Kristof Galtije (©Reuters)
Kristof Galtije (©Reuters)

Trener Nice zamera svojim igračima što stalno idu na gol više

Vreme čitanja: 2min | sub. 27.11.21. | 13:21

Kristof Galtije je kritikovao svoje izabranike iako su u prošlom kolu Lige 1 savladali Klermon. U subotu od 21.00, kada budu igrali protiv Meca, videćemo koliko su oni te kritike usvojili

U napad i na gol više – to je taktika koja prikuplja simpatije neutralnih navijača, ali često ume da bude i kobna. Trener Nice Kristof Galtije upozorio je svoje izabranike zbog toga pred duel sa najslabijim timom Lige 1, Mecom (subota, 21.00), u okviru 15. kola francuskog šampionata.

Nica za sada beleži odlične rezultate, druga je na tabeli i najozbiljniji je konkurent lideru Pari Sen Žermenu. Parižani beže 11 bodova (Nici jedan oduzet zbog nereda na meču sa Olimpik Marseljem), teško da su dostižni, ali bi u Nici bili prezadovoljni ako na kraju zadrže ovu poziciju i direktno se plasiraju u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

To bi bio ozbiljan pomak za tim koji je prošlu sezonu okončao na devetoj poziciji, daleko od izlaska na međunarodnu scenu. Za Galtijea ipak ovakvi rezultati nisu iznenađujući, prošle sezone je vodio Lil do osvajanja senzacionalne titule.

U prošlom kolu Nica je savladala Klermon sa 2:1, ali Galtije nije bio zadovoljan posle utakmice.

Da je Klermon bio nemilosrdniji, mi bismo izgubili tu utakmicu. Snaga našeg tima je ujedno i slabost, što pokušavamo stalno da dajemo golove, a to defanzivcima ume da stvori problem. Ponekad se bez razloga zalećemo napred. Moramo da imamo jasniju sliku toga šta želimo. Ljudi kažu da će to da dođe samo od sebe, ali neće. Moramo da radimo na tome“, upozorio je Galtije.

--------------------------------

Sve utakmice francuske Lige 1 možete da gledate uživo na portalu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

---------------------------------

Mec, barem na papiru, ne bi smeo da predstavlja realniju opasnost po Orliće. Klub koji je mnogo poznatiji po omladinskoj školi nego po rezultatima prvog tima na dobrom je putu da se preseli u niži rang.

Pobedio je samo jednom u uvodnih 14 kola. Još u septembru, kada je savladao nejaki Brest. Od tada je vezao tri poraza, pa još tri remija. U poslednjem kolu Mec je odigrao 3:3 kod kuće sa Bordoom.

Može još da bude i prezadovoljan tim rezultatom, pošto je uspeo da nadoknadi zaostatak od dva gola i da sa igračem manje stigne do boda pogotkom Ope Ngeta.

Ipak, Nica mora da bude oprezna. Prošle sezone nije nijednom savladala Mec. Na svom terenu je izgubila u februaru sa 2:1, a mesec i po dana pre toga su odigrali 1:1.


tagovi

Kristof GaltijeNicaMecFrancuska Liga 1Liga 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara