Trgovina sa Uefom ili nešto drugo? Juventus napustio Superligu

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.06.23. | 19:34

Sledeća je navodno Barselona, Perez će ostati usamljen...

Spala knjiga na dva slova. Iliti na dva kluba. Projekat Superliga očito će doživeti potpuni krah, pošto je jedan od klubova stožera ove ideje odlučio da se povuče. U pitanju je Juventus.

Kako javlja madridski Relevo čelnici torinske Stare dame poslali su dva pisma na adrese Real Madrida i Barselone, u kojima obaveštavaju dojučerašnje saborce da su započeli sve zakonske procedure za napuštanje Superlige.

Izabrane vesti

Isti izvor navodi da će birokratski proces potrajati nekoliko nedelja, ali da je odluka Juvea konačna i da se neće menjati.

Podsetimo, Superliga se kao ideja rodila u aprilu 2021. godine. U prvi mah u priči je bilo 12 klubova (Mančester Junajted, Mančester Siti, Arsenal, Liverpul, Čelsi, Totenhem, Real Madrid, Barselona, Atletiko Madrid, Juventus, Inter i Milan), da bi dan za danom jedan po jedan odustajali.

Ključni dan za ovaj projekat, ispostavilo se, bio je 20. april, kada su engleski klubovi pod pritiskom tamošnjih državnih vlasti rešili da se povuku.

Dan kasnije izlazak su potvrdili Atletiko, Inter i Milan, a kako su uporedo propali pregovori sa Pari Sen Žermenom i Bajernom, na braniku Superlige ostali su samo Juve, Barsa i Real.

Od danas tu su samo Španci, s tim što već postoje najave da će sledeća istupiti Barselona.

Postoje nagađanja da je Juventus ovaj potez povukao jer je ucenjen od strane Uefe. Protiv ovog kluba i dalje se vodi proces u Nionu i postoji opasnost da bude suspendovan iz evrokupova na jednu ili više sezona.

Tako da nije isključeno da je došlo do trgovine na relaciji UEFA - Juventus: vi napuštate Superligu, mi vam dozvolimo da igrate Evropu.


tagovi

Evropska Superliga

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara