovaj transfer, ali je Mojes te priče brzo ugasio.
“Mogu odmah da kažem da nismo ponudili ništa za Metija Keša. Da, pričalo se o mogućem transferu, ali nismo dostavili nikakvu ponudu“, kaže Mojes.

10.45 - Zanimljiva vest iz Londona: Fulam je tražio blizu 50.000.000 evra Aston Vili i Totenhemu za Aleksandra Mitrovića! Opširnije OVDE.

10.40 - Sve smo dalje sada od scenarija u kojem će Vilijan Žoze da pojača Totenhem. Iako se prvo iz relevantnih izvora tvrdilo da će Totenhem uplatiti blizu 50.000.000 evra za transfer brazilskog napadača, sada stižu informacije da su Pevci ponudili samo 20.000.000 evra. Od toga Sosijedad mora da uplati 30 odsto Žozeovom bivšem klubu Maldonadu. Pregovori se neće nastaviti pre ponedeljka popodne, ali čini se da je ovde mrka kapa...

10.35 - BOMBA: Pobuna igrača Valensije protiv prodaje Rodriga Morena u Barselonu! Iz Španije stižu vesti da svlačionica nikako ne želi da Španac ode i da se igračima nimalo ne dopada logika prvog čoveka Petera Lima! Opširnije OVDE.


Dobro jutro poštovani čitaoci portala MOZZART Sport i dobro došli u još jedan dnevni blog posvećen zimskom prelaznom roku. Ušsli smo u poslednjih sedam dana fudbalske pijace. S vama u prvoj smeni je Nikola Stojković, a pre nego što krenemo sa vestima, OVDE se podsetite jučerašnjih dešavanja sa fudbalske pijace. O najvažnijim vestima, možete da se informištete i klikom na poseban tag "ZIMSKI PRELAZNI ROK".


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara