Klupa Čelsija (Reuters)
Klupa Čelsija (Reuters)

Tri od četiri moguća kupca Čelsija nisu baš poželjna, pomeren rok za slanje obavezujućih ponuda

Vreme čitanja: 3min | pet. 08.04.22. | 13:42

Poznato je već da je član porodice Rikets vređao na rasnoj i verskoj osnovi, Broton imao kontakte sa burmanskom vojskom, dok je Buli suvlasnik kompanije koja i dalje posluje u Rusiji

Poslednja četiri potencijalna kupca Čelsija dobila su dodatno vreme da iznesu konačne ponude za klub, navodi Skaj njuz.

Prema rečima novinara britanske multimedijske kuće Marka Klajmana, američka banka Rejn koju je Roman Abramovič angažovao da završi prodaju, obavestila je juče interesente da će rok za podnošenje obavezujuće ponude biti kraj sledeće nedelje, kako bi imali poštenu priliku da na adekvatan način finalizuju detalje svojih predloga.

Izabrane vesti

Očekuje se da će Premijer ligi biti potrebno nekoliko nedelja da proceni ponude zainteresovanih.

Subota, 16.00: (4,10) Sautempton (3,50) Čelsi (2,00)

Podsećanja radi potencijalni kupci su konzorcijum na čelu sa ser Martinom Brotonom (bivši predsednik Liverpula), zatim konzorcijum koji vodi Tod Boli (suvlasnik LA Dodžersa), pa Stiv Paljuka (vlasnik Boston Seltiksa i suvlasnik akcija u Atalanti), kao i trio koji čine porodica Rikets (vlasnici Čikago Kabsa), Den Gilbert (vlasnik Klivlend Kavalirsa) i Ken Grifin (vlasnik nekoliko hedž fondova).

Svi oni su ove nedelje imali sastanke sa članovima odbora i zaposlenima Čelsija i savetnicima kluba. Rečeno im je da moraju da obezbede garancije da će uložiti najmanje 1.200.000.000 evra u klupsku infrastrukturu, a pre svega stadion Stamford Bridž.

Porodica Rikets je prethodnih dana saopštila kojih bi se obaveza prihvatila ako kupi Čelsi, a jedna od njih je i obećanje da neće učestvovati u oživljavanju projekta Evropske Superlige. Drugi interesenti nisu izlazili u javnost iako su dostavili klubu obaveze kojih bi se prihvatili.

Ponuda Riketsa se suočila sa izazovima poslednjih nedelja zbog reakcije navijača Čelsija na rasne i verske komentare iz 2019. godine Džoa Riketsa koji nije uključen u pregovore. Njegova deca trebalo bi da obave video sastanak sa udruženjem klupskih navijača, koji su prvi digli glas protiv dolaska kontroverzne porodice na čelo kluba.

"Repove" ima i Martin Broton, pošto ga je jedna humanitarna organizacija iz Velike Britanije javno kritikovala zbog veza sa burmanskom vojskom dok je bio na visokim funkcijama u Britiš amerikan tobaku. Ni Tod Boli nije baš idealan vlasnik Čelsija za britansku javnost, jer kako tvrde mediji na Ostrvu, ima udeo od oko 150.000.000 evra u kladioničarskoj kompaniji koja i dalje posluje u Rusiji, a veruje se da ni finansijski nije previše "težak".

Nije tajna da je grupa navijača koju predvodi legendarni kapiten Džon Teri u pregovorima sa dva ponuđača, a Skaj njuz je prošle nedelje otkrio da su to dvojica koji su ušli u uži izbor. Dakle, najverovatnije Boli i Broton.

---------------

Svaki dan igrač s najvećom pogođenom kvotom ide u Katar! Konkurencija je ogromna, ali u Mozzart avionu ima još dovoljno mesta.

---------------

Prodaja Čelsija se odvija vrtoglavom brzinom u odnosu na standardni proces. Čelnici drugih velikih investicionih banaka kažu da bi tako složena prodaja obično trajala najmanje šest meseci, ali Plavcima se žuri. Tačnije, brza prodaja se smatra ključnom ako Čelsi želi da spreči neizvesnost koja bi prouzrokovala raspad jedne od najvrednijih ekipa u evropskom fudbalu.



tagovi

Roman AbramovičČelsiTod BoliMartin Broton

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara